Tajné BlackBerry Z10: specifikace a fotografie (aktualizováno)

9

Do představení zbrusu nového operačního systému BlackBerry 10 a nových modelů zbývají necelé dva týdny. Přesto uniká mnoho specifikací o nepředstaveném BlackBerry Z10. Počítat můžete s velmi jemným displejem, 8megapixelovým fotoaparátem podporou NFC a sítí LTE.

Aktualizováno - 25. 1. 2013 – tiskové snímky

30. leden se kvapem blíží. Kromě představení nového systému BlackBerry 10 se ukáží i nové přístroje. Jedním z nich bude i celodotykové BlackBerry Z10. Níže v tomto článku naleznete pravděpodobné specifikace, které unikly na internet. Nyní se na internetu objevily první tiskové snímky, které ukazují BlackBerry Z10 v plné kráse. Zda-li jde o opravdovou podobu se dozvíme už příští týden.

BlackBerry Z10

Původní informace ze 17. 1. 2013

Všichni fanoušci kanadské společnosti RIM, která stojí za telefony BlackBerry, již netrpělivě vyhlížejí poslední lednovou středu. Na 30. ledna je totiž v plánu představení nového operačního systému BlackBerry 10, se kterým navíc přijdou i nové modely.

BlackBerry Z10

Nejvíce se prozatím spekuluje o BlackBerry Z10. Právě jeho se týká únik oficiálních specifikací, které vás jistě potěší. Displej odolá módním trendům a spokojí se s úhlopříčkou 4,2 palce. To však neznamená, že by snad chtěl výrobce šetřit. Rozlišení se totiž vyhouplo na skvělých 1280 x 768 pixelů. Nadprůměrná je rovněž operační paměť RAM s hodnotou 2 GB.

Nepřehlédněte: Chystané BlackBerry Z10 se opět ukazuje na videu

Do interní paměti 16 GB se budou ukládat například fotografie ze zadního fotoaparátu s rozlišením 8 megapixelů, který dokáže pořizovat FullHD videa. Nechybí ani přední kamerka s rozlišením 2 megapixely.

Z dalších funkcí lze jmenovat podporu Wi-Fi, Bluetooth, ale také NFC nebo sítí LTE. Kromě BlackBerry Z10 se očekává představení také modelu X10. Rozhodně toho tedy 30. ledna nebude málo. Sledujte proto mobilenet.cz, který vás bude o všem podrobně informovat.

Zdroje: techradar.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
lest
Přední kamerka 21 megapixelu?Přepis?
kazan
hmm, 21 mpx prední kamerka?To vypadá dobře:)
Jarda
"Nechybí ani přední kamerka s rozlišením 21 megapixely." No to by byla přední kamera :-D
Michal Pavlíček
Ano, to by byla parádní kamerka na autoportréty :) Nicméně jde bohužel o překlep. Děkuji vám za upozornění.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze