Sony LT25i Tsubasa: další tajemná Xperia se Snapdragonem S4

11

Sony LT25i Tsubasa, to je nový přírůstek k mnoha chystaným novinkách Sony, které se pravděpodobně chystá představit na veletrhu IFA 2012 v Berlíně. Klíčovými vlastnostmi novinky bude Android 4.0.4, displej s HD rozlišením a dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4.

Sony letos navzdory svým dřívějším prohlášením o významné redukci portfolia pro tento rok chrlí jednu novinku za druhou jako na běžícím páse. Do dnešního dne výrobce v tomto roce představil už celkem 11 telefonů určených pro pro globální trh. Započítat ale musíme i mnoho telefonů, které představil pouze pro některé specifické trhy jako je Asie nebo USA. Telefonů s japonským logem je tedy letos opravdu hodně a vypadá to, že Sony z hlediska představování dalších novinek rozhodně nechce ubrat na tempu.

Další silák na obzoru

S blížícím se začátkem veletrhu IFA 2012 v Berlíně se dozvídáme o mnoha tajemných modelech, které pravděpodobně na tiskové konferenci Sony 29. srpna 2012 představí. Sony mělo představit sice pouze tři novinky, ale podle všeho jich buď bude nakonec víc, nebo si nějaké nechá i na následující měsíce. Další z nich nyní unikla tradičně skrze výsledkový web výkonnostního Benchmark testu pro smartphony NenaMark 2. Zařízení tam je uvedeno pod prozatímním kódovým označením LT25i Tsubasa.

Čtěte také - Tajné Sony Xperia T alias LT30p: nové fotografie (3x aktualizováno)

Podle údajů z Benchmarku se jedná o zařízení s displejem o rozlišení 1196 x 720 pixelů. To tedy potvrzuje stoprocentně minimálně operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, jelikož v rozlišení na výšku chybí pixely, které zabírají softwarová ovládací tlačítka právě od této verze systému. To současně značí i to, že telefon nová Xperia bude postrádat hardwarová tlačítka pro ovládání systému. Displej a operační systém tedy vypadají velmi slibně. Zařízení s displejem s takto jemným rozlišením ale potřebuje i dostatečně svižný procesor. Naštěstí se nemusíme bát, že by zde Sony připustilo jakýkoliv přešlap. Telefon totiž bude osazen čipovou sadou Qualcomm Snapdragon S4 s dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1,5 GHz, kterému navíc sekunduje grafický čip Adreno 225.

Sony LT25 Tsubasa

Telefon by měl být distribuován v několika variantách prakticky po celém světě. Globální verze bude označena systémovým značením ST25i a příjemným překvapením by u ní měla být podpora rychlých dat LTE. Výhradně pro Čínu by měly být určeny další dvě varianty, a to LT25h s podporou HSPA+, a také LT25c. V Japonsku se zase zákazníci dočkají mírně upravených modelů, které budou označeny tradičně tamním podivným značením SO-01E a SOL21, a budou určeny pro tamní významné operátory NTT DoCoMo a KDDI.

Tip: přečtěte si také článek - Sony Xperia J: první Sony bez zeleného loga naživo (2x aktualizováno)

Společně například s nedávno uniklým tabletem řady Xperia by tedy tato novinka měla být uvedena na tiskové konferenci Sony 29. srpna. Pokud se o ní do té doby dozvíme jakékoliv další informace, či pokud se snad objeví její živé fotografie, budeme vás o tom na našem serveru podrobně informovat.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
stepo
Ja jsem jedine rad..ze sony nepolevuje,a chrli jeden kvalitni model za druhym,a to hlavne z toho duvodu,ze jich bude v obchode,a u operatoru tolik,ze si zakaznik nebude kupovat nic jineho:-D ne,no tak myslim to tak,ze do nedavna to byla vsude sama nokia,kdyz jste sli k operatorovi,nebo do nejakeho elektra.a sony(ericssony),tech moc nebylo,preju jim jen to nejlepsi,chci aby sony melo uspech,uz me ty jiho korejsky sunty stvou.
zafata
Kvantita jeste neznamena kvalitu. Radsi 4 kvalitni smartphony rocne s perfektni optimalizaci a podporou nez tuna podobnych pomalu v nicem se nelisicich modelu. Na co chrlit srance jak to delalo HTC a jejich XL, XE. Staci jeden high, mid, low a diky bohu za odolny.
Jirka
Já trošku doufám že sony půjde cestou odolnych telefonů, a zatím to tak vypadá i ten tablet co chystají by měl vydržet nějaké to polití, což je dobře a myslím že dobrá strategie. Na co telefon kteremu po spadnutí praskne sklo, jako třeba predrazenej iphone. Pokud půjdou touto cestou nemají pro mne konkurenci.
baterka
a zase bude baterka low kapacity 1200 - 1350mAh ? sony bezte do haje :p na tydle parniky je potreba aspon 2500mAh at je cpu sebevic uspornejsi...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze