Sony Ericsson W902: konečně všestranný Walkman
recenze

Sony Ericsson W902: konečně všestranný Walkman

6

Papírové předpoklady Sony Ericssonu W902 jsou vynikající. Vyzdvihnout bychom měli především hudební přehrávač, 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, podporu EDGE a HSDPA, akcelerometr či paměťovou kartu Memory Stick Micro 8 GB dodávanou v balení s telefonem. Konečně tu tak máme Walkman, který je silný nejen po hudební stránce.

Už při oficiálním představení udělal Sony Ericsson W902 pořádný rozruch. Zdálo se totiž, že výrobce konečně přestane tvrdošíjně odlišovat hudební řadu Walkman od fotomobilové řady Cyber-shot například tím, že Walkmany opět začnou nabízet autofocus u fotoaparátu. Sony Ericsson si zřejmě uvědomil, že by si tím mohl jen uškodit, a tak při příležitosti třetího výročí založení hudební řady Walkman představil všestranný model W902. Ten dokonale spojuje přednosti řady Walkman se špičkovým 5 Mpx fotoaparátem s autofocusem.


Sony Ericsson W902 - oficiální fotografie

Technické parametry

Rozměry 110 x 49 x 11,7 mm
Hmotnost 100 gramů
Konstrukce klasická
Barevné provedení černé, červené, zelené
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 2100 MHz
Displej aktivní, typu TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2,2"
Paměť 25 MB vnitřní + paměťové karty Memory Stick Micro (M2)
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson)
Organizační funkce e-mailový klient, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík, čtečka RSS kanálů
Multimédia 72-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podpora MP3, MP4, AAC, eAAC+ a WMA), FM rádio s RDS, přehrávač videa, Shake control, SensMe, TrackID, PhotoDJ, VideoDJ, MusicDJ, Java 2.0, internetový prohlížeč NetFront 3.4, akcelerometr
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 px), autofocus, LED dioda, až 2.5x digitální zoom, stabilizátor obrazu, BestPic, geotagging
nahrávání QVGA videa (320 x 240 px, 30 snímků/s)
přední VGA kamerka pro videohovory
Datové funkce USB 2.0 (Fast-port konektor, podpora Mass Storage), Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (až 3,6 Mb/s)
Baterie a výdrž Li-Pol 930 mAh
Doba hovoru: až 9 hod (GSM) / až 4 hod (UMTS), pohotovostní režim: až 380 hod (GSM) / až 360 hod (UMTS)
Cena a dostupnost 7 977 Kč (k 8. únoru 2009 u Vodafonu)
leden 2009

V krabici se nachází:

  • uživatelská příručka
  • mobilní telefon Sony Ericsson W902
  • nabíječka
  • datový USB kabel (USB 2.0)
  • stereo headset se špuntovými sluchátky a 3,5 mm Jackem
  • paměťová karta Memory Stick Micro (M2) 8 GB

Oficiální prohlídka telefonu

Vzhled a konstrukce: vyšlechtěný Walkman

U Sony Ericssonu W902 jsou znát dlouhodobé zkušenosti výrobce s designem hudební řady Walkman. Telefon klasické konstrukce nepřináší žádné nové neozkoušené módní výstřelky, zaujme tím, čím už v minulosti někteří z jeho předchůdců zabodovali. Nechybí například tradiční ovládací prvek, pohodlná klávesnice či logo Walkman na zadní straně a další prvky v líbivé oranžové barvě. „Védevětsetdvojku“ lze v Česku zakoupit pouze u operátora Vodafone a to v konzervativním černém provedení, ve kterém to telefonu rozhodně sluší.

Rozměry Sony Ericssonu W902 jsou velmi dobré, činí 110 x 49 x 11,7 mm, a hmotnost 100 gramů. Mobil tak není při nošení v kapse téměř znát. Do ruky telefon padne krásně. Výrobce použil hodnotně vypadající černé plasty. Ty jsou však na přední straně přístroje lesklé a uchycují se na nich velmi snadno otisky prstů. Kryt baterie na zadní straně je pak dokonalý lapač veškerých nečistot, například prachu. Do vyrytých linií pohledného vzoru se naprosto bezproblémově usadí i sebemenší částečky prachu, které lze jen s obtížemi odstranit.


Sony Ericsson W902 se v rukou drží velmi dobře

Kvalitou konstrukčního zpracování telefon celkově příliš nepřesvědčil. Ba naopak. Jde především o zadní kryt baterie. Ten se volně pohyboval směrem do stran. Zároveň bylo slyšet nepříjemné cvakání. Jelikož mi pod rukama prošly hned dva Sony Ericssony W902, vypadá to, že nejde o problém pouze jednoho kusu. Před zakoupení telefonu si tak rozhodně přístroj raději pořádně prohlédněte a vyzkoušejte zadní kryt, zda-li má vůli do stran či nikoliv.

Dostáváme se k rozmístění jednotlivých prvků na telefonu. Přední strana zahrnuje QVGA displej, nad ním název výrobce, reproduktor, kamerku pro videohovory a čidlo pro regulaci jasu displeje. V dolní části telefonu je ovládací blok, numerická klávesnice a logo Walkman. Na pravém boku najdeme spoušť fotoaparátu, dvojici tlačítek pro regulaci hlasitosti a trojici speciálních hudebních tlačítek. Na levém boku se nachází systémový konektor Fast-port. Slot na paměťové karty Memory Stick Micro (M2) u Sony Ericssonu W902 najdeme pod krytem baterie. Výměna karet je možná i za běhu telefonu.

Na horním boku je celkem nešikovně umístěna klávesa Walkman pro spuštění hudebního přehrávače a používání funkce Shake control. Spodní bok zahrnuje pouze mikrofon. Zadní strana přináší v dolní části logo Walkman, zdířku pro uchycení poutka a reproduktor, který je ovšem taktéž špatně umístěn. Pokud totiž telefon držíte v ruce, hudba vám hraje přímo do dlaně, čímž je rozrážena a výsledný hudební efekt je velmi zkreslen. Na zadní straně dále najdeme objektiv 5 Mpx fotoaparátu s přisvětlovací LED diodou. Nechybí ani logo s názvem výrobce telefonu.

Baterie a výdrž: tak to má být

Sony Ericsson W902 v sobě ukrývá Li-Pol baterii s kapacitou 930 mAh. Během testování s průměrnou denní zátěží (tzn. několik hodin poslechu hudby, pořízení několika fotografií, brouzdání po internetu a uskutečnění několika hovorů) nám telefon vydržel na příjmu po dobu 4 až 5 dnů. Výdrž telefonu nepatrně pomáhá zvýšit světelné čidlo, které se nachází nad displejem a jeho úkolem je regulovat podsvícení displeje v závislosti na okolním světle. Například při jízdě autem je však tato automatická regulace na obtíž, neboť není zrovna příjemné, když se podsvícení displeje mění dejme tomu každých 10 sekund. Telefon je dobíjen během připojení k PC přes USB kabel. Tuto možnost lze případně v systémovém menu vypnout.


Zadní strana telefonu bez plastového krytu baterie

Displej: vše při starém

Švédsko-japonský výrobce vybavil Walkman W902 aktivním TFT displejem s rozlišením QVGA (240 x 320 px), schopností zobrazit až 262 tisíc barev a úhlopříčkou 2,2 palce. Čitelnost na přímém slunečním světle opět není ideální. V nastavení nám alespoň trochu pomůže volba úrovně jasu. Světelné čidlo se pak také snaží při zvýšeném okolním světle zvýšit podsvětlení displeje. Ve tmě na druhou stranu čidlo snížením úrovně jasu šetří nejen baterii, ale také naše oči.


Displej a prostředí telefonu Sony Ericsson W902

V telefonu nechybí různá témata, pozadí, spořiče pozadí nebo nastavení velikosti hodin v pohotovostním režimu. S hodinami úsporného režimu se však již nesetkáme. Pokud je zhaslý displej, pak pro rychlé zjištění času stačí stisknout jedno z dvojice tlačítek pro regulaci hlasitosti. Následně se na displeji zobrazí aktuální čas, případně také indikace nových událostí či ikonka aktivaného tichého režimu.

Ovládací blok a klávesnice: osvědčená klávesnice je zpět

Hudební Sony Ericsson W902 se ovládá čtyřsměrnou klávesou s potvrzovacím středem a dvojicí kontextových kláves. K dispozici jsou také tlačítka pro uskutečnění či ukončení hovoru, mazací klávesa „c“ a šikovné tlačítko multitasking pro vyvolání spuštěných aplikací, nových událostí, předvolených zkratek či přístupu na Internet. Velikost kláves na ovládacím bloku by mohla někomu činit problémy. Osobně jsem si však po několika dnech zvykl. Nyní přejděme k numerické klávesnici. Výrobce zřejmě zavzpomínal na staré dobré časy a přišel opět s osvědčenou klávesnicí, kterou jsme mohli vidět už u prvního Walkmanu W800i. Zdvih, tuhost i rozestup tlačítek je ideální. Telefon se proto hodí pro každého, kdo často píše zprávy. Ještě dodejme, že na povrchu tlačítek se neuchycují otisky prstů a podsvícení je na celé klávesnici rovnoměrné s vyhovující intenzitou.


Ovládací blok a numerická klávesnice ve dne a v noci

Prostředí telefonu: jednoduché, pohledné a stále stejné

Po spuštění telefonu delším přidržení klávesy pro ukončení hovoru nás přivítá volba mezi normálním režimem a režimem letadlo, při kterém je vypnutá telefonní část, což se hodí nejen v letadle, ale také například ve škole, nemocnici či kostele. Samotné prostředí telefonu je na chlup stejné se všemi dnešními Sony Ericssony bez otevřeného operačního systému. Na obrazovce pohotovostního režimu nechybí v horní liště indikace síly signálu, aktuální linka, stav baterie a další možné ikonky spuštěných aplikací, aktivace tichého režimu, nových události atd. Ve spodní části pak najdeme čas a datum. Zamrzí pouze absence aktivního pohotovostního režimu, který by dovolil umístit na základní obrazovku také například seznam úkolů, poznámek, kalendář apod.


Různé podoby menu telefonu - mřížka (matice), otáčení a jediná ikona

Menu je možné nechat zobrazit třemi základními způsoby: mřížka (matice) 3x4 ikony, otáčení či jediná ikona, případně pak ze schématu. V menu je možný pohyb kromě přes navigační klávesu také pomocí čísel numerické klávesnice. Odezva telefonu je takřka vždy okamžitá. V nabídkách menu je pak šikovně na horní liště zobrazen aktuální čas. Není tak téměř nikdy potřeba pro zjištění času přerušovat aktuální činnost v telefonu. Jak už byla řeč v kapitole s ovládacím blokem, Sony Ericssonu W902 přináší jednoduchý multitasking, který je rychle přístupný pod příslušným tlačítkem na ovládacím bloku a rozhodně zpříjemní práci s telefonem. Zamykání a odemykání kláves probíhá klasicky po stisknutí hvězdičky a pravé kontextové klávesy.


Klasický multitasking na Sony Ericssonu W902

Hudební přehrávač Walkman a FM rádio

Sony Ericsson W902 je podle označení jeden z nejvyšších zástupců hudební řady Walkman. Chybět tak nemůže hudební přehrávač či FM rádio. Nechybí ani akcelerometr, který umožňuje například automatické překlápění displeje mezi režimy na výšku / na šířku, dále regulaci hlasitosti stisknutím a přidržením tlačítka Walkman a následným pohybem telefonem nahoru či dolu nebo přepínání skladeb taktéž pomocí tlačítka Walkman a švihnutím s telefonem doprava či doleva. Pro uložení skladeb a veškerého multimediálního obsahu je k dispozici vnitřní paměť telefonu 25 MB, kterou lze dále rozšířit paměťovými kartami Memory Stick Micro (M2). V balení s telefonem výrobce dodává rovnou 8 GB paměťovou kartu. Investice do paměťového média jako v případě mnoha dalších Walkmanů by tak už rozhodně nemělo být potřeba.


Hudební přehrávač v režimu na šířku

Hudební přehrávač Walkman je ve verzi 3.0 a přináší tak veškerý komfort, který bychom si mohli v současnosti vůbec přát. Skladby jsou tříděny podle ID3 tagů. Na výběr je z interpretů, alb, ze všech skladeb pěkně pohromadě či podle žánru nebo roku vydání hudby. Skladby lze vyhledávat postupným zadáváním textu na klávesnici. Nechybí rozšířené stereo, obrázek alba, opakování, náhodné přehrávání, zvukové knihy, kanály podcast a lze také vytvářet playlisty. K dispozici je i dvojice funkcí - SensMe a Shake control. Druhá zmíněná funkce je však méně použitelná kvůli nevhodnému umístění klávesy Walkman.


Prostředí přehrávače Walkman v režimu na výšku

Ekvalizér nabízí přednastavené režimy: výšky, tvrdá hudba, pop, jazz, normální, ambientní hudba, soul, klidná hudba a basy. Pokud by žádný z uvedených režimů nevyhovoval, lze ekvalizér upravit ručně. Samozřejmostí je, že hudební přehrávač umí hrát na pozadí. V tom případě se v pohotovostním režimu střídavě zobrazuje název skladby, interpreta a alba. Opravdu velmi jsem u Sony Ericssonu W902 ocenil, že je možné během přehrávání skladeb přidávat další skladby do fronty bez nutnosti vytváření playlistů. Osobně totiž jen málokdy dopředu vím, co budu chtít poslouchat a vytváření playlistů je v tom případě nevhodné.


Přehrávač v pohotovostním režimu ... ruční nastavení ekvalizéru

Během přehrávání můžete ve skladbách listovat a kdykoliv použít dvojici tlačítek na pravém boku přístroje pro regulaci hlasitosti či pro přepínání skladeb (stisknutím a přidržením), dokonce i mimo hudební přehrávač a při zamknutých klávesách. Daleko snazší však bude přepínání skladeb speciálními postranními hudebními tlačítky. Ta mají vysoký zdvih, a tak jsou dobře nahmatatelná i třeba přes kapsu. Ovšem nemile jsem byl překvapen, když jsem zjistil, že tuto trojici hudebních tlačítek nelze žádným způsobem uzamknout. Musíte si tedy dávat pořádný pozor na telefon, pokud jej při chůzi či běhu nosíte například v kapse. Přitom by stačilo, kdyby bylo možné tuto trojici kláves po zamknutí ovládat pouze po kratším přidržení, jako je tomu u tlačítek hlasitosti.


Prostředí FM rádia a nastavení ekvalizéru

K Sony Ericssonu W902 je dodáván kvalitní headset HPM-77 se špuntovými sluchátky a redukcí na 3,5 mm konektor Jack. Headset se však opět připojuje k telefonu přes systémový konektor Fast-port, který se nachází na levém boku přístroje. Telefon s připojenými sluchátky pak hůře pasuje do kapsy. Doufejme, že se již brzy dočkáme Walkmanu s 3,5 mm Jackem zabudovaným přímo na těle telefonu. Také by se jistě hodily stereo reproduktory. Kromě propracovaného hudebního přehrávače u Sony Ericssonu W902 dokáže zabavit i FM rádio, které disponuje funkcí RDS. K poslechu hudby je nutné připojit headset, který slouží jako anténa. Prostředí rádia je dobře známé ze starších Sony Ericssonů. Pro rozpoznání interpreta, alba a názvu skladby lze použít funkci TrackID. Upozorňujeme však, že tato funkce je sice sama o sobě bezplatná, avšak za přenesená data se normálně platí operátorovi.


Přednastavené režimy ekvalizéru

Další zábava: hry, aplikace a GPS navigace

Telefon nabízí Javu 2.0. K dispozici je celkem deset her, z toho sedm demo her a tři plné hry. Výrobce také přichystal tradiční trojici aplikací pro úpravu multimédií: VideoDJ, PhotoDJ a MusicDJ. Dalšími aplikacemi jsou: předpověď počasí AccuWeather.com, Music Quiz, Standby World Clock 3D, Walk Mate, World Clock 3D a přístup na YouTube. Nejzajímavější je aplikace Walk Mate. Jedná se o jednoduchý krokoměr. Díky zabudovanému akcelerometru, čili pohybovému senzoru, telefon spočítá otřesy, což jsou kroky, a dělá vám statistiky. Výhodou je, že aplikace funguje i minimalizovaná na pozadí. Další hry a aplikace lze do telefonu doinstalovat přes Javu.


Hry a aplikace ... prostředí přehrávače YouTube videí ... aplikace Walk Mate

Sony Ericsson W902 sice nepřináší vestavěný GPS přijímač, přesto se v telefonu nachází nabídka se službami určení polohy, konkrétně s nabídkami: moje oblíbené, informace o stavu, protokol a nastavení. Navigační software, tedy například Google Maps či Wayfinder, v telefonu není. K mobilu však lze připojit headset HGE-100 se zabudovaným GPS přijímačem, nainstalovat potřebný software a využívat telefon jako GPS navigaci.

Fotoaparát: 5 Mpx s autofocusem

Konečně. Sony Ericsson přišel s Walkmanem, který není silný pouze po hudební stránce, ale také dokáže výborně fotit. Sony Ericsson W902 k tomu má dobré předpoklady - rozlišení 5 Mpx, autofocus a přisvětlovací LED dioda. K dispozici je také až 2.5x digitální zoom, stabilizátor obrazu, režimy snímání (normální, BestPic, panorama, rámečky), scény, makro režim, samospoušť, měření expozice (normální, podle středu), vyvážení bílé barvy či efekty (vypnuto, černobílý, negativ, sépiový odstín, solarizace).


Objektiv 5 Mpx fotoaparátu a LED dioda

Telefon sice nemá vestavěný GPS přijímač, ale přesto nechybí funkce geotagging, kterého lze využít po připojení externího modulu GPS, například headsetu HGE-100. Velké zklamání je z toho, že nelze vypnout zvuk spouště fotoaparátu, a to, ani pokud je aktivovaný tichý režim. Sony Ericsson nahrává video v rozlišení až QVGA (320 x 240 px, 30 snímků/s). Přední VGA kamerkou, která slouží pro videohovory, nelze pořizovat snímky ani video.


Prostředí fotoaparátu je v režimu na šířku

Zkušební fotografie – Sony Ericsson W902:


Ukázka interiéru za horších světelných podmínek... exteriér ... a makro režim

Kvalita zkušebních snímků není taková, jakou bychom předem čekali. Zamrzí množství šumu, rozostření snímku v rozích či nižší celková ostrost fotografií. Naopak věrohodné je barevné provedení. Fotoaparát rozhodně ale nenaplnil své předpoklady. Jak to tak vypadá, Sony Ericsson to zřejmě ani nechtěl. Rozdíl mezi Walkmany a Cyber-shoty byl, je a vždy bude. Pokud chcete výhradně fotit, pak jsou lepší volbou Cyber-shoty C902 či C905. Přesto však platí, že W902 je v současné době nejlépe fotící zástupce řady Walkman.

Telefonování a telefonní seznam: až 1000 kontaktů

Telefonní seznam je jako vždy u Sony Ericssonů velmi kvalitní. Paměť telefonu pojme až 1000 vícepoložkových záznamů, zároveň až 7000 čísel a paměť karty SIM běžně až 250. Ke každému číslu lze přiřadit kromě telefonního čísla i obrázek, libovolné vyzvánění, datum narození, e-mailovou adresu, www stránku, poznámku, narozeniny apod. Telefonní seznam nabízí způsob řazení, podle jména nebo podle příjmení. Záznamy si můžete zálohovat na paměťovou kartu, případně z ní obnovit vaše kontakty. Sony Ericsson W902 nabízí vytváření skupin kontaktů, vyzváněcí profily, rychlé vytáčení (na numerické klávesnici si přiřadíte k jednotlivým tlačítkům dané kontakty) a přiřazení hlasového příkazu ke kontaktu. Pokud se nacházíte v pokrytí sítí 3G, budete si moci užít také videohovorů. Prostředí je jednoduché, intuitivní a nabízí možnost snímání zadním fotoaparátem.

Zprávy: až 1000 zpráv

Paměť telefonu je připravena pokrýt až 1000 zpráv. Pro snazší psaní SMS je přichystán prediktivní slovník T9, který píše i bez české diakritiky. Délku výsledné zprávy nezkracuje. Bohužel, stejně jako řada předchozích modelů výrobce, tak i Sony Ericsson W902 začne při psaní SMS zpráv odpočítávat až posledních 20 znaků. Zprávu lze poslat i více příjemcům najednou. Taktéž si můžete zapnout doručenku. Samozřejmostí je u Sony Ericssonu W902 podpora zpráv MMS, a to v maximální velikosti 300 KB. Telefon dále nabízí i e-mailového klienta (příchozí pošta: POP3, IMAP4, odchozí pošta: SMTP). Sony Ericsson podporuje správu až deseti e-mailových účtů. Stahované e-maily mohou mít maximální velikost 300 KB. Stahovat lze pouze hlavičky nebo i celé zprávy, samozřejmostí je práce s přílohami. V této souvislosti ale zamrzí absence čtečky souborů Word, Excel nebo PDF.


Prostředí editoru zpráv je přehledné, chybí jen odpočítávání od prvního znaku

Organizační funkce: jednoduchý manažer

Sony Ericsson W902 má 5 opakovaných budíků, kalendář, poznámky, úkolovník, časovač, stopky, kalkulačku (bohužel stále pouze se základními operacemi plus, mínus, krát, děleno, procenta a rovná se), diktafon, paměť kódů a také svítilnu. Kalendář nabízí denní, týdenní a měsíční zobrazení. Události je možné rychle vyhledat postupným zadáváním znaků, odstranit události starší než jeden den, jeden týden či vše. Poznámky je možné nechat zobrazit v pohotovostním režimu na pozadí.


Budík, kalendář, časovač, stopky, kalkulačka

Datové funkce: vše až na absenci Wi-Fi

Co se týče datové výbavy, hudební Sony Ericsson W902 přináší kvarteto datových služeb GPRS, EDGE, 3G a HSDPA. Rychlá data se budou hodit například, pokud budete využívat Google Maps, tak pro stahování mapových podkladů, dále během sledování YouTube videí či pro surfování pomocí webového prohlížeče NetFront ve verzi 3.4. Telefon je možné samozřejmě využít i jako modem. Bezdrátově lze telefon propojit s okolím také pomocí technologie Bluetooth 2.0 (včetně profilu A2DP pro bezdrátový poslech hudby). K počítači novinku připojíme USB kabelem (USB 2.0). Nechybí ani podpora Mass Storage. Uvítali bychom však oblíbené Wi-Fi, které už přináší dokonce model s nižším číselným označením, výsuvný Sony Ericsson W705.


Webový prohlížeč NetFront ve verzi 3.4

Zhodnocení:

Sony Ericsson W902 v našem testu dokázal, že je všestranný. Přednosti řady Walkman spojuje hudební telefon s 5 Mpx fotoaparátem, který je mezi Walkmany v současné době rozhodně nejlepší. Velkým plusem je také dodávaná 8 GB paměťová karta přímo v balení s telefonem. Co se týče datové výbavy, podpora EDGE a HSDPA je výtaná, ještě by to však chtělo Wi-Fi. Další výtka směřuje k nemožnosti uzamknout postranní hudební tlačítka, k horšímu zpracování zadního krytu baterie a absenci přímo vestavěné GPS.

Klady
  • design, nízká hmotnost a tenké tělo
  • propracovaný hudební přehrávač a FM rádio včetně RDS
  • využití akcelerometru (překlápění displeje, krokoměr, Shake control)
  • 5 Mpx fotoaparát s autofocusem
  • podpora EDGE a HSDPA
  • v balení 8 GB paměťová karta
Zápory
  • nelze uzamknout postranní hudební tlačítka
  • kryt baterie má vůli do stran
  • absence vestavěné GPS a Wi-Fi
Diskuze ke článku
Martin
Diky za super recenzi - uz mam W902 doma. Mam ale dotaz na \"dilenske zpracovani\": prijde mi ze hlavni (kulata) tlacitka nesedi presne - prosvita okolo nich nepravidelne podsviceni. Zda se mi to, je to kus od kusu, divan serie nebo proste fakt tykajici se celeho modelu? Diky za zkusenost. m.
Duckiller
Taky diky za recenzi , ale u vodafonu ho nikdo nenajdete.Jinak je to dobrej mobil(Ja ho nekoupil u vodafonu a je Pan strasne nekvalitni),fotak skvely akorat docela ta kvalita materialu, jde videt Ze je skoro cely z plastu.Ja s nim mam nekdy problemy ale je jako fakt dobrej
Tom
Mam ho uz nejakou dobu a nemuzu si stezovat. Dilenske zpracovani az na prosvitani okolo tlacitek a bocni vrzajici tlacitka skvele :-) A jinak je cely telefon skvely, az na ty hrozne pomale reakce, dle meho mu (nejspis kvuli ze 3 ctvrtin zaplnene 8GB pametove karty) zoufale chybi operacni system. Jinak spokojenost. Mel jsem ho od Vodafonu v dubnu 09 za 1800Kč.
Pitris
Tak tenhle telefon jsem používal něco přes 3/4 roku. Nebyl špatný ale momentálně je po 2. na reklamaci. Hlavní důvod reklamace byl ten že mi blby smsky (při psaní zprávy se editor sám od sebe vypínal s tím že se napsalo, že zprráva je ve složce koncepty, ale ta byla prázdná)no a nakonec mi uplně zamrznul. Přestože jsem měl v mobilu dost místa, po nějaké době fungoval dost pomalu. Co se týče těch postranních talčítek, tam mi na jednu stranu uzamikání chybělo (především když sem poslouchal hudbu a v kapse o něj zavadil a přehrávač se vypnul) ale na druhou stranu při zapínání přehrávače jsem aspoň nemusel odemikat klávesy atd. Co se týče foťáku, nefotí špatně, ale třeba když jsem se snažil fotit s použitím bočního tlačítka, dluho trvalo než mobil zareagoval a vyfotil, proto je lepší fotit přes "OK" tlačítko. JInak celkově je mobil docela odolný, nejednou mi spadl a fungoval. Uvidím co po rkelamaci ale jinak jsem s ním byl spokojen. TAKových dobrých 7-7,5/10.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze