Tablet od Nokie možná už za několik týdnů: Windows RT a 10" palců

16

Nekonečná sága tabletu od Nokie pomalu míří ke konci. Tablet s kódovým označením Sirius konečně získává podrobné specifikace, vzhled a datum vydání by tentokrát mělo konečně platit. Definitivně by se měl představit už na konci září. Co bude umět?

O tabletu Nokia jsme na našem serveru psali již v lednu. Od té doby se toho samozřejmě hodně událo a kromě nespočetných přesunů data představení jsme se dočkali i částečných specifikací zařízení. Pojďme si tedy projít nejnověji uniklé specifikace očekávaného tabletu.
Pár velkých otazníků visí nad rozlišením displeje. Poslední spekulace totiž udávají hodnotu 1371×771, což je na tak velkou úhlopříčku hrozivě málo a hodnota jemnosti by se rovnala prehistorické hodnotě 156 PPI. Dovoluji si nevěřit této spekulaci a doufám, že Nokia vzhledem k úhlopříčce displeje i silnému čipsetu použije spíše FullHD rozlišení.

Očekávané parametry

  • 10,1" displej
  • čtyřjádrový procesor Snapdragon 800
  • grafický akcelerátor Adreno 330
  • OS Windows RT
  • LTE, 32GB vnitřní paměť, micro HDMI konektor
První vidíte část specifikací, na druhém a třetím obrázku jsou špionážní fotografie tabletu

Snad se tentokrát opravdu tabletu dočkáme, k představení by mělo dojít buď koncem září nebo do konce října, možná společně s Lumií 1520, tabletofonem s displejem o úhlopříčce 6". Jak to celé dopadne se tedy dozvíme již velmi brzy. Co byste řekli vy na tablet od Nokie? Pokud opravdu bude nízké rozlišení displeje, najde si své zákazníky? Nebo si myslíte, že je předurčen k neúspěchu vzhledem k Windows RT? Podělte se s námi o své názory v diskuzi pod článkem.

Zdroje: pocket-lint.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Hm... Manažéri a inžinieri Nokie sú fakt uzavretý v bunkri bez možnosti komunikácie s okolím. Lebo v dnešnej dobe vyprodukovať tablet parametrami 10.1 s WIN RT je úplne šialenstvo ! Keby to bol aspoň tablet 7-8 palcov s WIN RT tak možno. Lebo dnes v predajnosti vedú 7-8 palcové tablety. Ale takto ?! Som silný skeptik.
Jenda Tangelmayer
Jenda Tangelmayer
Taky přidám něco jako uživatel Tabletu s W8. Před necelým měsícem jsem si koupil Acer Iconia W510 a jsou zde plné W8. Kdybych nepotřeboval prostředí desktopu pro práci ( potřebuji k instalaci kalkulačních programů), stačilo by mi bohatě Moderní UI. Mám celkem 24 aplikací z toho 4 placené, k tomu 9 her a 4 placené. Jsem plně spokojen, samotný tablet vydrží 9 hodin, třeba bratr má také 10 palcoví tablet s Androidem a ten vydrží sotva půlku. Ať si každý říká co chce ale aplikací je hafo, některé mi sice chybí, ale na druhou stranu je tu zase mraky věci které nikdy nevyužiju. Za mě po zkušenostech s W8 klidně ano.
Jan Gromanoza Yennekovicz
Jan Gromanoza Yennekovicz
Co sa tyka portfolia a odstupnovania vyrobkov je nokia trieda. Uplny chaos!
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Pri WINDOWS RT tabletoch by mali písať "KUPOVAŤ LEN NA VLASTNÉ RIZIKO!!!", lebo kúpiť tablet bez aplikácií je ako kúpiť auto bez možnosti ísť s ním na cestu :).....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze