Sony připravuje chytré hodinky z e-papíru (aktualizováno)

3

Trh s chytrými hodinkami se rozrůstá a potencionální zákazníci začínají mít slušný výběr napříč značkami i cenovými relacemi. V příštím roce by se mohl výběr ještě více zpestřit. Unikají informace o tom, že japonské Sony hodlá představit stylové hodinky, které budou celé vyrobeny z e-papíru. Jak by mohly vypadat, si můžete prohlédnout i na videu.

Aktualizováno 28. 11. 2014

Uběhly pouhé dva dny od úniku informací o budoucích neobvyklých hodinkách od Sony a máme to další řádku novinek. Japonský výrobce práci na hodinkách z e-papíru potvrdil. Konkrétně výrobce uvedl, že se aktuálně pracuje na několika prototypech hodinek, které budou celé vyrobeny z ohebného e-papíru. Na svědomí je má tým Fashion Entertainments a je tak nasnadě, že hodinky budou zacílené na styl. Ten jim umožní právě všudypřítomný displej. Snadno si tak v okamžiku přizpůsobíte vzhled celých hodinek.

Chystaným hodinkám se prozatím říká FES Watch, avšak nějaké bližší informace Sony odmítlo v tuto chvíli sdělit. Dle deníku The Wall Street Journal by však FES Watch měly být opravdu extrémně tenké a lehké. Nepůjde zároveň o vyloženě chytré hodinky. Z tohoto důvodu by měla baterie vydržet na jedno nabití údajně až 60 dnů. Tuto informaci však Sony nepotvrdilo. V tuto chvíli není tak známé žádné datum představení. Je však nasnadě, že o prototypech více uslyšíme v průběhu příštího roku. Prozatím se můžete podívat, jak by takové FES Watch od Sony mohly vypadat.

Závěrem přikládám ještě jedno video, kde můžete vidět, jaký obdiv by takové hodinky mohly vzbudit, a mimo jiné také možnosti dalšího využití e-papírového displeje. Například bychom z něj mohli mít brýle, jejichž design by se snadno změnit pouhým přiložením chytrého telefonu s vybraným motivem.

Původní informace z 26. 11. 2014

Ze zprávou přišel server Bloomberg, který tvrdí, že už v příštím roce představí Sony nový model své řady SmartWatch, které se však od dosavadních modelů bude zásadně lišit. Displej bude vyroben z e-papíru. Jenže z této technologie nebude pouze displej, ale kompletně celý prostor kolem zápěstí. E-papír je nízkoenergetický zobrazovač, který se již běžně používá ve čtečkách elektronických knih. Jeho přednostní je právě zmíněná malá energetická náročnost, neboť jakmile zobrazí text či obrázek, uchová jej zobrazený a další energii nespotřebovává. Nevýhodou pak je pomalá obnovovací frekvence.

Poslední dvě generace Sony SmartWatch

Z tohoto důvodu je zřejmé, že se Sony chce pokusit o ryze stylový kousek a design upřednostnit před funkční nabídkou. Díky všudypřítomnému e-papíru si uživatel bude moci měnit vzhled opravdu celých hodinek. Je však otázkou, jak daleko Sony zajde. V současnosti se totiž například barevné e-papírové displeje komerčně takřka nepoužívají.

Na druhou stranu má Sony v podstatě rok na připravení svých nezvyklých SmartWacth. Představení se předpokládá nejdříve v průběhu roku 2015.

Zdroje: api.viglink.com, 9to5mac.com, blogs.wsj.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Holub
Tak se snad konečně dočkáme hodinek, které nebude třeba dobíjet téměř každý den. Takže až mi dojde po roce baterka v mém vivofitu, mohu místo baterky vyměnit náramek za hodinky.
Jirka.S
To bude asi ve tmě a šeru nepoužitelné.. Stejně je nejlepší jako sw2 klasika 24mm pásek, ať si každý dá podle svého..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze