Spustí Google ve čtvrtek navigaci v pražské MHD?

2

Google společně s pražským dopravním podnikem rozeslal pozvánku na čtvrteční tiskovou konferenci, jejíž téma je nasnadě. Velmi pravděpodobně se tak dočkáme praktického navigování v pražské MHD.

Google Dopravní podnik hlavního města Praha (DPP)

O kvalitách mapových podkladů od Google asi příliš pochybovat nelze. Navigace pro automobily i pěší také funguje velmi dobře. Přesto stále chybí navigace s vyhledáním aktuálního dopravního spojení v prostředcích městské hromadné dopravy například v Praze. K těmto účelům bylo nutné používat jiné aplikace.

Informaci o chystané tiskové konferenci Googlu a pražského dopravního podniku si tak celkem logicky na serveru ihned.cz vyložili jako příležitost k nápravě tohoto nedostatku. Velmi pravděpodobně se tak dočkáme oznámení o podpoře navigace v pražské MHD v mapových službách Googlu.

Tisková konference se koná již tento čtvrtek v 10:30. Svou účast přislíbili Milan Křístek, generální ředitel DPP, Luděk Motyčka, marketingový ředitel Google pro střední a východní Evropu, a Florian Goerisch, produktový manažer Googlu. Tiskové konference se samozřejmě budeme účastnit a přineseme vám podrobné informace.

Zdroje: tech.ihned.cz