Současné Nokie Lumia dostanou brzy podporu Bluetooth 4.0

6

Operační systém Windows Phone 8 čeká v nejbližších týdnech významná aktualizace známá jako GDR2. Lumie od Nokie dostanou navíc také konečně podporu úsporného Bluetooth 4.0.

Chystaná aktualizace by měla přinést na všechny telefony novou verzi operačního systému, konkrétně Windows Phone 8.1. Pro Lumie od Nokie se chystá také FM rádio, o čemž jsme vás informovali již dříve. Nyní se objevily spekulace, že aktualizace přinese také Bluetooth 4.0. Tím by se potvrdilo, že čtvrtou generaci Bluetooth Lumie obsahují, avšak chyběl patřičný software k využití. Výhodou Bluetooth 4.0 je nižší energetická náročnost, což by se mělo pozitivně projevit na výdrži Lumií, především v případech, kdy Bluetooth používáte po většinu dne.

S informací o Bluetooth 4.0 přišel server blogjackphone.com, který také zveřejnil fotografii z prezentace. Na ní je konkretizováno, že Bluetooth 4.0 budou moci využívat modely Lumia 520, Lumia 620 a Lumia 720. Zdá se však velmi nepravděpodobné, že by oba nejvyšší modely, Lumia 820 a Lumia 920, zůstaly stranou. Aktualizace na Windows Phone 8.1 se všemi novinkami by měla dorazit již každým týdnem. Brzy si tak budeme moci v praxi vyzkoušet, co je nového.

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Jiří Žáček
Musím autora článku opravit... Aktualizace GDR 2 není Windows Phone 8.1. Ten vyjde až někdy začátkem roku 2014... Před tím nás ještě čeká aktualizace GDR 3, která přidá mimo jiné podporu fullHD displejů. Aktualizace GDR 2 je u Nokie nazvána Amber, protože mimo aktualizace systému přinese ještě aktualizaci jiných doplňkových aplikací z dílny Nokie, např. nastavení barevnosti a saturace barev displeje, hodiny na vypnutém displeji a jiné. Zvláště mě zaráží, že na webu, který poměrně rád čtu, se takové informace o ne zcela okrajovém mobilním operačním systému neznají. Nechci říct, že to není kritika, kritika to je, nastudujte si to, ale neznamená to, že Vás přestanu číst...
IQLogic
Snapdragony S4 majú integrované BT4.0, čiže od začiatku je nad slnko jasnejšie, že Lumie BT4.0 obsahujú :)
Tomas
Chcem si kúpiť lumiu 520 (Qualcomm MSM8227) , a na wiki píšu že tento Qualcomm má aj 5 GHz wifi. No nikde v špecifikáciach telefónu nepíšu že aktuálne aj funguje. Myslíte že s updatom príde aj využitie 5 GHz wifi alebo máte dáke info?
Megy
BT 4.0. bude asi podporováno jen u sady Qualcomm MSM8227, protože prý u sady Qualcomm MSM8960 tato podpora chybí.
Tím se mnohé vysvětluje ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze