Sony Ericsson Mix Walkman: nový hloupý hudebník

2

Sony Ericsson představuje dalšího zástupce dotykových Walkmanů. Tentokráte se však nejedná o přístroj určený pouze pro několik málo asijských zemí. Sony Ericsson Mix Walkman se bude prodávat i u nás, a to prý ještě letos.

Sony Ericsson Mix Walkman - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - Sony Ericsson txt pro: malý pisálek

Sony Ericsson ve své historii představil pouze tři telefony hudební řady Walkman, které se ovládaly pouze skrze dotykový displej. Navíc pro globální trhy byl určen pouze jeden z nich, známý pod jménem Yendo, který kvůli nedodělanému softwaru a slabému procesoru skončil naprostým fiaskem. Jeho pošramocenou pověst se pokusí napravit Sony Ericsson Mix Walkman, telefon s líbivým designem a funkcemi, které si získají především mladou generaci nenáročných zákazníků, kteří od svého přístroje vyžadují hlavě poslech hudby a rychlý přístup na Facebook.

Výměnné pásky budou jedním z lákadel nového modelu Mix Walkman
Čtěte: Sony Ericsson W8: první Walkman s Androidem oficiálně

Základem telefonu je uzavřený operační systém jako u Sony Ericssonu Yendo. Nejde tedy o smartphone s Androidem, jak by se mohlo na prví pohled podle tlačítka "home" pod displejem zdát. Ovládání telefonu bude probíhat přes 3 palcový, kapacitní TFT displej s nijak extra jemným rozlišením 240×400 pixelů (WQVGA). Na dnešní poměry se jedná o poměrně "tlustý" telefon s hloubkou 14,3 mm. Nemusí to být ovšem nutně na škodu a může to přispět k lepšímu úchopu přístroje. Kompenzace šířky přichází při pohledu na hmotnost, která činí pouhých 88 gramů. Telefon je totiž, jak je u výrobce poslední dobou zvykem, vyroben celý z plastu.

Video

Další výbava je pak už celkem fádní. Zmíníme 3,2 megapixelový fotoaparát, který je podle očekávání bez autofocusu a jakéhokoliv přisvětlení, za to ale s mechanickou spouští. Co se týče připojení k internetu, disponuje model Mix Walkman pouze 2G GPRS/EDGE signálem a 3G je pro něj neznámým pojmem. Zato ale podporuje Wi-Fi standardu 802.11 b/g. Specialitou telefonu je tlačítko Zappin na horní straně telefonu. Po jeho stisknutí se přehraje refrén následující skladby, který usnadní rozhodování o poslechu dalších písní. Připravena je také speciální funkce karaoke, která umožňuje ztlumit hlasy jakékoliv skladby tak, že lze zpívat právě přehrávanou oblíbenou skladbu s pouhým hudebním doprovodem. K osobitému designu a netradičnímu vzhledu telefonu pak přispívá řada barevných vyměnitelných pásek, z nichž jedna je vždy součástí balení telefonu.

Sony Ericsson Mix Walkman - oficiální fotografie

Přečtěte si také podrobnou recenzi - Sony Ericsson Yendo: Walkman na dotyk

Sony Ericsson Mix Walkman spolu se svým QWERTY kolegou Txt pro bude podle oficiálního vyjádření výrobce dostupný na vybraných světových trzích v průběhu 3. čtvrtletí za blíže nespecifikovanou cenu, kterou vzhledem k výbavě a zaměření přístroje odhadujeme na maximálně 3500 Kč. Podle zkušeností s uváděním nových modelů Sony Ericsson na český trh však budeme rádi, když se přístroje dočkáme v polovině 4.čtvrtletí. Telefon se bude vyrábět v černé barvě se čtyřmi barevně odlišnými výměnnými pásky na bok telefonu.

Technické parametry Sony Ericsson Mix Walkman

Konstrukce95,8 × 52,8 × 14,3 mm, 88 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3" (240 × 400 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 240 × 320 px
Chipset
PaměťRAM: 64 MB, vnitřní paměť: 100 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor1 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2011, 3 500 Kč

Zdroje: blogs.sonyericsson.com, sonyericsson.com, sonyericsson.com

Diskuze ke článku
Marek
Teda čtu hodně českých webů,ale jakým způsobem se konkrétně vy inspirujete i v názvech článků,to je něco =) Podle RSS jasně vidím,že časově to tak vždy je.Copak nemáte vlastní hlavu?
Petr Vejtasa
Petr Vejtasa
Dobrý den, za sebe mohu s čistým svědomím říct, že jsem název i text celého preview nikde nezkopíroval. Pokud se na jakémkoliv českém webu objevují podobné články, pak jde čistě o shodu náhod.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze