Tajné Samsungy Galaxy E5 a Galaxy E7: co budou umět?

12

Jihokorejský Samsung pro příští rok minimálně z části změní své portfolio novými řadami. Už nyní známe novinky řady Galaxy A a nyní se objevují první informace o dvou modelech řady Galaxy E, které se zařadí do střední třídy a nabídnou velké displeje.

Během podzimu Samsung představil novinky Galaxy A3 a Galaxy A5. Brzy se zřejmě dočkáme i modelu Galaxy A7, o kterém se již delší dobu spekuluje. To však není vše, co jihokorejský výrobce chystá. Nyní unikají informace o další nové řadě Galaxy E, která by měla odstartovat hned dvojicí modelů.

První nová řada, Galaxy A, již byla představena

Samsung Galaxy E5 by měl nabídnout 5,5palcový Super AMOLED displej s HD rozlišením. Zasazen bude do těla o velikosti 151 × 77 × 7,2 milimetrů. Pod kapotou se bude nacházet čtyřjádrový procesor Snapdragon 410 spolu s 2 GB RAM. Vhod přijde 16GB interní paměť. V případě fotoaparátu se hovoří o 13 megapixelech na zadní straně a 5 megapixelech na čelní straně. Uživatelsky nevyměnitelná baterie nabídne kapacitu 2 950 mAh. O prostředí by se měl postarat operační systém Android 5.0 Lollipop.

Druhým chystaným modelem je Galaxy E7, který by měl do vínku dostat 5palcový Super AMOLED displej s HD rozlišením či čtyřjádrový procesor Snapdragon 410. Opět očekávejte 2 GB RAM nebo 16GB interní paměť. Tento model bude patřit mezi nejtenčí smartphony, jeho tloušťka má být jen 6,9 milimetrů. Hmotnost se pak zastaví na 140 gramech. Zadní fotoaparát nabídne 8 megapixelů, ten čelní pak 5 megapixelů. Kapacita baterie bude 2 300 mAh a opět ji nebude možné uživatelsky vyměnit. Uživatelské prostředí si vezme na starost Android 5.0 Lollipop.

Prozatím nejsou známé ceny, ani datum představení. Nějaký ten týden si však počkáme, neboť Samsung bude chtít nejprve aktualizovat svou letošní vlajkovou loď Galaxy S5 na Android 5.0, než vypustí nové modely.

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Naposledy upraveno: 12. 12. 2014 16:53
tipujem to na nastupcov xperie E3 :D :D
jaro
5,5" superamoled, 2gb ram, 16gb pamäť, .... hmmm čo mi to len pripomína .... zmena je vo fotoaparate baterii a procesore aj ked myslim že v exynos 4412 a sd 410 velky rozdiel nebude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze