"Telefon s Androidem nechystáme", uvádí Nokia věci na pravou míru

10

Vyjádření Stephena Elopa na otázku, zda Nokia plánuje smartphone s operačním systémem Android, rozpoutalo na internetu téměř senzaci. Spousta uživatelů se již určitě těšila až se v jejich kapsách objeví robot s logem Nokia, pravda se však bohužel nakonec "ztratila v překladu".

CEO společnosti Nokia, Stephen Elop, v rozhovoru pro španělský magazín El Pais prozradil mnoho zajímavých informací o plánech Nokie v roce 2013. Mimo jiné také na otázku o jiných operačních systémech, zejména OS Android, sdělil, že v "současnosti je hlavní zbraní Nokia právě OS Windows Phone. Do budoucna se však situace může kdykoliv změnit."

Stephen Elop

Právě tato formulace se v překladu ze španělštiny do angličtiny zasloužila o obrovský poprask. Odborná veřejnost to jíž brala jaké téměř hotovou věc a internet se začal plnit diskuzemi jaký že to Nokia vlastně představí smartphone s OS Android, zda se tak tomu stane již na MWC v Barceloně a tak dále. Tohoto rozruchu si samozřejmě všimla také Nokia a rychle přispěchala s objasněním celé situace:

Nokia kategoricky odmítá, že by cokoliv, co Stephen Elop řekl, jakkoli implikovalo nějaké změny ve strategii firmy nyní nebo v následujících měsících.

Je prakticky jisté, že Nokia si nějaká zadní vrátka přeci jen hlídá, nicméně v současnosti se finský výrobce plně zaměřuje na operační systém Windows Phone od Microsoftu a minimálně v následujících měsících na tomto postoji nehodlá nic změnit. Špatná zpráva? Možná. Na druhou stranu je však rozhodně lepší, když si může člověk vybrat zařízení přesně podle svých představ. A kdyby byl na světě již pouze Android a iOS...

Zdroje: economia.elpais.com, wpcentral.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
IQLogic
Výrobcov Android mobilov je tu hafo a podľa mňa je len dobré, že Nokia sa rozhodla pre WP :) Snáď sa im bude dariť čím ďalej tým lepšie ... je to už posledný EU výrobca mobilov :/
Raiden
Neříkali tohle i o WP7?
N7610
Že by měl Elop taky ještě rozum,škoda wp poskytli i jiným výrobcům to byla mega chyba !!!!!!!!!!!
Velda
Ale nejenom na WP. :-) Pokoukává po FOS, nespíše mají plány nahradit FOS Series 40 pro levnější mobily. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze