Sony: neplánujeme žádnou Xperii s QWERTY klávesnicí

12

Prodeje smartphonů z hardwarovou klávesnicí pořád klesají a výrobci se soustředí spíše na velké dotykové displeje, čehož si je vědomo i Sony. V nejnovějším rozhovoru s manažerem divize Sony Mobile, Johnem Cooperem, tak vyplouvá najevo, že ani oni neplánují v brzké budoucnosti žádné QWERTY klávesnice.

Současný trh a především uživatelé totiž preferují velké čtyřpalcové displeje a virtuální klávesnice, než ty klasické hardwarové, což říká i Cooper.

„V současné době trh preferuje spíše velké dotykové displeje, než klávesnice, takže zatím nemáme žádné plány na vývoj Xperií s QWERTY klávesnicemi,“ nechal se slyšet Cooper.

Zleva Xperia Pro a Xperia mini Pro

To rozhodně není překvapující zprávou, jelikož je nedostatek podobných přístrojů cítit napříč celým mobilním průmyslem už delší dobu. Sony chce jako všichni ostatní dosáhnout úspěšných prodejů a hardwarové klávesnice dnes holt neprodávají dost. Doufáme, že se někdy v budoucnu výrobce k podobným smartphonům vrátí, modely Xperia Pro či Xperia mini Pro totiž považujeme za velmi kvalitní a navíc v našich končinách velmi solidně prodávané, což platí především pro menší verzi.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
mysak
Mialan
At jdou do háje.Říkám všechny letošní mobily možná kromě SG 3 jsou designově odporný.Nekoupil bych si ani jeden.Vyjímka by byla tato špičková motorola ,ovšem na pohádky nevěřím.Sázím stovku ,že u nás nebude.
wailord
Mám Xperii pro, jestli budu někdy nucen přejít na mobil bez qwerty klávesnice nejspíš nebudu nadšen...
PepaN6680
A sakra... Po Podobné informaci od HTC jsem doufal, že aspoň Sony bude nějaký ten model mít a ono nic... Tak to už jen čekat jestli toho využije Nokia nebo alespoň (k mé nelibosti) Samsung...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze