Sony Ericsson P990i: představení nových funkcí

2

Dlouho očekávaný smartphone Sony Ericsson P990i se dostane na náš trh v nejbližších měsících. Zveřejněny byly další informace týkající se jeho výbavy. Mezi zajímavosti patří skener vizitek, nebo široká podpora push-email klientů mnoha výrobců.

Nový smartphone Sony Ericsson P990i byl představen již koncem minulého roku. Jeho preview si můžete přečíst v tomto článku. Spolu s představením nového smartphonu M600i (preview zde) však Sony Ericsson odkryl některé detailní informace o výbavě nové P990i.

Push email

Uživatelé P990i se mohou připojit k zabezpečeným podnikovým sítím stejně jako k soukromému e-mailovému účtu. Díky podpoře push e-mail klientů budou ihned vědět o každém novém příchozím e-mailu. Sony Ericsson P990i bude podporovat push e-mail klienty následujících společností:

  • AlteXia
  • RIM – BlackBerry Connect
  • Ericsson Mobile Office (EMO)
  • Anywhere OneBridge
  • Intellisync
  • Microsoft Exchange ActiveSync
  • Seven
  • Visto
  • Standardních e-mailových klientů IMAP IDLE

Zabezpečení

Partnerem společnosti Sony Ericsson se stala softwarová společnost McAfee. Přenos e-mailů a prohlížení internetových stránek tak bude v P990i zabezpečeno antivirovým a firewall programem právě z produkce McAfee. Zkušební verze softwaru zajišťuje kontrolu internetových stránek, e-mailů i jejich příloh ve stejném rozsahu jako u antivirových programů v klasickém počítači. Zabezpečený přístup k podnikovým sítím doplňuje zdarma dodávaný VPN klient společnosti Certicom.

Skener vizitek

Přístroj P990i je vybaven dvoumegapixelovým fotoaparátem s automatickým zaostřováním, přisvětlením a možností natáčet video. Pořizování fotografií a videa však není jediným způsobem, jakým bude možno fotoaparát využít. Zároveň totiž bude sloužit jako skener klasických papírových vizitek. Díky softwaru pro rozpoznávání znaků pak bude možné údaje obsažené na vizitce zatřídit přímo do kontaktů v telefonu.

Zábava

Vzhledem k tomu, že Sony Ericsson P990i je určen především pro uživatele, kteří často cestují, je vybaven i funkcemi pro chvíle odpočinku. Hardwarový akcelerátor a 3D Java jsou ideální pro hraní her – v telefonu je již nainstalovaná hra Vijay Singh Pro Golf 2005 od společnosti Gameloft. Uživatelé také mohou využít vestavěný hudební přehrávač podporující formáty MP3, AAC a AAC+. Ten je možné používat i při vypnutém telefonu (vysílací části), například při cestě letadlem. Součástí výbavy je také stereo FM rádio s funkcí RDS.

rozměry (mm) 105 x 55 x 20
Displej 45x60 mm, uhlopříčka 7,1 cm 320x240 pix, 262 000 barev
Síť GSM 900,1800,1900 + 3.generace UMTS
Operační systém Symbian 9.1 UIQ 3.0
Paměť 80MB + Memory Stick PRO Duo (v balení 64MB, max. 8GB)
Fotoaparát 2Mpix s autofocusem, LED, 2,5x zoom + 0,3 Mpix pro videohovory na přední straně
Baterie Li-Pol, 1260 mAh
Datové funkce GPRS, 3G, Bluetooth 2.0, infraport, WLAN 802.11b, USB Mass Storage, internetový prohlížeč Opera 8 s podporou prohlížení v režimu displeje na šířku, RSS čtečka
Multimédia MP3 přehrávač, FM/RDS rádio, videostreaming a videohovory, 3D hry
Oragnizační funkce Skener vizitek, Prohlížeče a editory (pouze textu) pro dokumenty programů Microsoft Excel, Word a Powerpoint, Prohlížeč dokumentů Adobe PDF
Diskuze ke článku
maca
to je bomba co
mito
fakt se na něj hrozně tešim. kupuju hned prvni den, co se začne prodávat :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze