Steve Ballmer, CEO Microsoftu, do 12 měsíců odejde do důchodu

16

Microsoft dnes vydal velmi nečekanou tiskovou zprávu, ve které veřejnost informuje o tom, že současný generální ředitel společnosti, Steve Ballmer, odejde do 12 měsíců do důchodu. Během této doby bude vedení společnosti hledat vhodného nástupce.

Steve Ballmer se narodil 24. března 1956. 13. ledna 2000 se stal generálním ředitelem Microsoftu. Během zastávání této funkce se na poli počítačů či mobilních telefonů událo mnohé. Vzpomeňme například na šlápnutí vedle s Windows Vista, opravné balíčky Windows 7 nebo chladnější přijetí nejnovějších Windows 8. Nás však ale přeci jen může více zajímat svět mobilních telefonů. Za Ballmerova úřadování došlo k ukončení operačního systému Windows Mobile a startu zcela nového systému Windows Phone, kterému se však zatím nedaří dle představ společnosti. Ballmer je také autorem negativních výroků na stranu Apple iPhonu v době jeho uvedení, tedy v roce 2007.

Steve Ballmer

Sám Steve Ballmer ke svému odchodu řekl následující: „Nikdy není ideální čas pro odchod, ale nyní nastal ten správný čas.“ Microsoft údajně potřebuje generálního ředitele, který svou funkci bude moci vykonávat delší dobu, aby společnost mohla naplnit všechny své nově vytyčené cíle. Ballmer neodchází dnes ani zítra. K odchodu z pozice generálního ředitele dojde někdy v následujících 12 měsících. Během této doby bude vedení hledat vhodného nástupce.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, microsoft.com

Diskuze ke článku
Jan Šimek
Jan Šimek
no tak doufám ,že nový ředitel bude tlačit na vývojáře pro WP víc než teď, idkyž vím, že jen Ballmer za pomalý vývoj nemůže...
Honza
Nakolik je to odchod do důchodu a nakolik odejití z MS?
Jakub Palata
Jakub Palata
Snad to je dobrá zpráva :)
Chuck
Elop uz balí kufre ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze