Sony představuje „sci-fi“ sluchátka LinkBuds. Čím jsou unikátní?

1
Sony představuje „sci-fi“ sluchátka LinkBuds. Čím jsou unikátní?
Fotografie: Sony
  • Sluchátka mají uživatelům pomoci propojit online a offline svět
  • Vhodná jsou například pro poslech podcastů či vyřizování hovorů
  • Chlubí se zvýšenou odolností, dlouhou výdrží i podporou 360 Reality Audio

Sony, které na trh v minulosti uvedlo řadu legendárních sluchátek, přichází s novým originálním produktem, jenž si klade za cíl propojit svět online a offline a umožnit uživatelům zůstat ve spojení s okolním světem.

Středobodem LinkBuds je jedinečný design, který spolu s pokročilými senzory a schopností reprodukce prostorového zvuku zaujme každého technologického nadšence. Jednotky s kruhovým měničem mají otevřený střed membrány pro zvukovou transparentnost, takže uživatel zřetelně uslyší veškeré okolní zvuky a vždy zaregistruje, když jej někdo v okolí během telefonátu či poslechu podcastů nebo hudby osloví. Díky novému designu jsou tak sluchátka LinkBuds ideálním společníkem pro celou řadu použití, včetně práce z domova, hraní her, poslechu hudby a dalších.

Sluchátka váží přibližně čtyři gramy a na rozdíl od běžných modelů je ochranná plocha kryjící membránu reproduktoru integrovaná do pouzdra, což šetří místo. Celkový tvar byl vytvořen na základě rozsáhlých údajů o tvaru ucha, které byly shromažďovány od roku 1982, kdy společnost Sony představila první sluchátka do uší na světě.

Křišťálově čistý zvuk

Sony LinkBuds jsou vybavena přesnou technologií snímání hlasu, která provádí pokročilé zpracování hlasového signálu. Algoritmus pro redukci šumu byl vyvinut za pomoci strojového učení umělé inteligence a využívá více než 500 milionů hlasových vzorků k potlačení okolního hluku, aby zřetelně extrahoval uživatelův hlas.

Sony LinkBuds

LinkBuds jsou rovněž vybavena technologií DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) a procesorem V1 od společnosti Sony, což má zajistit reprodukci všechny detailů s minimálním zkreslením. O bohatý a vyvážený zvuk se stará speciálně navržený 12mm kruhový měnič, zatímco funkce Adaptive Volume Control automaticky upraví hlasitost podle toho, kde se uživatel nachází, hudba tak splyne s prostředím.

Usnadní každodenní práci

LinkBuds se velmi snadno používají a zároveň nabízí pokročilé funkce. Díky funkci Wide Area Tap je veškeré ovládání doslova na dosah ruky. Dvojitým nebo trojitým poklepáním před levým či pravým uchem lze nastavit přehrávání podle představ – samotných sluchátek LinkBuds se nemusíte dotýkat.

S funkcí Speak-to-Chat lze pro změnu automaticky pozastavit hudbu, jakmile uživatel promluví. Když konverzace skončí, hudba se opět začne automaticky přehrávat. Sluchátka LinkBuds jsou také vybavena hlasovým asistentem, stačí říct „OK Google“ nebo „Alexa“.

Snadné připojení přes Bluetooth s funkcí Fast & Swift Pair

LinkBuds podporují funkci rychlého párování Fast Pair od společnosti Google, která umožňuje snadné párování se zařízeními se systémem Android. Funkce Swift Pair umožňuje rychlé a snadné spárování sluchátek LinkBuds s notebookem, stolním počítačem nebo tabletem se systémem Windows 11 nebo Windows 10.

Díky funkci Quick Access je možné sluchátka LinkBuds nakonfigurovat tak, aby obnovila přehrávání Spotify pouhými několika klepnutími – není potřeba se dotýkat smartphonu.

Využití technologie Microsoft Soundscape

LinkBuds poskytují rozšířené možnosti začleněné do systému Microsoft Soundscape. Díky otevřené konstrukci mohou uživatelé slyšet zvukové upozornění na budovy nebo křižovatky i přirozený zvuk z okolí. Kompasové/gyro senzory uvnitř sluchátek dokážou rozpoznat směr natočení hlavy uživatele a umožňují, aby slyšeli zvuk z daného směru.

Sluchátka jsou ideální pro každodenní nošení díky voděodolnosti se stupněm krytí IPX4 či výdrží 5,5 hodiny s možností prodloužení o 12 hodin pomocí minimalistického pouzdra. Pouhých 10 minut nabíjení pak zajistí až 90 minut přehrávání. Neschází dokonce ani podpora 360 Reality Audio.

Cena a dostupnost

LinkBuds budou v prodeji v šedé a bílé barevné variantě od února 2022 za cenu 4 799 Kč.

Diskuze ke článku
Daniel Pestl
Daniel Pestl
Za mě je trochu matoucí, že v galerii není ani jedna fotka z blízka, v podstatě nevím jak ty sluchátka vypadají, jen jak budou vypadat v uchu... XD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze