Tajné: další video nového Apple iPhone (2x aktualizováno)

Kolo spekulací ohledně vzhledu nového iPhonu se opět roztáčí na plné obrátky. Na internetu se objevily další "zaručeně pravé" fotky krytu, které mají pocházet přímo od čínského dodavatele dílů. Oproti všem předchozím snímkům a spekulacím tyhle vypadají jako první skutečně reálně. Podívejte se na ně s námi.

Nové video - Aktualizováno 8. 6. - 10:00

Zadní kryt údajného nového iPhonu zdá se buď čile cestuje po světových redakcích nebo uniklo víc takových dílů. Každopádně zde máme další video, zachycující velmi podrobně zadní kryt nového iPhonu ze všech stran. Nechybí rovněž porovnání se současným a menším iPhonem 4/4S. Otázkou však stále zůstává, zda se skutečně jedná o design připravovaného iPhonu 5, který má být představen v září, nebo výborně provedený podvod.

Nové fotografie a video - Aktualizováno 1. 6. - 12:00

Dnes se objevilo na internetu porovnání současného iPhonu 4S a údajného předního panelu chystané nové generace. Displej je viditelně větší, zřejmě opravdu 4 palcový a nově širokoúhlý. Nechybí také video. Co myslíte, jsou informace pravdivé a můžeme se těšit na nový iPhone v této podobě?

Uniklé schéma potvrzuje dřívější informace - Aktualizováno 30. 5. - 17:00

Na internet uniklo údajné konstrukční schéma nového iPhonu. Pokud je pravdivé, potvrzují se informace níže o větším 4 palcovém displeji nebo kamerce nad reproduktorem. Představení nového iPhonu se očekává v říjnu tohoto roku.

Původní informace z 29. 5.

V průběhu včerejšího dne se na zahraničních internetových serverech začaly postupně objevovat nové a nové fotografie krytu nejočekávanějšího telefonu letošního roku, kterým bude nový iPhone (či chcete-li iPhone 5). Oproti jiným "zaručeně pravým" fotkám, které se objevovaly v průběhu minulého a letošního roku, jsou tyto ostré, detailní a ve vysokém rozlišení. Mají pocházet přímo od dodavatele náhradních dílů pro tento nový iPhone. Nemůžeme samozřejmě na 100 procent říct, jestli jsou pravé nebo ne, ale vypadají hodně reálně. Pokud je to podvod, pak si s tím někdo dal opravdu dost práce. Též je možné, že jde o snímky krytu jednoho z několika prototypů nového iPhonu, to ukáže ale až čas. Vzhledem ke kvalitě fotografií je prozatím budeme brát jako reálné.

Zadní strana krytu je z převážné části kovová, telefon bude opět k dispozici v černém a bílém barevném provedení. Šířka telefonu se zdá být stejná, jako u aktuálního iPhonu, výška se o něco zvýšila. Je evidentní, že nový iPhone bude mít větší úhlopříčku displeje, pravděpodobně se potvrdí dřívější dohady kolem displeje s 3,99 palci a rozlišením 1136 x 640 bodů. Pod displejem je klasické kruhové tlačítko, na které jsme zvyklí z předchozích modelů. V minulém roce se vyrojily spekulace o tom, že Apple změní toto kruhové tlačítko na oválné, dokonce se objevily i fotografie krytu, které by tomu odpovídaly, ale nyní je jasné, že určitě nebyly pravé. Pokud se podíváme detailněji na přední stranu, tak si můžete ještě všimnout, že čočka přední kamery se přemístila nad reproduktor.

Největší změnou je ale spodní strana, Zdá se, že Apple definitivně opustil velký 30-pinový konektor a nahradí ho microUSB či podobně velký proprietární konektor. Též se na spodní stranu přemístila zdířka pro sluchátka. Po stranách otvoru pro nový menší konektor je vidět dírkovaný kryt, pod kterým bude umístěn mikrofon a sluchátka. Podobně je to řešené u iPhone 4/4S, tam jsou ale tyto otvory zakryty kovovou mřížkou.

Formát SIM karty je stejný, jako u iPhone 4/4S, tudíž microSIM a spekulace o nanoSIM se nepotvrzují.

Co na tyto fotky říkáte? Myslíte si, že jsou pravé? Líbí se vám nový iPhone?

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com, engadget.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Jiří
30-pinový konektor určitě neopustí už kvůli hromadě příslušenství co pro něj je udělaný.
Michal
Tohle už je pořád stejný , okoukaný a zastaralý design. Zase hranatý a bude se to blbě držet. Myslím ale, že takhle ve finále vypadat nebude.
Karel
Druhou možností je, že je to rozebraný čínský ePhone, iPhne nebo iFone (či nějak podobně):-)
Maquin
Mluvím sice asi jen za sebe, ale ta zadní strana se opravdu nepovedla /jestli se jedná o autentické fotky - kdo ví/ ale tohle je opravdu příšerné ...:/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze