Android 4.1 pro Sony Xperia S oficiálně uvolněn (2x aktualizováno)

Majitelé Xperii S, loňské vlajkové lodi Sony, mohou jásat. Po nekonečném čekání provázeném bezpočtem slibovaných a opět posouvaných termínů se konečně dočkají aktualizace svých mobilních telefonů na Android Jelly Bean. Radost jim však možná trochu zkalí fakt, že se nejedná o poslední verzi 4.2, ale o předcházející verzi 4.1.

Android 4.1 snad konečně ke stažení - aktualizováno 30. 5. 2013

Vypadá to, že, tentokrát už skutečně, dochází k uvolňování updatu na Android 4.1 pro Sony Xperia S a další modely tak, jak jsme psali minulý týden. Verze firmwaru je konkrétně 6.2.B.0.200 a momentálně update potvrzují uživatelé ve Francii a na internetu se objevují i screenshoty. Doufejme tedy, že se za pár hodin či dnů nedočkáme popření této informace a update už je realitou. Byl update nabídnut i někomu z vás, našich čtenářů?

Aktualizováno í - 29.5.2013

Situace se v posledních dnech neustále mění a aktuálně se otočila o 180°. Dle německého zastoupení Sony nebyla pro model Xperia S aktualizace na Android 4.1 vypuštěna a všem majitelům nezbývá, než si ještě nějaký ten den či týden počkat. Je však pravděpodobné, že vypuštění novější verze operačního systému je na spadnutí.

Původní informace

Zprávu potvrdila francouzská pobočka firmy Sony France s tím, že první buildy Jelly Bean pro Xperie S jsou venku a uživatelé by měli být brzy upozorněni na možnost aktualizace. Kdy přesně dorazí na všechny telefony, nebylo uvedeno, ale můžeme věřit, že ono "brzy" bude maximálně v řádu několika dnů.

Tip:Recenze Sony Xperia S – Vlajková loď s trhlinou na pravoboku

Tato aktualizace bude k dispozic jak přes OTA, tak i přes Sony PC Companion. Pokud se vám nechce čekat až vám přijde upozornění, tak můžete zkusit zkontrolovat aktualizace v obou těchto kanálech.

Technické parametry Sony Xperia S

Kompletní specifikace
Konstrukce128 × 64 × 10,6 mm, 144 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S3 MSM8260, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 220
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012,

Zdroje: gsmarena.com, xperiablog.net, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Jarda
Tato aktualizace není dostupná později to totiž okomentovalo Německé Sony a to tuto zprávu vyvrátilo. Jinak vyšla pouze další testovací verze a Brazilské Sony dalo jako přesnější datum aktualizace až ve druhé polovině června. No prostě komedie. http://www.xperiablog.net/
Pokky
Když pominu že informace je týden stará, žádná aktualizace se nekoná, zatím nikdo aktualizaci nedostal to by už byla na XDA foru.
Carnajev
This message is old and was disowned.
Alešák
První vlajková loď od samostatné divize Sony dostává aktualizaci na JB snad jako poslední z těch, co ji mají mít? Nechápu, proč si takhle hází klacky pod nohy...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze