Soudu EU přijde název Skype příliš podobný názvu Sky

23

Americký Microsoft narazil u Evropského soudu při snaze registrovat si ochrannou známku na název Skype. Ten se údajně příliš podoba názvu Sky, který přísluší britské televizní stanici.

Menší problémy musí nyní řešit americký Microsoft. Při snaze o registraci ochranné známky na název Skype a jeho logo totiž narazil u Evropského soudu. S informací přišel server bbc.com. Tribunál Evropského soudního dvora v Lucembursku uvedl, že je v tomto případě značná šance na záměnu názvu a loga Skypu s názvem Sky. Samotné loga by pak mohlo evokovat opět televizní stanici Sky, neboť je vyvedeno ve tvaru obláčku. Její název totiž v češtině znamená nebe a právě oblaka se na nebi nacházejí.

Skype

Není to navíc poprvé, co vzniká rozepře mezi Microsoftem a britskou televizní společností Microsoft musel změnit jméno svého cloudového úložiště ze SkyDrive na OneDrive. Důvod je po přečtení původního názvu nasnadě. Tentokrát však dle Microsoftu nic takového nehrozí a Skype, který funguje již od roku 2003, se nebude muset přejmenovávat. Problémem je totiž pouze ona ochranná známka, která patrně nebude moci vstoupit v platnost po celé EU.

Zdroje: bbc.com

Diskuze ke článku
KoPoo
Jsem téhož názoru! Jelikož slovo Skype je velmi zavádějící. Jsem velmi rád že moje stížnosti adresované právě na název Skype EU soud vyslechl! Sice to trvalo 2 roky ale dočkal jsem se...

Gestern von meinem BlackBerry 10-Smartphone
Petr Kolařík
Petr Kolařík
To by mě v životě nenapadlo, že to je podobné. U SkyDrive by to šlo pochopit, ale u Skypu?
Pietor
Ano, EU zase ukázala, proč ji zde máme...:-)
Xwert Is
Xwert Is
Vidieť že tam nemajú čo robiť a vŕtaju sa v nepodstatných veciach miesto toho aby riešili závažnejšie veci...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze