Sony uvádí nová bezdrátová sluchátka WF-1000XM4 s vylepšeným designem i ANC

Sony uvádí nová bezdrátová sluchátka WF-1000XM4 s vylepšeným designem i ANC
Fotografie: Sony
  • Sluchátka podporují bezdrátový přenos zvuku ve vysokém rozlišení (LDAC)
  • Ochranné a nabíjecí pouzdro je nyní o 40 % menší
  • Celková výdrž sluchátek (včetně pouzdra) činí až 24 hodin poslechu
  • Sluchátka jdou do prodeje již tento měsíc za 7 499 Kč

Sony dnes oficiálně představilo sluchátka WF-1000XM4 – nejnovější skutečně bezdrátový model kritiky oceňované řady 1000X.

Čistější zvuk i méně hluku

Nově navržený integrovaný procesor V1 zajišťuje ještě lepší potlačení okolního hluku. Vylepšený výkon potlačení okolního hluku a technologie Bluetooth „System on Chip“ přináší vyšší úroveň potlačení okolního, a přitom spotřebovává méně energie, než tomu bylo u předchůdce. Díky dvěma mikrofonům se snímačem hluku na každém uchu – jedním směřujícím dopředu a druhým dozadu – jsou sluchátka schopna monitorovat okolní hluk a s vysokou přesností jej odstraňovat.

Nově navržené 6mm měniče s o 20 % větším magnetem přispívají ke zdokonalenému odstranění ruchu sluchátek WF-1000XM4. Zvětšení velikosti magnetu a membrány poskytuje lepší výkon při nízkých frekvencích a zlepšuje odstranění ruchu generováním vysoce přesného rušení o nízkých frekvencích. Nové koncovky sluchátek jsou vyrobeny z polyuretanového pěnového materiálu, který je měkký a pružný, což maximalizuje kontaktní plochu mezi koncovkou a zvukovodem. Koncovky izolují zvuk a snižují hluk, současně poskytují lepší přilnavost ke zvukovodu, takže sluchátka lépe drží.

Kvalitu zvuku zajistí kodek LDAC

Model WF-1000XM4 nyní podporuje bezdrátový přenos zvuku ve vysokém rozlišení, a to díky technologii LDAC, kterou společnost Sony používá pro kódování zvuku. LDAC přenáší přibližně třikrát více dat (při maximální přenosové rychlosti 990 kb/s) než běžné audio Bluetooth, což vám umožní vychutnat si obsah High-Resolution Audio ve výjimečné kvalitě, která se blíží kvalitě připojení pomocí kabelu. Díky speciálně navrženým 6mm reproduktorům, které poskytují dynamický zvuk i přes své malé rozměry, a membráně s vysokou poddajností reprodukují sluchátka bohatý zvuk v oblasti basového pásma. Integrovaný procesor V1 také zvyšuje kvalitu zvuku, omezuje zkreslení a umožňuje zpracování kodeku LDAC a DSEE Extreme.

Ještě chytřejší zážitek z poslechu

Funkce Speak-to-Chat je nyní dostupná také u modelu WF-1000XM4 a umožní vám vést krátkou konverzaci, aniž byste si museli sluchátka vyndat. Jakmile s někým začnete mluvit, zastaví funkce Speak-to-Chat automaticky hudbu a umožní okolnímu zvuku pronikat sluchátky. Funkce Speak-to-Chat je založena na technologii Precise Voice Pickup, která kombinuje čtyři mikrofony a senzory s pokročilým zpracováním signálu. U WF-1000XM4 je k dispozici také režim „Quick Attention“, který vám umožní poslechnout si oznámení nebo něco krátce říct. Jednoduše přiložte prst na levé sluchátko, tím okamžitě ztlumíte hlasitost a můžete poslouchat okolní zvuky.

Pomocí Adaptive Sound Control se sluchátka naučí rozpoznávat místa, která často navštěvujete.

WF-1000XM4 jsou dále vybavena chytrou funkcí Adaptive Sound Control, která vytuší, kde se nacházíte a co právě děláte – například, že cestujete, jdete nebo čekáte – poté přizpůsobí nastavení pro okolní zvuk pro ideální zážitek z poslechu. Můžete si zvolit, aby se funkce Adaptive Sound Control naučila rozpoznávat místa, která často navštěvujete, například kancelář, posilovnu nebo oblíbenou kavárnu, a vytvořila tak zvuk, který je na míru šitý dané situaci.

Sluchátka přicházejí i s funkcí okamžitého zastavení a přehrávání, čímž umocní zážitek z poslechu. Jednoduše vytáhněte sluchátka z uší a hudba se zastaví díky senzoru přiblížení, který detekuje, zda máte v uších jedno nebo obě sluchátka. Jednoduše je vložte zpět do ucha a hudba začne znovu hrát.

Vychutnejte si špičkovou kvalitu hovoru

Kombinace technologie přesného snímání hlasu Precise Voice Pickup s mikrofony se senzorem „bone conduction“, který přesně monitoruje vaši řeč, umožňuje snímat jasně a přesně hlas během hands-free hovorů. Nově vyvinutý senzor „bone conduction“ (který vede zvuk přes lícní kost přímo do vnitřního ucha) zachycuje pouze vibrace vašeho hlasu – neregistruje okolní zvuky. Tím, že se systém sluchátek soustředí pouze na vaši řeč, umožňuje ještě čistější přenos hlasu během telefonátů.

Ještě lépe padnou

Pomocí aplikace Sony | Headphones Connect si nyní můžete vybrat tu pravou velikost pěnových koncovek pro vaše uši. Aplikace provede několik snadných měření a pomůže stanovit ideální velikost koncovek Noise Isolation Earbud Tips. Tím se zajistí maximální kvalita zvuku a minimalizuje se hluk z okolí. WF-1000XM4 byla navržena tak, aby byla menší a lehčí, ale bez kompromisů. Konkrétně jsou o 10 % menší než předchozí generace, aniž by došlo ke kompromisu v kvalitě zvuku nebo výdrži baterie. Také nabíjecí pouzdro je o 40 % menší.

Užívejte si dlouhou výdrž baterie i bezdrátové nabíjení

Sony WF-1000XM4 vydrží hrát plných 8 hodin poslechu a dalších 16 hodin získáte díky nabíjení z pouzdra. Pětiminutové rychlé dobíjení pak poskytne dostatek energie na 60 minut přehrávání a aplikace Sony | Headphones Connect vás upozorní, klesne-li nabití pouzdra pod 30 %. WF-1000XM4 nepotřebují díky snadnému bezdrátovému nabíjení s technologií Qi žádné kabely.

Odolnost proti vodě

Sluchátka WF-1000XM4 splňují standard odolnosti IPX4, takže můžete se sluchátky sportovat nebo je mít nasazené, i když zrovna prší.

Snadné spárování & funkce hlasového asistenta

Stačí pouze vyslovit pokyn „Hey Google“ nebo „Alexa“ , jimiž aktivujete hlasového asistenta, kterému dáváte přednost. WF-1000XM4 podporují také novou šikovnou funkci Googlu Fast Pair. Jediným poklepáním se WF-1000XM4 dokážou rychle a bez námahy připojit přes Bluetooth k zařízení s Androidem. Funkce Fast Pair od Googlu vám umožní snadno sluchátka nalézt a také vám oznámí, když necháte zapnutou baterii, a jak dlouho vám baterie ještě vydrží. Sluchátka podporují také funkci Microsoft Swift Pair, která vám usnadní připojení k zařízením s Windows 10.

Lepší pro životní prostředí

Obal WF-1000XM4 neobsahuje plasty a byl navržen podle zásad nízké toxicity a vychází z filozofie „vyrábět tak, aby bylo možné recyklovat“, která podporuje zodpovědnost vůči společnosti. Aby bylo možné vyprodukovat méně odpadu, je 99 % papíru použitého na obal (kromě etiket) vyrobeno z recyklovaných a udržitelných materiálů vyvinutých speciálně pro společnost Sony.

Nechte se pohltit zvukem

360 Reality Audio, nový podmanivý zážitek, si můžete vychutnat pomocí sluchátek WF-1000XM4 v kombinaci s chytrými telefony s Androidem a iOS, které mají nainstalovanou streamovací aplikaci, jež tuto technologii podporuje. Posluchači si mohou vychutnat na míru šité zvukové pole, které je dokonale optimalizované pro každého jednotlivého uživatele sluchátek WF-1000XM4 v kombinaci s aplikací Sony | Headphones Connect.

Součástí balení jsou tři různé velikosti koncovek Noise Isolation Earbud Tips, stejně jako nabíjecí kabel USB-C.

Cena a dostupnost

Sluchátka WF-1000XM4 budou v prodeji v černé a krémově-stříbrné variantě za výrobcem doporučenou cenu 7 499 Kč. V prodeji budou od června 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze