Srovnání dvoujader: Optimus 2X vs. Sensation vs. Galaxy S II (2. díl)

28

Po několika dnech odpočinku pokračuje naše velké srovnání druhým dílem. Všichni borci jsou stále ve skvělé formě a připraveni na dnešní disciplíny. A o jaké půjde? Telefony se utkají zejména na poli multimédií a na přetřes tak přijde uživatelské rozhraní. Tentokrát se nám také všichni představí na živo.

Rivalové (zleva): LG Optimus 2X, HTC Sensation a Samsung Galaxy S II

Vítám vás při zahájení druhé části srovnání dvoujádrových telefonů. Nejprve si krátce připomene první díl. V něm se Optimus 2X, Sensation a Galaxy S II utkali v disciplínách Obsah balení, Design a konstrukce, Baterie/výdrž a Displeje. Po prvních čtyřech kolech se o vedoucí příčku s počtem pěti bodů dělí HTC Sensation a Samsung Galaxy S II. S odstupem tří bodů prozatím zaostává LG Optimus 2X. Aktuálním pořadím však může dnešní den bezpochyby zamíchat. Čekají nás další čtyři kola, ve kterých začne jít opravdu do tuhého, neboť přijdou na řadu důležité a dost možná klíčové funkce. Aby se protivníci mohli rozehřát, začneme pomaleji a porovnáme uživatelská prostředí. Poté přijde na řadu fotoaparát a veškeré schopnosti okolo něj. Volně se přesuneme k nabídce multimédií, což bude znamenat zejména hudební přehrávač, možnost přehrávání videí a FM rádio. Zvláštní kolo si bezpochyby zaslouží také zvuk.

Základní parametry dvoujádrových telefonů

Model LG Optimus 2X HTC Sensation Samsung Galaxy S II
rozměry 123,9 x 63,2 x 10,9 mm 126,1 x 65,4 x 11,3 mm 125,3 x 66,1 x 8,49 mm
hmotnost 139 g 148 g 116 g
Procesor Cortex-A9 Dual-core 1GHz Qualcomm MSM8260 Snapdragon Dual-core 1,2GHz ARM Cortex-A9 Dual-core 1,2 GHz
grafický čip Tegra 2 Adreno 220 Exynos chipset
RAM 512 MB 768 MB 1 GB
interní paměť 8 GB 1 GB 16 GB
typ displeje IPS LCD Super LCD Super AMOLED Plus
velikost displeje 4,0“ 4,3“ 4,27“
rozlišení displeje 800 x 480 px 960 x 540 px 800 x 480 px
typ a kapacita baterie Li-Ion 1500 mAh Li-Ion 1520 mAh Li-Ion 1650 mAh
cena (cca) 10 000 Kč 12 500 Kč 14 000 Kč

Nepřehlédněte

Než se nám všichni soupeři připraví, můžeme si chvilkové čekání ukrátit zhlédnutím krátkého videopohledu, který přichází trochu později, ale snad nám to odpustíte.

Videopohled - představení dvoujádrových telefonů

5. kolo – Uživatelská prostředí

V pátém kolem rivalové změří své schopnosti na poli uživatelských prostředí. Každý si totiž jde zcela odlišnou cestou. Nejprve samotný operační systém. Sensation i Galaxy S II se pyšní verzi Androidu 2.3.3. Tato zpráva zcela rozhodila Optimus 2X, který se starou verzí 2.2.2 rozhodně nemůže konkurovat. Update se sice chystá, ale v době srovnávacího testu byl minimálně několik týdnů daleko. Doplním, že i starší verze se podílí na menší výdrži Optimusu 2X. Nyní už k samotnému prostředí. Každý z účastníků se spoléhá na svou vlastní nadstavbu. Čistý Android proto rozhodně nečekejte.

Porovnání prostředí (zleva: Optimus 2X, Sensation, Galaxy S II)

Asi nejmenší úpravu zvolilo LG. TouchWiz v případě Samsungu je někde uprostřed a kompletní přeměnu u HTC zajišťuje prostředí Sense. Začněme odemykací obrazovkou. Každý výrobce ji řeší po svém. Na Optimusu 2X kromě hodiny a data uvidíte také zmeškané události a rovnou se zobrazí i horní lišta, kde lze případně zjistit stav baterie, sílu signálu apod. Odemčení proběhne tahem odspoda nahoru. Samsung má odemykací obrazovku řešenou velmi podobně. Nechybí informace o času, datu, zmeškaných událostech a vidíte i horní informační lištu. Způsob odemykaní u Samsungu je ale vcelku krkolomný. Celou obrazovku někam odsunete. Je ale nutné ji opravdu odsunout. Letmé přejetí prstem leckdy nestačí. Sensation svůj velký displej využívá zřejmě nejlépe. Informace o času a datu nechybí. Taktéž horní informační lišta je k dispozici. Kromě toho si na odemykací obrazovku můžete zvolit čtyři funkce, které rychle spustíte. To stále není vše. Hlavní část displeje může zabrat třeba aktuální počasí nebo výpis poslední zpráv. V této podkategorii získává navrch jednoznačně Sensation. Velký displej by měl být využíván a to se u HTC povedlo.

Pohotovostní displeje LG Optimus 2X

Odemykací obrazovka a pohotovostní displeje HTC Sensation

Domovské obrazovky se na všech třech modelech skládají ze sedmi částí. Pouze u Galaxy S II si však můžete obrazovky umazávat či přidávat. Sensation i Optimus 2X nabízí pevně 7 obrazovek. Náskok Samsungu se ale vzápětí povede smazat Sensationu. Jako jediný totiž nabízí průchodnost. Jinými slovy se z obrazovky číslo sedm, okamžitě dostanete na obrazovku číslo jedna. U LG i Samsungu je nutné se přes všechny obrazovky vracet a to je zdlouhavé. Vždy si můžete obrazovky zaplnit libovolnými widgety. Na všechny tři telefony se jich vejde stejně. HTC jak známo plýtvá místem, což na jemnějším displeji ještě více bije do očí. Kdyby tedy například ikonky aplikací u Sensationu nezabíraly tolik místa, vešlo by se jich mnohem více.

Odemykací obrazovka a pohotovostní displeje Samsung Galaxy S II

Přístup k widgetům a dalším nastavení obrazovek je tradičně dlouhý podržením na prázdném místě nebo přes menu činností. Zde musím pochválit HTC a LG, že zachovaly tradiční strukturu, kdy naběhne seznam, ze kterého si vyberete požadovanou kategorii a dále třeba widget. Samsung šel cestou stylu a vše se odehrává jen v malé části displeje. Při výběru kategorií to ještě tak nevadí. Ale listovat seznam widgetů, kdy vidíte vždy pouze čtyři je nepohodlné. V této činnosti tedy Galaxy S II ztrácí. Nabídka widgetů je v základu vcelku stejná, přesto si mírnou převahu udržuje HTC. Prostředí Sense nabízí více widgetů a navíc pěkněji zpracovaných. Nicméně jde jen o malé plus, neboť prostředí si může každý uzpůsobit obrazu svému od základu. Stinnou stránkou je pro HTC náročnost celého Sense. Celkově je však plynulost všech rivalů na stejné úrovni. Na nic se nečeká, nic se neseká.

Pohotovostní displeje, nastavení a informační lišta HTC Sensation

Bez povšimnutí nemohou zůstat ani informační lišty, které se objeví po vysunutí. Samozřejmostí je kompletní výpis všeho, co jste zmeškali nebo přijali. Jedním stiskem tyto informace také smažete. Doposud se rivalové neliší. Sensation vytahuje trumf v podobě panelu s naposledy spuštěnými aplikacemi. Galaxy S II i Optimus 2X stojí jako opaření. První se vzpamatuje LG a vrací HTC úder v podobě panelu s ovládáním hudebního přehrávače. Samsung nechce ztrácet, ale se svým hudebním panelem aktivním jen v případě, že je spuštěné přehrávání, příliš neuspěje, byť jej protlačil i na odemykací obrazovku. HTC to sice schytá, ale rázem úder vrátí s tvrzením, že ovládání dokáže zobrazit na odemykací obrazovce. V tuto chvíli se rozhoduje mezi jihokorejskými soupeři. Po odmlce dvojhlasem vykřiknou, že se oba mohou pochlubit panelem rychlého zapnutí Wi-Fi či Bluetooth. Šokem pro ně je hlasitý smích od HTC Sensation. Informační lišta u Sensationu nabízí dvě záložky. A právě na druhé záložce HTC ukrývá panel rychlého spuštění Wi-Fi apod. Aby toho nebylo málo, přidává HTC i okamžitý stav paměti RAM. Nedá se nic dělat další plusový bodík pro Sensation. Jeho informační lišta je o krok dále.

Hlavní menu LG Optimus 2X

Ačkoli celá trojice rivalů běží na Androidu, jejich menu se zásadními rozdíly liší. Pokud bych měl jmenovat zcela shodný prvek, pak je to zobrazení stylem Seznam. Tradiční zobrazení svislé matice ikon nabízí jen Sensation a Optimus 2X. Galaxy S II vsází na horizontální mřížku ikon, kterou odkoukal od Applu. Tuto možnost nabízí také Optimus 2X, který tak disponuje celkem třemi styly zobrazení hlavního menu. Odlišnosti je ovšem třeba hledat i v klasickém svislém zobrazení matic ikon. Zatímco LG je věrné plynulém scrollování, HTC nově prosazuje přejíždění po celých 20 aplikacích. Výhodou Sensationu je zobrazení často spouštěných aplikací, stejně jako možnost vyfiltrovat jen stažené aplikace. Vámi stažené aplikace ale standardně filtruje i Optimus 2X. Sensation dále umí aplikace seřadit klasicky dle abecedy, ale také chronologicky od nejnovějších či opačně. Tím však jeho možnost končí.

Hlavní menu HTC Sensation

Soupeři zaváhání využívají. Optimus 2X i Galaxy S II totiž podporují tvorbu kategorií, nebo chcete-li složek. Snadno si tedy vytvoříte novou složku a přesunete do ní vybrané aplikace. Stejně tak můžete přeskládat celé menu dle vaší libosti. V horní části displeje, kterou vidíte jako první, tak můžete mít nejčastější aplikace. Tato vymoženost by někomu u HTC mohla citelně chybět.

Hlavní menu Samsnug Galaxy S II

Při popisování hlubšího menu musím vyzdvihnout výhodu jemnějšího displeje u Sensationu. Zejména v položce nastavení vidíte mnohem více textu. Hlubší menu HTC je také intuitivněji vyřešeno. Například funkci Wi-Fi Thethering naleznete dokonce v hlavním menu. U Samsungu musíte zdlouhavě tuto funkci hledat v nastavení. O mnoho lépe na tom není ani LG. Prostředí Sense tak zajišťuje snadnější práci s Androidem, což mohou někteří uživatelé ocenit.

Videopohled - porovnání prostředí

Páté kolo nám skončilo a zbývá rozdělit body. Šlo o velmi vyrovnané kolo a všichni účastníci už netrpělivě poposedávají na svých lavičkách. Když si celé kolo stručně shrneme. Sensation má lépe řešenou odemykací obrazovku, pohotovostní displeje, nabídku úprav i informační lištu. Lehce pokulhává v menu. LG naopak v menu naprosto kraluje a naopak ztrácí zejména v odemykací obrazovce. Nedařilo se Samsungu, který má nejchudší informační lištu a odemykací obrazovkou se chlubit také nemůže. V menu sice Sensation přebije, ale na LG už nestačí. Ve výsledku tedy páté kolo vyhrává HTC Sensation a připisuje si dva body. Bod bere Optimus 2X. Na prázdno vyšel Galaxy S II a z jeho tváře lze rozpoznat, že plánuje tvrdou odplatu.

Stav po 5. kole:

LG Optimus 2XHTC SensationSamsung Galaxy SII
3 b. (+1)7 b. (+2)5 b. (+0)

6. kolo – Zvuk

Šesté kole přinese porovnání zvukových schopností dnešních soupeřů. Kolo bude rozděleno do tří částí. V první porovnáme zvuk ze sluchátek, která přibalil výrobce, ve druhé použijeme vlastní sluchátka Koss HP/7 a ve třetí necháme telefony vyhrávat jejich vlastními repráčky.

Ke každému modelu výrobce alespoň nějaká sluchátka přibalil. Zatímco u HTC preferují pecky, LG se Samsungem nabízejí špunty. Optimus 2X produkuje z přibalených sluchátek ucházející zvuk a nenáročným uživatelům to bude určitě stačit. Případně můžete zvuk doupravit pomocí ekvalizéru. Sluchátka pro Sensation vypadají asi nejobyčejněji, ale zase někomu budou více vyhovovat pecky. Jaký zvuk však sluchátka od HTC produkují, lze těžko popsat. Později zjistíme, že nejde jen o sluchátka. Zvukový výstup u Sensationu, stejně jako u mnohých jiných telefonů HTC, je jednoduše špatný. Zvuk je mdlý, nevýrazný. Chybí výšky i hloubky. Dlouhodobější poslech hudby přes dodávaná sluchátka rozhodně nedoporučuji. Galaxy S II se chlubí nejlépe vypadajícími sluchátky. Do uší celkem padnou, a to nemám špunty zrovna v lásce. Zvuk je i přes základní sluchátka výrobce velmi dobrý a pokud nebudete chtít, ani nemusíte investovat do jiných.

Po prvním testu jsme připojili vlastní sluchátka Koss HP/7. Zákonitě došlo u všech modelů k menšímu či většímu zlepšení. Nejvíce z lepších sluchátek dokázaly vytěžit Samsung a LG. Nepotřebovaly dokonce ani žádná vylepšení ekvalizéru. Vše bylo standardní a nechali jsme je hrát, jak sami dovedou. Výsledek? LG rozhodně překvapilo, neboť podává velmi dobré výkony a pěkně basuje. Samsung se pasoval do role krále. Jeho zvuku lze jen máloco vyčítat. Možná až velmi silné hloubky, ale to lze korigovat ekvalizérem. Galaxy S II se tak směle může řadit k současné špičce. S velkým odstupem končí Sensation. Jeho zvukový výstup nás nepřesvědčil a nic na tom nezměnila ani lepší sluchátka. I při jejich použití je zvuk plochý, nevýrazný.

Na závěr šestého kola jsme to rozjeli na plné pecky. Tedy přesněji řečeno jsme nechali telefony přehrávat hudbu skrz jejich hlasité reproduktory. Přestože se jedná o vlajkové lodě, ani jedna nabídne stereo reproduktory. Celá trojice hraje poměrně dost hlasitě, takže je určitě nepřeslechnete. Opět však kraluje Galaxy S II. Jeho hlasitá reprodukce je nejen nejhlasitější, ale také nejkvalitnější a nejméně zkreslená při maximální hlasitosti. S odstupem se pak nachází jak Sensation, tak Optimus 2X. Zatímco HTC hraje potichu, ale kvalitně, LG více „křičí“ ale kvalitou neoplývá.

Šesté kole zcela jasně vyhrává Galaxy S II. Připisuje si tak dva body a zároveň se dotahuje znovu na první místo. Sensation totiž v šestém kole vyšel bodově zcela na prázdno. Jeho zvukový přednes naprosto nepřesvědčil. Bodík si opět připisuje Optimus 2X a lehce stahuje náskok na vedoucí dvojici.

Stav po 6. kole:

LG Optimus 2XHTC SensationSamsung Galaxy SII
4 b. (+1)7 b. (+0)7 b. (+2)

7. kolo - Fotoparáty

V sedmém kole skříží rivalové své zbraně při srovnání fotoaparátů. Všichni účastníci disponující snímačem o rozlišení 8 megapixelů, automatickým ostřením i přisvětlovací LED diodou. Prostředí jsou si navzájem velmi podobná. Zatímco Jihokorejci upřednostňují menu nastavení po levé straně, tchajwanci se Sensationem na straně pravé. Možnosti nastavení jsou u všech tří velmi bohaté. Nechybějí samospouště, možnosti nastavení různých scén, v několika krocích nastavíte hodnotu ISO a chybět nemůže ani důležité vyvážení bílé. Samozřejmostí je změna rozlišení. Snadno se ze všech tří telefonů dostanete na prohlížení pořízených snímků a stejně jednoduchá je i změna fotoaparátu či přepnutí na video kameru. O něco více nastavení ale ve výsledku nabídne Galaxy S II, u kterého si můžete zvolit i co hodláte fotografovat nebo zapnout detekci mrknutí. Rivalové se však z ničeho nic dočkávají hlasitého pískotu z publika, který je „odměnou“ za absenci hardwarové spouště.

Prostředí fotoaparátu LG Optimus 2X

Prostředí fotoaparátu HTC Sensation

Prostředí fotoaparátu Samsung Galaxy S II

Spoušť je tedy nutné ovládat skrze displej. Její umístění je ale velmi dobré a nezpůsobuje větší problémy. Na váš dotek reaguje u všech tří konkurentů okamžitě a prodleva mezi stiskem a vyfotografováním je velmi podobná. Vždy telefony nejprve zaostří a posléze pořídí snímek. Snadno ovladatelný je i digitální zoom, který obsloužíte přes tlačítko regulující hlasitost. Úplně nejlépe se ovšem ovládá na Optimusu 2X, který má tyto klávesy na pravém boku a jsou při fotografování "naležato" nejlépe dostupná. U LG a Samsungu potěší, že i při fotografování máte stále přehled o stavu baterie. Stejně tak víte, kolik ještě můžete vyfotografovat snímků. Tyto cenné informace u HTC chybí. Celkově jsou však prostředí fotoaparátu srovnatelná a záleží čistě na sympatiích zákazníka. Sedmé kolo tedy rozhodne výsledná kvalita fotografií a videí.

Exteriér: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Exteriér: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Exteriér: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

V případě fotografií je nejlepší si prohlédnout výtvory telefonů na vlastní oči. Bez dlouhého chození kolem horké kaše, je každému jasné, že nejlepší snímky produkuje Galaxy S II. Vytýkat mu lze opravdu jen máloco. Věrně podává barvy, snímky jsou ostré takřka po celé ploše a minimální je i hladina šumu. Velký otazník před tímto kolem visel především nad druhým místem. Optimus 2X vycítil šanci porazit tápající Sensation, který si v oblasti fotografování není moc jistý. Odvaha se Optimu 2X vyplatila. Ačkoli jsou jeho snímky lehce vybledlé, za což může zadní kryt, stačilo mu to na poražení Sensationu. Snímky, které produkuje HTC jsou většinou spíše rozmazané, než ostré. Velmi dobře lze tento fakt porovnat na snímku, kde na vzdáleném vozu přečtete SPZ pouze na Samsungu a LG. HTC se v takové vzdálenosti již topí v mazanici. Odpovědí na mizerné snímky HTC je i jejich velikost, která je kvůli kompresi většinou pouze třetinová oproti například u Galaxy S II.

Exteriér: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Zhoršené světelné podmínky: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Interiér: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Velmi podobná situace panuje při fotografování v interiérech. Samsung opět ukazuje, jak krásně podává barvy a správně hospodaří se světlem. Světlo i ostrost se daří držet i Optimu 2X, avšak jeho vybledlé barvy dojem značně kazí. Sensation nijak nepřekvapil a opět nabídne rozmazanou fotku, byť s celkem dobrými barvami. Zajímavé je porovnání nočního focení, kdy se naplno projeví LED diody. Scénu sice nejvíce osvítí Sensation, ale fotografie opět vypadá jako mazanice. Největší rozdíl je patrný s velmi zdařilou fotografií Galaxy S II. Optimus 2X by možná dosáhl i lepšího výsledku, to by ale musel do vínku dostat silnější LED diodu.

Exteriér - noc: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Makro: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Makro: (zleva) LG Optimus 2X, HTC Sensation, Samsung Galaxy S II

Sedmé kole vyznívá zcela jasné pro Galaxy S II. Ne nadarmo se řadí mezi nejlepší fotomobily současnosti. S přimhouřením oka vám dokáže nahradit levný kompakt. Zejména exteriéry a makro snímky zvládá bravurně. LG Optimus 2X trpí zejména svým zadním krytem, který degraduje barevné podání. Občas zamrzí i vyšší hladiny šumu. Zcela selhalo (v této oblasti již tradičně) HTC, které jakoby se opět vracelo nazpátek k nepovedeným fotoaparátům. Rozdělení bodů je tedy jasné a na prvním se poprvé osamostatňuje Galaxy S II. Naopak Optimus 2X stahuje náskok Sensationu.

Stav po 7. kole:

LG Optimus 2XHTC SensationSamsung Galaxy SII
5 b. (+1)7 b. (+0)9 b. (+2)

8. kolo – Hudební přehrávač

V posledním kole dnešního dílu se dvoujádroví konkurenti utkají na poli hudebních přehrávačů. Mnohdy se přehrávače v Androidu hází do jednoho pytle. Vesměs je to pravda. Základní struktura je na většině telefonů stejná. Odlišnosti se ale přeci jen najdou a dnes v nich očekávatelně bude kralovat Sensation díky prostředí Sense.

Nejklasičtější podobu má přehrávač v Optimusu 2X. V horní části se nachází rozdělení do čtyř záložek – skladby, alba, interpreti a vámi vytvořené seznamy. Žádné složitosti hledat nemusíte. Vyberete si tedy interpreta či skladbu a posloucháte. Bohužel není možné si např. poslechnout tři alba od jednoho interpreta. Obejít to lze vytvořením vlastního seznamu skladeb. Při přehrávání vidíte náhled obrázku alba a můžete zapnout funkce opakování a náhodného přehrávání. Stejně jako už při procházení seznamu skladeb, můžete i přehrávání zobrazit procházení stylem cover-flow. Tento styl se aktivuje v okamžiku, kdy telefon přetočíte do horizontální polohy. Tlačítkem menu činností se dostanete do dalšího nastavení. Snadno aktuální skladbu pošlete e-mailem a nebo si vyberete jeden z připravených ekvalizérů. Bohužel chybí vlastní nastavení.

LG Optimus 2X můžete zakoupit na značkovém e-shopu X-store

Hudební přehrávač LG Optimus 2X

Sensation se vydává trochu odlišnou cestou. Kategorie se přemístily z horní části displeje úplně dolů. Zároveň jich také podstatně přibylo. Krom výše zmíněných dokáže Sensation hudbu třídit dle žánru či skladatelů. To vše za předpokladu, že máte korektně vyplněné ID3 štítky. Zamrzí, že po překlopení telefonu na šířku se cover-flow nedočkáte. Po spuštění skladeb se prostředí od toho v LG liší jen kosmeticky. Nechybí obrázek alba, rychlé zapnutí opakování a náhodného přehrávání nebo dokonce rychlý přístup k vylepšení zvuku. Možnost aktivovat SRS zvuk moc často nevyužijete. Rozdíl sice poznáte, ale nadšeni patrně nebudete. Samotný ekvalizér je k dispozici jen v přednastavených formách a jen po připojení sluchátek. Možnost nastavení vlastního ekvalizéru opět chybí.

HTC Sensation můžete zakoupit na značkovém e-shopu X-store

Hudební přehrávač HTC Sensation

Prostředí přehrávače u Galaxy S II nejvíc připomíná to u Optimusu 2X. Záložky jsou standardně v horní části a v základu jsou jen čtyři. To by mohlo evokovat výhodu pro Sensation. Zdání však klame. Stačí zavítat do nastavení, kde je možné další kategorie pozapínat. Rázem nabízí Galaxy S II ještě více kategorií než Sensation. Svou hudbu můžete nechat třídit i dle roku vzniku. Samsung ovšem dělá stejnou chybu jako Sensation – postrádá cover-flow. Na rozdíl od HTC však chybu vzápětí napravuje zajímavým zobrazením ikonek namísto obvyklého seznamu. Jednu vadu na kráse to ale přeci jen má. Pokud nemáte u všech skladeb obrázek alba, ve spleti ikon se nevyznáte. Samotná obrazovka přehrávání se mi graficky velmi líbí. Uprostřed obrázek alba, pod ním ovládání a nahoře název skladby spolu s interpretem a albem. Bohužel se text tísní uprostřed a často roluje sem a tam. Mnohdy si tak budete muset na celý název počkat, než se celý na displeji zobrazí. Samsung získává jasně navrch díky ekvalizéru. Už výrobcem přednastavené režimy jsou velice použitelné. Samsung však přidal i možnost nakonfigurovat si zvuk dle vaší libosti. To se dnes velmi cení.

Samsung Galaxy S II můžete zakoupit na značkovém e-shopu Samsung

Hudební přehrávač Samsung Galaxy S II

Osmé kolo opět ovládl Samsung Galaxy S II a upevňuje tak svou vedoucí pozici. Jeho přehrávač nabízí bohaté možnosti třídění, nastavení a takřka bezchybná je i přehrávací obrazovka. Takhle nějak by to mělo vypadat. Sensation spolu s Optimem 2X se krčí vzadu a čekají, jaký ortel jim bude přiřknut. Optimus 2X boduje zobrazením cover-flow, Sensation zase lepším tříděním skladeb. Každému něco chybí, ale zároveň nedokáže jeden druhého trumfnout. Výjimečně se tak uchýlím k dělbě zbývajícího bodu.

Stav po 8. kole:

LG Optimus 2XHTC SensationSamsung Galaxy SII
5,5 b. (+0,5)7,5 b. (+0,5)11 b. (+2)

Závěr druhého dílu

Dostali jsme na konec druhého dílu velkého klání dvoujádrových telefonů. Zatímco po prvním díle byla situace velmi vyrovnaná a na prvním místě seděl Sensation spolu s Galaxy S II, po díle druhém se začínají vytvářet rozestupy. Na trhák má zaděláno Galaxy S II. Z osmi bodů, které dnes mohl získat, dokázal urvat šest. Celkem tedy na prvním místě kraluje s 11 body. Průměrný výkon předvedl Optimus 2X a se ziskem 3,5 bodů si polepšil na aktuálních 5,5 bodu. Stále však zůstává na třetím místě. Velký propad zaznamenal Sensation, který dokázal nasbírat pouhých 2,5 bodu. Nejenže přišel o vedoucí pozici a ztráta na ni je obrovská, ale ze třetího místa na něj doráží Optimus 2X. Jak s pořadím zamíchá třetí díl, který se podrobně zaměří na video, se dozvíme již začátkem příštího týdne.

Nepřehlédněte

Samsung Galaxy S II zapůjčila společnost Sunnysoft, která jej také uvedla do prodeje www.sunnysoft.cz.

Diskuze ke článku
kaja
jedna plácačka vedle druhý, ty telefony už jsou prostě moc velký
lukas
Souhlas, LG Optimus 2X má 4"- to ještě jde. Ti druzí by se mi nevešli do kapsy.
Kubyk002
No hoši, krása, při čtení jsem úplně zapomněl, že vařím oběd a málem jsem ho připálil...:D
Dneska se vším souhlasím, jen možná dnes první srovnání, ale to bude tím, že se mi nelíbí prostředí Sense...
Jo a ještě děkuji za srovnání audia.... jen si nedokážu představit jestli hraje HTC ještě méně hlasitě než LG tak to proboha nepůjde ani slyšet ne? Vždyť LG když si zapomenu vypnout zvuky ve škole a někdo mi volá, tak si ani skoro nevšimnu, že mi volá,(telefon mám v kapse a obvykle ve škole někdo mluví, že)....
Zajímalo mě to, protože někde jsem na fóru četl , že SGSII hraje hůř než jednička a o mnoho hůř než iPhone, ale je pravda že tam byli lidé kteří mají sluchátka za deset litru a víc no :D....
Jo ještě jestli můžu takové možná až hloupé srovnání, ale jestli by jste mohli vyskoušet jak silně telefony vibrují, protože LG oproti mé staré 5800XM skoro vůbec nevibruje...
Ještě jednou chválím, a těším se na nový díl ;-)
Gandy
Jen bych dodal že u SGS II je možné přesunout se z jakékoli domovské stránky na jakoukoli stiskem dané tečky ve spodní části obrazovky, když jsem tedy na sedmé ploše stačí ťuknout na první tečku a telefon přejede na první plochu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze