Stojánek na své Apple Watch zatím nekupujte, mohl by brzy zastarat

6

K nejvíce diskutovaným chytrým hodinkám současnosti, Apple Watch, si zákazníci poměrně často pořizují různé stojánky pro domácí umístění. Nyní však hrozí, že jejich nemalé investice do stojánku přijdou vniveč. A za vše bude moci aktualizace na watchOS 2.0.

Apple Watch

Stojánek na hodinky je rozhodně praktickou věcí. Apple Watch se v něm mohou nabíjet a zároveň fungovat jako praktický budík, což znamená, že neustále svítí, ukazují čas a díky tlačítkům jde budík vypnout či odložit. Bohužel téměř většina stojánků je určena pro umístění hodinek v orientaci na bok. Prozatím je situace v pořádku. Speciální noční mód, který zapne zobrazování informací je programován do orientace na šířku. Vše by se však mělo změnit s příchodem klíčové aktualizace.

TIP! Apple Watch čeká druhá verze operačního systému WatchOS

Na letošní vývojářské konferenci Apple představil watchOS 2.0, který má přinést zásadní novinky a vylepšit schopnosti hodinek. Mnozí uživatelé proto již aktualizaci vyhlížejí. Bohužel v rámci aktualizace by mělo dojít ke změně u nočního módu, který nyní bude informace zobrazovat v režimu na výšku. A to bude zásadní problém pro všechny stojánky, které jsou orientované na šířku. V ten moment se stanou prakticky nepoužitelné. Vše se umocňuje vysokou cenou stojánků, která se pohybuje přibližně v rozmezí od 20 do 100 dolarů (zhruba 500 Kč až 2 500 Kč). Nezbývá než doufat, že Apple tuto skutečnost do příchodu aktualizace ještě změní. Aktuálně se tak stojánek nevyplatí kupovat, neboť hrozí, že byste jej nemohli příliš dlouho aktivně využívat.

Technické parametry Apple Watch 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 32,4 × 12,6 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostleden 2016, 9 300 Kč

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
Jiří
Koukali jsme na stejnou keynote? Ja naopak videl, ze jako budik budou fungovat pri polozeni na bok..
petr
Jen taková věcná... K čemu mi je používat hodinky jako budík na stojánku když vedle bude ležet iPhone? Nebo on neumí budík? Tyhle hodinky nechápu jsou k ničemu všechny....
Jirka.S
Koukám že se tu někdo dal na Apple co. Byl takový seriál na pokračování s miliony díly i o hodinkách jiných výrobců? Nebyl. A proč je tedy u Apple watch? nechápu, fakt nechapu.
miro
Veď to píšete ÚPLNE NAOPAK. V poslednom čase robíte hrozné veci. totálna neschopnosť. Končím s Mobilenet

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze