Sony možná chystá zabijáka fotomobilů: model Xperia i1 Honami

39

Podařenou sérii fotomobilů Cybershot už máme nejspíše nenávratně v minulosti, Sony se ale nehodlá jen tak vzdát. Řada Xperia je totiž ve světě pořádně oblíbená, a tak není divu, že výrobce chystá další zařízení, která přinesou něco nového. Stát by se tak mělo i v případě spekulovaného modelu Xperia i1 Honami.

Ústředním prodejním tahákem má totiž být fotoaparát s rozlišením 16 až 20 Mpx, 1/1.6" senzorem, xenonovým bleskem a obrazovým procesorem BIONZ z dílen Sony. Rozhodně nelze tvrdit, že by se jednalo o silnou konkurenci fotoaparátům PureView od Nokie, na trhu jich ale zatím není takový počet, aby se Sony zaleklo. Vlastně máme k dispozici pouze model 808 PureView a nové Lumie se teprve chystají.

TIP: Přečtěte si naši recenzi na přístroj Xperia Z.

Výrobce nehodlá šetřit ani u dalších specifikací. Z nejnovějších spekulací vyplývá, že Xperia i1 Honami (dosavadní kodový název) bude nabízet čipset Snapdragon 800 se čtyřjádrovým procesorem Krait 400 a taktem 2,3 GHz. Dále nebude chybět 2 GB operační paměti, grafický čip Adreno 330 a pětipalcový FullHD displej s technologií Triluminos, která propůjčí obrazu až o 50% sytější a věrohodnější barvy.

Současná vlajková loď výrobce, model Xperia Z

Do počtu pak lze mluvit o 32 GB interního úložiště, podpoře LTE, tloušťce těla 10 mm, odolnosti vůči prachu a vodě a nakonec baterii s kapacitou 3000 mAh. Pokud se uniklé specifikace potvrdí, rozhodně se máme na co těšit.

Zdroje: unwiredview.com, esato.com

Diskuze ke článku
Matisek
tak toto je celkom bomba :D ...moc ma nezaujímajú fotomobily, ale keď som si prečítal tie špecifikácie, tak som si uvedomil, že sa na to pozerám s otvorenými ústami :D :D
JaroB
Konečne po týždni ste sa unúvali napísať o tomto NAJ smartfóne roku 2013 aj na tejto stránke...

Inak k samotnému telefónu nieje čo dodať iba "best of SONY" :D :D :D a konečne
Leon
imho najskor sa dočkame Honami až na IFA
stepo
BOMBA. Fakt se moc tesim az Sony predstavi tuhle bombu.SONY.SONY JEDE.....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze