Sony Ericsson XPERIA X10 - ochutnávka budoucnosti
recenze

Sony Ericsson XPERIA X10 - ochutnávka budoucnosti

29

Po představení několika předních vlastností nové vlajkové lodě výrobce je na čase nastrouhat plnohodnotnou recenzi, ve které si povíme všechna pro a proti. Získá si obrovský displej, 8 MPx fotoaparát a futuristický design místo ve vašich srdcích?

Úmorné testování a blogování vydržela X10 se ctí. Ba co více, v některých aspektech mě dokonce mile překvapila. Ačkoli je z ní cítit mírná nedotaženost a výrobce slibuje vychytání všech maličkosti co nejrychleji, hodnotíme současný produkt, a proto některé funkce dostanou nekompromisní spodní hák. Ale pěkně popořadě.

Technické parametry

Rozměry 119 x 63 x 13 mm
Hmotnost 135 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé, bílé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 900 / 1700 / 2100 MHz
Displej aktivní, kapacitní, typu TFT, rozlišení 480 x 854 px (true VGA), 65 tisíc barev, úhlopříčka 4,0", akcelerometr, ochrana proti poškrábání, světelný senzor
Paměť 1 GB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 16 GB, 8 GB v balení))
Otevřený operační systém ano / Android 1.6 + uživatelské prostředí Timescape a Mediascape
Organizační funkce Organizér, světový čas, převodník jednotek, prohlížeč dokumentů, diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, letadlový mód, poznámky, stopky, časovač, Facebook a Twitter klient, Gmail, Google Talk, Push mail
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podporuje formáty MP3/eAAC+/WMA/WAV), přehrávač videa (podporuje formáty MP4/H.263/H.264/WMV ), Java 2.0, Youtube prohlížeč
Fotoaparát 8 Mpx (3264 x 2488 px), autofocus (touch focus), LED, stabilizátor obrazu, detekce obličeje, funkce Panorama, Macro,
nahrávání WVGA videa, 30 snímků/s
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS, předinstalovaná aplikace Google Maps a Wisepilot
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE (obojí třída 10), UMTS (až 384 kb/s), 3G, HSDPA (až 3,6 Mb/s), Wi-Fi (až 802,11 b/g)
Baterie a výdrž Li-Pol 1500 mAh
Doba hovoru: až 8 hodin (3G), pohotovostní režim: až 425 hodin (3G)
Cena a dostupnost 11 990 Kč s DPH
jaro 2010

Pro koho je Sony Ericsson Xperia X10?

  • pro multimediální fajnšmejkry
  • pro ty, co mají telefon i jako módní doplněk
  • pro technoidy

Konstrukce a vzhled: budoucnost volá

Výrobce a především designéři by měli v dostat zlatou medaili za nápady. Někdo se tu totiž zatraceně snažil uživatele přesvědčit, že s vaším kouskem mohl klidně pobíhat Tom Cruise ve filmu Minority Report. Vzhled se totiž nedá označit jinak, než jako futuristický, a to v nejlepším možném smyslu slova. Na testování jsme dostali bílou barevnou variantu (k dispozici je i více stylová černá), která rozhodně měla výhodu v tom, že na ní nejsou vidět tak výrazné otisky vašich nedočkavých prstů, jako je tomu u tmavšího modelu.

I přes absenci hodnotnějších materiálů vypadají bílé plasty velmi efektně a vytříbeně, dobrému dojmu napomáhá i výrazný stříbrný proužek lemující přístroj po stranách a částečně vzadu. Přední strana X10 je zcela plochá a nabízí pohled na nekompromisní displej zabírající většinu místa. Nahoře najdete už jen mikrofon, dole pak tři štíhlá stříbrná tlačítka (doplňkové menu, návrat domů a šipečka pro krok zpět) dopomáhající ovládání operačního systému Android. Z pravého kraje se pak již nachází klasická regulace hlasitosti spolu s tlačítkem fotoaparátu. Horní okraj je ale mnohem zajímavější. Kromě klávesy pro zapnutí/zámek se tu uprostřed hrdě tyčí konektor 3,5 mm Jack pro připojení vlastních sluchátek a zprava především dobře vymyšlená krytka na miniUSB port. Jaká bude životnost odklápěcího chrániče portu je však zatím záhadou.

Zadní část je narozdíl od té přední hezky zaoblená a tvoří ji 99% kryt baterie. Jeho snímání je díky dolnímu výklenku velmi jednoduché. Používá však systém záchytek, které jsou často náchylné na ulomení a při méně opatrné manipulaci může dojít k nepříjemným tragédiím nutícím kryt vyměnit. Pánové ze SE se také řídili heslem „všeho s mírou“ a zadní strana tak kromě zapuštěné čočky fotoaparátu, LED diody a fešného loga výrobce nenabízí žádné další ruchy, což je rozhodně dobře. Celkově patří design nové Xperie mezi jasné favority nejen do mužských rukou, ale i ženských kabelek.

Po těžkotonážních třídách, do které patří HTC HD 2 a o něco lehčí HTC Desire mi navíc X10 přišel doslova jako pírko. Lehkost pocítíte hned od začátku a musel jsem si váhu vyhledat v oficiálních parametrech přístroje, než jsem se ujistil, že váží model opravdu 135 g (stejně, jako Desire) a ruce mě neklamou. I přesto působí X10 v ruce až neuvěřitelně lehce.

Baterie a výdrž: překvapení číslo jedna

X10 ve svém nitru schovává lehce nestandartní baterii Li-Pol o kapacitě 1500 mAh, která se věrně snaží udržet vám telefon při životě co nejdéle. Po přečtení několika depresivních poznámkem na internetu jsem se rozhodl podrobit přístroj zátěžové zkoušce a celý den si hrál s Wi-Fi, službou Market a internetovým prohlížečem. Jaké pak bylo moje překvapení, když se ke konci X10 vyždímala kolem poloviny a nejevila žádné známky únavy. Při běžném užívání (tedy psaní zpráv, volání, občasný poslech hudby i surfování na internetu) vám přístroj vydrží stabilní dva dny, což je vzhledem k zatíženosti a displeji více než slušné. Jistě se ale najdou i tací, kteří budou muset dobíjet denně.

Zvuk a kvalita reprodukce: kde jsou ty basy?

Pokud jste někdy snili o krystalicky čisté reprodukci, X10 vás může zážitku dost přiblížit. Vskutku, hlasy jsou velmi čisté i ve výškách, nástroje hrají zřetelně a na problémy nenarazíte ani při maximální hlasitosti. Je tu však jeden problém – reproduktor vám totiž ne a ne podat kompletní zážitek a pekelně ořezává basy. Kvůli tomu nemají skladby takovou hloubku, jaká by jim slušela a pro vyřešení problému tak musíte sáhnout po vlastních sluchátkách, ve kterých už je to díky 3,5 mm Jack konektoru jiná káva.

Repráček, který se nachází na levé hraně nahoře, má ještě jeden nedostatek. Kvůli svému umístění se často stane, že jej kompletně ucpete rukou, prstem či něčím jiným, kvůli čemuž slyšíte jen nesrozumitelné mumlání. Dá se to obejít větší pozorností, ale při takovém hraní na virtuální kytaře je to však iritující.

Displej a uživatelské prostředí: mazácky provedená nádhera

I přesto, že screeny okolo vydají za tisíc slov, popisu displeje a prostředí se nemohu vyhnout. Už jen proto, že Sony Ericsson klame uživatele velmi chytrým způsobem. Papírové parametry totiž vypadají více než klasicky, až na rozlišení 480 x 854 pixelů, nad kterým si smlsne nejeden technoid. Vše ostatní, ať už 65 tisíc barevných odstínů, kapacitní TFT technologie či uhlopříčka 4 palce už spadají do stabilního průměru a ničím výrazným neoslní. X10 ale nedostatek barev schovává pod barevné sladění, které opět připomíná futuristický přístroj. Najdete tu průhledné lišty, kombinaci bílé a namodralé barvy, která vás provází celým prostředím. Plně barevné tu tak jsou jen ikony aplikací a funkcí, které jsou samozřejmě malé a výrazný rozdíl tu vidět není. Zajímavé je, že podobně zvolená varianta telefonu nesmírně sedí a perfektně doplňuje celkový pocit ze vzhledu.

Ve všem ostatním (až na pár výjimek, o kterých si povíme později) se tu zkušený uživatel Androida bude cítit jako doma. Máme tu tři úvodní posuvné plochy, které jsou plně přizpůsobitelné uživateli a vy si tak na ně můžete naházet cokoliv, od hodin a kalendáře po gadget sociálních sítí a zkratky kontaktů. Procházení, listování a celkové ovládání je díky 1 GHz procesoru nesmírně plynulé a na zpomalení téměř nenarazíte. U některých služeb můžete narazit na menší zpomalení, to je však vinou špatné optimalizace té které aplikace, než systému samotného. Jedinou nepříjemností je využití systému v lehce zastaralé verzi 1.6, která by na telefonu takové třídy být prostě neměla. Sony Ericsson se naštěstí nechal slyšet, že do konce roku nabídne upgrade na verzi novější, se kterou dorazí nové funkce a přizpůsobení. O nedostatek se tak jedná pouze z poloviny.

Přítomností nás poctily i další dva nezaměnitelní pomocníci Androida – horní aktivní lišta a klávesa dodatečného menu, o kterých jste již zajisté slyšeli z dřívějších přístrojů s tímto systémem. Horní oznamovací lišta vám připomíná a oznamuje o vše, co se ve vašem přístroji děje. Ukáže vám zmeškané hovory, přijaté zprávy, aktualizace, stahované aplikace, spuštěnou hudbu a vše pěkně rozepíše. Dodatečné menu pak ve všech oblastech menu ukazuje další možné kroky, jež jsou vlastní tomu kterému menu či místo, ve kterém se právě nacházíte. Abych pak nevynechal nic, také akcelerometr pracuje na výbornou a za rychlostí telefonu nijak nezaostává.

Zbrusu novou vymožeností Xperie X10 je obohacení uživatelského prostředí o dvě nové služby, jež nesou název Timescape a Mediascape. Timescape si bere na svědomí to hlavní – rychlovolby nejpoužívanějších položek uživatele. Najdete tu tak naposledy přehrávané skladby, videa, seznam hovorů, zpráv a emailů. Především se však jedná o místo, které svádí dohromady veškeré sociální služby telefonu (tedy Facebook, Twitter aj.), které se v případě internetového připojení automaticky aktualizují a nabízí aktuální pohled na vaši sociální scénu. Samozřejmě si můžete příspěvky kamarádů třídit, zvětšovat či „připínat“ jako oblíbené, odpovídat a přidávat komentáře, aniž byste museli sáhnout po Facebooku v prohlížeči či do integrovaného klienta v menu, což je praktické.

Mediascape, jak už může název napovídat, odpovídá za mediální knihovnu vašeho přístroje. Je přehledně rozdělen na tři základní oblasti – hudbu, video a obrázky. Ty samozřejmě ukazují další oblasti, které od knihovny očekáváte (oblíbené, poslední navštívené, nejčastěji navštívené atd.), vše navíc v přehledné grafické úpravě náhledů a v případě hudby obrázků alb. Jako bonus je tu pak integrována online služba PlayNow, díky které můžete listovat bezednou hudební online knihovnou, kupovat skladby i celá alba a být v obraze o dění na současné hudební scéně. Třešničkou na dortu je pak možnost si z kterékoliv skladby poslechnout úryvek.

Toť k praktické stránce služeb. Stačí už zmínit jen to, že se dá Timescape nahodit i jako domácí obrazovka, která kompletně nahradí prostředí Androida, to se však ukázalo jako lehce nezvyklé a nakonec i nepohodlné, takže bylo nejlepší nechat obě služby jako možnost, nikoliv podmínku. Co je ale dělá natolik vyjímečné? Především jejich audiovizuální podání, neboli grafická úprava. Zatímco Mediascape ještě jakž takž drží v rámci současnosti a nenabízí nic světaborného, jen hezky seřazenou knihovnu, Timescape už jde z dobou a představuje lahůdkově vypadající levitující 3D záložky, kterými listujete a zvětšujete dle libosti. Celkový styl je velmi podobný vychytávkám z filmu Minority Report, který jsem na začátku nezmínil náhodou. Však se podívejte na screeny a videa kolem a posuďte sami.

Telefonování a seznam kontaktů: Android v plné kráse

Další chvála směřuje k již klasickému a propracovanému seznamu kontaktu, který se Androidovi povedl. Po stisku ikony vytáčení se dostanete do obrazovky čtyř lišt, jak to znáte ze všech předchozích telefonů s Androidem. Jedná se o numerickou část pro vytočení čísla (bohužel bez auto-vyhledávání v seznamu), dále seznam všech hovorů, oblíbené kontaktu a nakonec samotný seznam kontaktů. Ten je velmi přehledný, graficky povedený a díky abecedě na pravé straně se rychle dostanete k potřebné osobě. Každý kontakt pak má propracovaný systém informací s telefonními čísly, emaily i možností přidat libovolné další pole. Obzvláště se mi líbila jezdící lišta u každého z kontaktů, po které se v mžiku přesunete ze základních informací k hovorům, zprávám a fotografiím daným pouze vybranou osobou. Brilantní.

Menší výtku bych měl ke kvalitě hovorů. I na nejvyšší možnou hlasitost bylo totiž sluchátko velmi tiché a telefon jsem musel k uchu tisknout do zčervenání, abych druhou stranu vůbec slyšel. Zda se jedná o nedotaženou hlasitost obecně, či chybku v systému, to však zůstane záhadou. Uvidíme co přinese upgrade.

Zprávy a virtuální klávesnice: pisálci budou mít radost

Přes počáteční skepsi jsem se přenesl již po první smsce a zjistil jsem , že se na X10 píše až překvapivě dobře. I na stojato je klávesnice dostatečně široká a přehledná, klávesy mají dostatečný odstup, problémy s trefováním by tak neměli mít ani uživatelé s většími prsty. Pravý zážitek pak nastává při otočení přístroje naležato, kdy dostanou klávesy ještě větší odstup a objem. V dolní části naleznete i jednotlivá tlačítka na číselník a zásobu znaků, takže se ani nemusíte moc zdržovat.

Xperia dobře předpovídá i vámi psaná slova, a to dokonce s českou diakritikou. Stačí jednou něco napsat a to se ihned zařadí na první místo pomyslného žebříčku, další psaní už je pak tedy otázkou několika mála minut. Celkový dojem bych tedy označil za velmi kladný, ať už při psaní sms, emailu či adresy ve vyhledávači.

Samotný seznam zpráv je opět představen formou konverzací, tzv. threads, kde se všechny zprávy dělí dle kontaktů v seznamu, takže máte dokonalý přehled o tom, s kým a o čem jste si psali.

Internetový prohlížeč, GPS a email: počítač do kapsy

Hned z kraje musím přiznat, že jsem na smartphonech zatím ještě nezažil natolik pohodlné, plynulé a rychlé surfování a hrátky s internetem, jako jej nabízí nová Xperia. Nejde ani tak o jednotlivé složky, jako celkový zážitek, ze kterého budete mít pocit maximálního propojení se světem. To za předpokladu, že si samozřejmě dostahujete určité aplikace (icq klienta atd.). Integrovaný internetový prohlížeč se sice nemůže rovnat nejnovějším vymoženostem mobilní Opery, je však dostatečně inteligentní na to, aby se vám přizpůsobil a podával informace tehdy, kdy potřebujete. Příjemně na mě zapůsobila automatická výměna oken, které se vám otevírají na displeji dle aktivity a předpokladů. Samozřejmě máte i možnost okna zvláště upravovat, típat a listovat jimi. Chybět by nemohly ani záložky, kam si uložíte své oblíbené weby a stiskem jediného tlačítka otevřete jejich nabídku. Zážitek je díky velkému aktivnímu displeji a skvělým reakcím systému na úrovni iPhonu. A to i přesto, že přístroji chybí podpora multi-touch, pro podobné věci funkce doslova životně důležitá.

Žádnému Androidu pak nechybí integrovaný emailový klient, zde zastoupený službou Gmail i obyčejným klientem, který podporuje push zprávy a live aktualizace do horní aktivní lišty. V případě Gmailu je samozřejmě klient mnohem propracovanější a nabízí bohatší možnosti nastavení i nabídky se seznamem podobným Facebookovému klientu.

S X10 se neztratíte ani na cestách. Nabízí kombinaci nejnovější verze Google Maps a interní navigace Wisepilot. První zmíněnou aplikaci není třeba zdlouhavě představovat, jedná se o nejnovější verzi archívu několika druhů map, díky kterým si najdete vámi potřebné místo a dokonce si jej prohlédnete ve 3D díky službě Street View (příjemně mě překvapilo zahrnutí i mojí ulice, kterou za frekventovanou zrovna nepovažuji). Wisepilot se pak více blíží klasické cestovní navigaci s vyhledáváním souřadnic a korigováním vaší cesty. Špičkám svého oboru, zastoupeným navigací iGo a TomTom, se však zatím rovnat nemůže. Doufáme, že se podobné programy brzy objeví i na Android Market.

Fotoaparát a video: luxus s háčkem

Rozhodně se nejedná o nejvyšší příčku mobilních fotoaparátů, alespoň co se rozlišení týče. Nabízí však slušných 8 MPx (3264 x 2448 pixelů), autofocus (také s funkcí touch-focus) a přisvětlovací LED diodu. Co jej však dělá fotoaparátem brilantním je paleta funkcí a jejich kvalita. Seznam nabídky čítá klasiky typu výběru rozlišení, kontrastu a vyvážení bílé. Mnohem zajímavější jsou ale pokročilé funkce. Do těch tu patří např. scény (tedy výběr druhu fotografovaného objektu), režim zaostření (jednoduché, vícenásobné, makro atd) či přidání zeměpisných souřadnic. Najdou se i takové lahůdky, jako je detekce úsměvu/obličeje či stabilizátor obrazu, které jsou většinou vlastní kvalitním digitálům.

Kvalita fotografií je poměrně dobrá. Čočce nedělá problém podávat stabilní výkony za jakýchkoliv světelných podmínek a v libovolném režimu. Výsledkem jsou fotky s ucházejícím vykreslením, podáním barev a minimálním šumem. Menší nepříjemností může být tendence fotoaparátu snímky lehce rozpíjet a rozmazávat okraje objektů, díky čemuž nemusí výsledná kvalita působit tak dobře, jak by se chtělo. Pod přísným drobnohledem tak určitě budou následující updaty, které Sony Ericsson pro Xperii chystá. To však nemění nic na tom, že v současnosti problém přetrvává. Příjemné je pak prostředí foťáku s rychlým přístupem takřka ke všem možnostem a funkcím, takže se do menu budete muset vydat jen málokdy. X10 dokáže natáčet i videa ve VGA kvalitě (nejvýše však WVGA, tedy Wide VGA) rychlostí 30 snímků/s. Ať už hledáte mobil pro občasné kvalitní momentky, nebo chcete kvalitní multimediální doplněk k již beztak skvělému přístroji, s Xperií X10 rozhodně nešlápnete vedle.

Zkušební fotografie z Xperie X10:

Multimédia a zábava: opět Android, opět klasa

High-endový přístroj by nebyl kompletní bez pořádné nabídky funkcí pro nějakou tu volnou chvilku. Bez MP3 přehrávače se v současné době neobejde žádný telefon, je tak přítomný i zde. Podporuje většinu současných formátů a je zcela přehledný a jednoduchý s nabídkou všech základních funkcí (opakování, seřazení oblíbených aj.). mnohem zajímavější je ale jeho začlenění do prostředí Mediascape, které ke klasickému přihrávači přidává ještě PlayNow službu s bezednou nabídkou online skladeb. Pokud vás tedy omrzí vlastní hudba, můžete na průzkum současného hudebního trhu. Naopak absence minimálních ovládacích prvků na zamknuté obrazovce je iritující (ať už je tu nový Android).

Ruku v ruce s hudbou jde i videopřehrávač, který díky famóznímu displeji najde časté využití. Knihovna je opět součástí Mediascape a nabízí poličkový pohled s náhledy na všechny filmy, klipy i natožená videa v přístroji. Samotné přehrávání je opět postaveno na jednoduchosti a nenabídne žádné přebytečné funkce. Kvalita přehrávání je perfektní a především ukázky od samotného Sony Ericssonu lahodí očím. Nejen, že je obraz dokonale ostrý, ale především vám vůbec nepříjde, že má přístroj opravdu jen 65 tisíc barev. Bohužel s vlastními soubory už to tak jednoduché není, protože X10 nepodporuje tolik oblíbené kodeky DivX a XviD. Budete si tak muset videa pracně konvertovat či stáhnout příslušný přehrávač.

Mezi základní nabídku aplikací pak patří zcela standartní prohlížeč dokumentů a PDF souborů, několik oficiálních programů od Google (Google Talk, Gmail aj.) a jedna hra. Za zvláštní zmínku pak stojí aplikace Googles, s jejíž pomocí si takto naskenujete knihu, telefon či jiný předmět a X10 vám ihned na internetu vyhledá všechno, co si o tom jen můžete najít. Užitečné a velmi praktické. Menší základní nabídka však ani tolik nebolí, protože máte k dispozici online službu Market, díky které si přístroj v mžiku naplníte čímkoliv od 3D her po simulaci brokovnice a detektor kovu. Fantazii si meze nekladou a díky velkému počtu aplikací zdarma budete mít brzy k dispozici kompletní balíček zábavy na cesty.

Závěr a hodnocení: Xperiální opojení

Vedoucí hřebec série Xperia se povedl a pánové z dílen Sony Ericssonu na něj mohou být patřičně hrdí. Nejedná se o dokonalý přístroj a v mnoha aspektech si žádá dotažení (což se snad dostaví s očekávaným upgradem). Některé chybky, mezi které bych zařadil např. absence videokodeků, lehce klopýtající fotoaparát či zastaralou verzi systému, jsou však ve srovnání s celkem spíše kosmetického rázu a rozhodně jdou do budoucna opravit.

Naopak X10 zcela kraluje na poli pohodlného, rychlého, praktického a uživatelsky maximálně přívětivého zážitku, které nenajdete na mnohých jiných přístrojích současné doby. Souboj mezi SE Xperia X10 a HTC Desire tak bude pokračovat i nadále. Pokud jste si však někdy říkali, jak to na těch reklamních videích vypadá hezky, plynule a futuristicky, nyní máte možnost si to vyzkoušet na vlastní kůži. Takový totiž i je.

Sony Ericsson X10 můžete zakoupit na značkovém eShopu Sony Ericsson

sony-ericsson-xperia-x10
Klady
  • luxusní design
  • nádherný displej
  • Mediascape a Timescape
  • skvělé propojení sociálních sítí
  • Android (především pak po upgradu)
Zápory
  • zastaralá verze systému
  • fotoaparát pokulhává
  • absence multi-touch technologie
Diskuze ke článku
Zdenek
Hezká recenze, ale příjde mi že se záměrně vyhýbá všem nedostatkům...
Například: přibližování obrázků které je naprosto strašně ovladatelné, rozpíjení fotografií které nelze nazvat jen:fotoaparát pokulhává.. Neustále kousání se programů Media a Timescape, nesmyslnost neustálého opětovného načítání v těchto programech kdy například při každém vrácení na seznam skladeb x10 načítá celou kartu a několik dlooouhých vteřin jsou vidět jen šedé ikony alb..obdobné (neustálé načítání)to je s celou aplikací Media a Timescape. Také obrazovka není moc idélní, na světle je absolutně nečitelná a 65tis. barev? Nejsme náhodou v roce 2010?!
Dále zastaralost systému android je o to horší, že SE narovinu řekl že update bude až v září, takže Kdo si koupí telefon aby ho používal půl roku jen na půl? To že x10 nejde ovládat dvěma prsty se taky nikde neobjevuje, takže krásu prohlížení internetu si dokážu živě představit.. Ač nerad, jelikož jsem se na X10 hrozně těšil, tak musím poznamenat že na HTC Desire prostě nemá..jak co se týká hardwaru tak i softwaru:-( jediné co zůstává je pro mě osobně naprosto úžasný design...
Beranek
To Zdenek:
no 65K barev staci stejne to nikdo nepozna. A navic je to jen omezeni teto verze systemu. S novou verzi prijde vylepseni. Ono vetsina problemu co lidi pisi je jen otazka vyladeni systemu. Az teda na MT, ale bez nej se da zit. Ja bez nej take ziji :D. (SE P1i). Jde o to zda to v dalsi verzi vse vylepsi. Jeste skoda ze to ma jen 256MB RAM kdyz konkurence ma vsude vice. Ale nemam s timto systemem zkusenosti, abych posoudil zda je to malo nebo to staci.
Zdenek
Jo je pravda že a barvama bych to i omrzel, ale to kousání systému a MT mi fakt vadí..je to i tím že jsem zvyklej na I-phon..ale fakt mě to mrzí, jelikož než SE udělá záplatu a vydá verzi 2.1 tak už na trhu bude zas o něco lepší konkurence a X10 zapadne mezi ty hůře vybavené..jinak 256 MB RAM je oproti konkurenci vzhledem k ceně opravdu málo... Fakt škoda protože X-10 jsem fakt chtěl...:-(
m.weiss0
no ja by som tu este uvital dalsie linky na nejake dobre recenzie...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze