Stylové náramky od Jawbone: plaťte mávnutím ruky

1

Chytré náramky jsou stále „in“ a výrobci nelení s představováním nových modelů. Do obnovení svého portfolia se pustila společnost Jawbone, která nově nabízí dvojici elegantních náramků, jež budou měřit vaše denní aktivity. Jeden z nich dokonce nabízí bezkontaktní platby, avšak pouze pro určité uživatele.

Náramky, které slouží pro zaznamenávání každodenních aktivit, nemusí být jen nevkusný kus pryže na vašem zápěstí. Může se jednat o reprezentativní prvek, který si vezmete kamkoliv. Do takového segmentu míří dvojice náramků Jawbone Up4 a Up2. Obě zařízení vesměs sdílí veškerou výbavu, avšak dražší Up4 si pro zákazníky připravil jednu chuťovku v podobě bezkontaktního placení pomocí NFC.

Jawbone Up4

Na první pohled atraktivní vylepšení však v sobě skrývá jedno zásadní omezení. Platby mohou totiž provádět pouze zákazníci American Express, v našich končinách tedy v podstatě postrádá smysl.

V případě Jawbone Up2 se už však jedná o klasický fitness náramek se všudy využitelnými funkcemi. Vyznačuje se malými rozměry a potěší také voděodolná konstrukce. Baterie udrží náramek v provozu celých sedm dní, otravné a časté nabíjení tak odpadá. Jeho funkce zahrnují záznam dat o vašem aktivním životě jako počet kroků nebo spálené kalorie. Nechybí monitorování spánku s chytrým budíkem, který vás vzbudí v nejvhodnější dobu. Přehled o informacích potom máte díky speciální Jawbone aplikaci.

Jawbone Up2

Jawbone Up2 je již k dispozici v Americe za cenu 99 dolarů, tedy asi 2 500 Kč. Za Jawbone Up4 si potom přesně jednou tolik připlatíte, přičemž dostupnost je plánována na letošní léto. Kdy se levnější varianty dočkáme v Evropě není zatím jasné, Jawbone Up4 se k nám potom nejspíše ani nechystá.

Zdroje: pocketnow.com, theverge.com, jawbone.com