Začíná předprodej Sony Xperie Z3+ v ČR: cena vás překvapí

52

Překvapivě rychle si do České republiky prorazila cestu nová vlajková loď japonského Sony – Xperia Z3+. První české obchody na ní totiž začínají přijímat předobjednávky a nutno říci, že cena nás doopravdy překvapila.

Ačkoli byla nová vlajková loď Sony představena teprve toto úterý, už nyní na ni české e-shopy začínají přijímat objednávky. Xperii Z3+ si nyní můžete předobjednat v e-shopu Datart.cz, kde jsou k dispozici čtyři barevné varianty – černá, bílá, zelená a měděná. Cena je přitom u všech modelů totožná – činí 20 990 Kč. O tom, kdy bude fyzicky naskladněna, v současné době informace nemáme.

Xperia Z3+ jde do předprodeje – cena je velmi vysoká

To je přibližně rozdíl 5 500 Kč oproti modelu Xperia Z3, jenž se liší jen slabším procesorem (Snapdragon 810 vs. Snapdragon 801) a přední kamerkou s nižším rozlišením (5,1 Mpx vs. 2,2 Mpx). Ostatní změny jsou už spíše jen kosmetického rázu. Těžko v současné době říci, zda je jen v předprodeji cena vyšší, nebo se bude telefon za téměř 21 tisíc korun prodávat i v běžné distribuci, až bude skladem.

Technické parametry Sony Xperia Z3+

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72 × 6,9 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 930 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:29 hodin
Dostupnostčerven 2015,

Zdroje: datart.cz

Diskuze ke článku
Lukes - Ogier
Sice jsem si pár týdnů zpět koupil Z3 (bílou samozřejmě), ale plusko teda rozhodně kupuji! Cena je kapánek vyšší, to mě však od koupi neodradí! Tloušťka 6,9 mm je přesně ta psychologická hranice, kterou chci - ani víc a už ani míň! Hlavně nebude žádný nádor (vystupující čočka) na zádech, takže díky za udržení této "tradice". Akorát jsem zvědavý na mistra všech topičů - Snap. 810! :-D Ale co už! Venku je stejně zima, tak se alespoň zahřeji! :-D Jen bych zmenšil nevyužité místo nad/pod displejem! Avšak zvykl jsem si.... Sice nemám srdce využít voděodolnost, ale tuto vychytávku vítám. Člověk může telefon leštit i "mokrým" hadříkem! :-D .... Jinak mě letošní vlajky zklamaly - Samsung nádor na zádech, LG zahnutý, tlustý, vzhledový kýč, HTC taktéž "tlusťoch" a navíc displej je nějaký divný.... Takže Sony - díky, dávám palec nahoru! ;-)
Zajo
Tak takové ceny, jako jsou nyní, již v podobném trendu byly. Než krachla Nokie, rostly ceny též stále nahoru. Vzpomeňte si, jak rychle padaly, když to lidi přestali akceptovat. Nokia krachla a vše se dostalo do přijatelného stavu. Vlajkové lodě stály o skoro 10 000,- Kč méně! Myslím, že je nejvyšší čas, aby se nám kolečko uzavřelo a vrátili jsme výrobce mobilů do reality. Ale to musí nejdříve Samsung dostat přes prsty. Zatím dostává pouze HTC a teď určitě dostane Sony :).
JacoBee
Tak člověk co prodá z3 aby koupil tohle je dement :D
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 28. 5. 2015 17:16
No tak to im pôjde na dračku to je tutofka :D

Ja len dúfam že jeden s potencionálnych telefónov ktorý zaraďujem do výberu budúcej kúpy (Z4 Compact prípadne Z5 Compact) nebude mať cenu ako notebook. Tento telefón je značne nadhodnotený a myslím si že každý radšej zvolí Z3 ako Z3+ pretože ten cenový rozdiel nezodpovedá rozdielu týchto produktov

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze