Sony Xperia Tablet S: první dojmy z odolného tabletu (video)

Kromě tří nových telefonů Sony včera představilo i nový tablet, který se letos už řadí do rodinky Xperia. Druhá část jeho názvu je shodná s tabletem z minulého roku, od kterého přebírá také design. Výbava je klasická a největším lákadlem je zvýšená odolnost.

Z čelní strany vypadá Xperia Tablet S ještě vcelku běžně

Po včerejší tiskové konferenci Sony jsme si na vlastní kůži mohli vyzkoušet nejen nové telefony, ale také zbrusu nový tablet, který se už hrdě hlásí k rodince Xperia. Je jím Sony Xperia Tablet S. Říkáte si, že jste část jména už někde slyšeli? Máte pravdu. Loni Sony představilo tablet s názvem Tablet S. Letošní novinka z něj do značné míry čerpá.

Z profilu však již vidíte elegantní přehnutí

Jako vejce vejci

Nový Xperia Tablet S se svému předchůdci velmi podobá a na první pohled byste oba mohli zaměnit. Sony se totiž osvědčil design přehnutého listu papíru, který je stále neokoukaný a v záplavě stále stejných placek zajímavý. Novinka však přináší významné plus v podobě hodnotnějších materiálů. Vše stříbrné na jejím těle je totiž poctivý hliník, což působí nejen na pohled, ale i na dotek mnohem lépe.

Sony Xperia Tablet S – první pohled z IFA

Novinka je také podstatně tenčí a tím pádem se lépe drží. Příjemná je rovněž tloušťka a rovněž hmotnost 570 gramů rozhodně potěší. Zejména vezmeme-li v potaz, že máme co dočinění s tabletem, jehož displej nabízí úhlopříčku 9,4 palců a rozlišení 1280 x 800 pixelů. To sice není nijak dech beroucí, ale při prohlídce prostředí Androidu 4.0.4 na nás displej působil velmi dobrým dojmem. Jeho plusem je totiž použití technologie BRAVIA. Když jsem již nakousl prostředí, zmíním, že se Sony tak trochu inspirovalo Samsungem a nabízí možnost využívat více oken na jedné obrazovce. Spustíte si tak například kalkulačku a pod ní dále tvoříte e-mail.

Zadní strana působí rovněž neotřele

Interní paměť se bude lišit v závislostí na tom, jakou verzi si zvolíte. Na výběr budou tři různé kapacity - 16, 32 a 64 GB. Úložný prostor půjde rozšířit paměťovými kartami, které jsou poměrně netypicky klasické SD.

Xperia Tablet S nabídne i stereo reproduktory

Máme rádi vodu

To si zřejmě řekli v Sony, protože zvýšenou odolnost proti vodě nabízí i Sony Xperia Tablet S. To zajišťuje certifikace IPX-4. Tablet by měl tedy bez úhony přečkat krátkodobé vystavění tekoucí vodě. Nejvíce to zřejmě oceníte ve chvíli, kdyby vám tablet někdo omylem polije.

Displej působí i přes běžné rozlišení dobře

Sony Xperia Tablet S na nás působí opravdu dobrým dojmem. Ačkoliv nabídne výkonný procesor Tegra 3 a 1 GB operační paměti RAM, nezařadí se mezi absolutní špičku. Z těchto důvodů bude zajímavé, na kolik si jej Sony bude cenit. Jistě si totiž nechá zaplatit za neotřelý design. Doufejme však, že nijak moc. Pokud vás však cokoliv o tabletu zajímá, neváhejte a napište nám svůj dotaz do diskuze pod tímto článkem.

Technické parametry Sony Xperia Tablet S

Kompletní specifikace
Konstrukce174,4 × 239,8 × 11,9 mm, 585 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 9,4" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 3 T30L, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2012, 10 990 Kč
Diskuze ke článku
JaroB
Ako som už písal inde...
...sú to dizajnové skvosty...
hlavne Xperia Tablet S je jeden kus krásneho HW v hliníkovom tele s IPS displejom ktorý je naviac VODEODOLNÝ a ponúka niečo navyše ako nejaký Samsung s jeho už trápnymi napodobeninami iPadu...IRDA, full SD karty, Music Unlimited, Video Unlimited či služba PlayMemories kde máte milóny skladieb a tisícky filmov, k tomu príslušenstvo o krorom sa Samsungáčom a alebo Asusákom môže iba zdať...
videá:
http://www.xperiablog.net/2012/08/29/xperia-tablet-s-first-xperia-branded-tablet-with-9-4-inch-display-tegra-3/

Ale čo je najfascinujúcejšie a to je cena...399USD za 16GB, 499USD za 32GB alebo dokonca 64GB za smiešnych 599USD
Martin
Ahoj, tablet je široký 11,9 mm široký v najširšom mieste alebo s tom najužšom?
johny
Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tou klávesnici k tomuto tabletu? Jestli je dobrá a nebo k ničemu a popřípadě jestli se k tomu dá dat jen ta co je silikonova a nebo i třeba jiná,nějaká pevná jako třeba k Asus transformer,díky za odpověď.
havran05
Chtěl bych se zeptat jestli tento tablet přehrává i AVI, děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze