Statistika: stabilita aplikací na Androidu je mnohem lepší než u iOS

66

Operační systémy a aplikace pro ně. Vděčné téma posledních let. Bez aplikací na všemožné věci si dnes již těžko dokážeme představit plnohodnotné využívání chytrých telefonů. Zajímavá je také statistika stability, které překvapivě vévodí Android před iOS.

Začátkem se krátce podívejme zpět do historie. Dle dat společnosti Crittercism, která sleduje více než 1 miliardu zařízení s Androidem a iOS, byl nejméně stabilní verzí Androidu Gingerbread, na kterém aplikace velice často padaly. V průměru aplikace spadly v 1,7 % případů na Androidu 2.3 Gingrebrad. Výrazné zlepšení přinesla čtvrtá generace, tedy verze Ice Cream Sandwich a Jelly Bean, které stlačily pády na 0,7 % případů.

Možná překvapivě vyznívá srovnání se systémem od Applu. Aplikace na iOS padají mnohem častěji než na výše zmíněném a starém Androidu 2.3. Pokud se podíváme na předposlední verzi iOS 6, nacházíme údaj o pádech ve 2,5 % případů. Novější iOS 7 je na tom již mnohem lépe a aplikace padají v průměru v 2,1 % případů. Vylepšení přináší i iOS 7.1, kde se již pády vyskytují v průměru jen v 1,6 % případů. Stále však jde o více než dvojnásobek ve srovnání s Androidem.

Zpráva od Crittercism hovoří také o nejstabilnějším zařízením, na kterém aplikace padaly pouze v průměru v 0,9 % případů. Nejlepšího výsledku dosáhl Samsung Galaxy S4. Na opačné straně se nachází tablet Apple iPad 2, v jehož případě docházelo k nečekanému ukončení aplikací ve 2,6 % případů.

Zdroje: androidcentral.com, pages.crittercism.com

Diskuze ke článku
matisek
neporovnavajte iphony s low-endovymi androidmi... zoberte si do ruky poriadnu vlajkovu lod s androidom (okrem samsungov), napr. taku xperiu Z1, nexus 5, LG G2 alebo kludne aj starsi nexus 4 a hned zmenite nazor na android... je pravda, ze mi na N4 obcas nejaka ta aplijacia padne, ale je to dost vynimocne a vzhladom k tomu, ze android 4.4.2 je pomerne novy, sa nejedna o nic prekvapive ... clovek, ktory hovori, ze android je zalagovany ho nikdy v ruke nedrzal alebo ma nejaky trapny huawei za 200€, alebo shit samsung....
kazan
Android používam dva roky a nesetkal sem se s pádem nejaké aplikace. Ale docela chápu to rozhořčení iPhonistů:) Všichni si myslí že iOS je nedotknutelný a ono ejhle:)
maws
to protože u droidu aplikace nepadne rovnou se to restartne/vytuhne :D
pedro
A kdyby nekdo vydal zpravu, ze je Android jasne nejlepsi na svete, pan Pavlicek, by se pod to podepsal 2x :D

Traparna. Vetsi kravinu jsem snad necetl!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze