T-Mobile: vyřešili jsme problém s doručováním MMS na Androidu

6

Zhruba před měsícem učinil T-Mobile poměrně razantní protiútok proti pochybnostem ohledně zabezpečení operačního systému Android. Zablokoval totiž všechny odchozí i příchozí MMS zprávy, které mohly pro majitele zařízení s Androidem znamenat hrozbu nabourání se do soukromí. Nyní je provoz MMS zpráv obnoven a T-Mobile slibuje, že již v bezpečném režimu.

T-Mobile se před měsícem rozhodl důrazným omezením ochránit své zákazníky před napadením viry na telefonech a tabletech s Androidem. Začal totiž blokovat všechny příchozí MMS zprávy, které obsahovaly nějaký druh přílohy, ať už video nebo jiný multimediální obsah. Jednalo se o bezpečností opatření, které souvisí s kauzou Stagefright. Ostatní platformy nijak postiženy nebyly.

Stagefright

V minulých dnech se však T-Mobile podařilo zavést řešení, které ochrání zákazníky využívající MMS v Android zařízeních před možnou hrozbou malware, a zároveň je uživatelsky přívětivější než dosud užívaný postup. Nově bude možno doručovat MMS s audio či video přílohou tak, jak byli zákazníci zvyklí před zavedením filtrace 11. 8. 2015. Vyvinuté řešení je schopné zkontrolovat všechny MMS a identifikovat infikovaný obsah. Pokud bude zpráva bezpečná, bude doručena přímo na Android zařízení v síti TMCZ. Jde o preventivní opatření a je třeba zdůraznit, že dosud nebyl identifikován jediný infikovaný soubor. Jediným 100% spolehlivým opatřením proti hrozící hrozbě i nadále zůstává oprava platformy Android, kterou musí zajistit sami výrobci, potažmo Google.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Mirek
Co to je MMS?
Něco takového ještě někdo používá?
Nick Cave
MMS jsou nehorázně předražené, já je měl kdysi u Vodafonu za 1kč
Strášce Galaxyje
Při té příležitosti by ještě téčko mohlo zkontrolovat, jestli obsahem zprávy není dětské porno, nějaké nacistické skopičárny nebo podpora terorismu a výtečníky rovnou nahlásit.
mato
Sú to blbci, takto drzo a jednostranne sa rozhodnúť všetkým to vypnúť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze