Sony snižuje ztrátu a prodalo téměř 9 miliónů Xperií

19

Období vydávání finančních výsledků pokračuje a dnes se pochlubil i japonský výrobce Sony. Ačkoliv se i nadále pohybuje v červených číslech, daří se mu redukovat ztrátu a prodávat více telefonů.

Sony dnes vydalo tiskovou zprávu, kde prezentuje své finanční výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku, které končilo 30. září 2012. Celkový výdělek činí 20,5 miliardy dolarů, což je v přepočtu bezmála 400 miliard korun. I přesto se společnost ale nachází v červených číslech. Po odečtení všech nákladů se totiž Sony dostalo do ztráty 198 miliónů dolarů, v přepočtu 3,8 miliardy korun. Jedná se však o zlepšení, protože ztráta byla mnohem vyšší. Pro srovnání mohu uvést, že v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2012 byla ztráta 312 miliónů dolarů. Za stejné období v loňském roce dokonce 350 miliónů dolarů.

Novým Xperiím se daří

Sony se tedy daří neustále snižovat ztrátu a brzy se mohla dostat do černých čísel. K tomu ji jistě pomáhá dostatečně široké portfolio chytrých telefonů, kterých za druhého čtvrtletí prodala 8,8 miliónů. Jedná se o 1,4 miliónu chytrých telefonů více, než za první čtvrtletí.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Tomáš SVK
chyba: daří s emu :) Inak pochvala pre SONY :)
JirkaH
do cernych cisel
stepo
Jsem moc rad. Je dobre ze se Sony zacina darit. Xperie jsou totiz jedny z nejvice prodavanych smartphonu u nas,a mozna i ve svete. takze ja jsem jako velkej a dlouho letej fanda vyrobce nadseny. Sony,jen tak dal.
sedor
Co provedlo Sony na Xperia 2011 s ICS tak už od nich do baráku nic nesmí..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze