Sony Mobile má nového CEO: na trůn přichází Japonec Suzuki

3

Sony Corporation mění hlavního šéfa své divize Mobile Communications. Na křeslo odstupujícího Berta Nordberga, který na této pozici působil od srpna roku 2009, nastoupí Japonec Kunimasa Suzuki, dosavadní výkonný ředitel globální skupiny.

Čtěte také - Sony mění globálního CEO: novým šéfem bude Japonec

"Kuni", jak nazývají nejbližší nového muže číslo 1 mobilní divize Sony, oficiálně převezme všechny náležitosti od Berta Nordberga 16. května 2012. Dosavadní šéf ale neodchází na odpočinek, ba naopak. Ve firmě bude působit nadále v jiné významné vedoucí pozici. Vedení ho totiž jmenovalo předsedou představenstva. Touto změnou již většinu důležitých pozic v Sony ovládají Japonci. Křeslo šéfa celé firmy totiž teprve na začátku února po dlouholetém mohykánovi siru Howardu Stringerovi převzal Kazuo Hirai.

Dosluhující a nastupující šéf mobilní divize Sony

Kunimasa Suzuki bude mít na starosti všechny mobilní produkty v rámci Sony, a to především chytré telefony, tablety a počítače. Jeho úkolem bude podle vyjádření firmy hlavně hlavně více integrovat a celkově zlepšit uživatelský komfort napříč celým mobilním portfoliem Sony, což bude zahrnovat i mnohem větší propojenost s on-line službami typu Sony Entertainment Network nebo Unlimited. Jeho kroky bude globální vedení i akcionáři firmy sledovat s velkou pozorností. Sony se totiž nedávno, podobně jako mnoho dalších velkých světových výrobců elektroniky rozhodlo, že mobilní telefony a podobné produkty budou jedním z hlavních pilířů podnikání celé společnosti.

Zodpovědnost bude mít nový šéf hlavně za vývoj, výrobu a prodej mobilních zařízení

Při příležitosti svého jmenování do funkce nový CEO Sony Mobile uvedl: "Společnost Sony identifikovala digitální svět, hry a mobilní zařízení jako tři základní pilíře svého podnikání. Smartphony jsou pro mě základním kamenem této strategie. Těším se na úzkou spolupráci s našimi globálními zákazníky a operátory. Všechny zaměstnance Sony Mobile Communications se budu snažit řídit tak, aby podnikání společnosti přinášelo vynikající zážitky spojené se zábavou spotřebitelům po celém světě."

Odstupující generální ředitel Bert Nordberg ke změně své pozice ve firmě řekl toto: "Během roků strávených ve společnosti Sony Ericsson a nyní Sony Mobile Communications jsem viděl mobilní průmysl, který se měnil opravdu rychlým tempem. Založili jsme řadu Xperia, která se za více než 4 roky stala známou mezi spotřebiteli a hospodářskými subjekty po celém světě. Bylo my opravdovým potěšením být součástí týmu Sony během let ve společném podniku i při přerodu na Sony Mobile Communications."

Zdroje: xperiablog.net, reuters.com, engadget.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Takže Kuni máš za úlohu pribrzdiť tie kórejské sr.cky a rozbehnúť globalizáciu Sony on-line sluzieb.chcem mať takú istú možnosť ako hocikto v USA alebo Japonsku k prístupu obsahu Sony.
Prvý krok sa spravil na poli displejov keďže sa SONY,TOSHIBA A HITASHI spoljili a vytvoria spoločný podnik na výrobu displejov zastrešený vládou proti tiežvýrobcom z nejakej Kórei.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze