Sony Ericsson Live With Walkman v redakci: první dojmy

59

Do naší redakce dorazil Sony Ericsson Live With Walkman, nástupce kdysi velmi populárních a proslavených hudebních telefonů Walkman od Sony Ericssonu. Jaké jsou naše první dojmy a zkušenosti z tohoto smartphonu s OS Android? Dozvíte se v dnešním článku, který obsahuje také živé fotografie a videopohled.

Sony Ericsson Live With Walkman právě testujeme. Ptejte se na vše, co vás zajímá. Své otázky pokládejte v diskuzi pod článkem a my vám na ně následně odpovíme buď přímo v ní nebo odpovědi zahrneme do připravované recenze.

Sony Ericsson Live With Walkman - oficiální fotografie

Na začátku tohoto měsíce uvedla česká pobočka výrobce Sony Ericsson na tuzemský trh zajímavý přístroj spadající do odvětví hudebních telefonů. Je jím smartphone se jménem Live With Walkman. Nyní se dostal také do naší redakce a v těchto dnech jej začínáme testovat. Model Live, jak mu budeme zkráceně říkat, jsme si osahali nedlouho po jeho oficiálním představení již na zářijovém veletrhu IFA 2011 v Berlíně. Tehdy na nás z hlediska designu ve své bílé barevné variantě neudělal příliš valný dojem. Černá varianta v kombinaci se zelenými prvky, která se nyní nachází v naší redakci, je však alespoň z našeho pohledu úplně "jiné kafe".

Design nejnovějšího telefonu Sony Ericsson řady Walkman se opravdu povedl

Telefon působí plastovým dojmem, což však není myšleno tak, že by snad vypadal jako hračka ze střelnice na matějské pouti. Ne, naopak naše dojmy z jeho celkového provedení jsou velmi pozitivní. Pokud model Live držíte v ruce, pak vám získáte pocit kvalitně odvedené práce ze strany výrobce. Vše drží na svém místě, a nedočkáte se žádného provrznutí plastů známé z některých jiných telefonů. Přístroj se navíc velmi dobře drží v ruce díky jeho optimálním rozměrům a také díky tomu, že je na své spodní a horní hraně zaoblen.

Sony Ericsson Live with Walkman – videopohled

Přední stranu telefonu zaujímá dotykový, kapacitní TFT displej s rozlišením HVGA, tedy 320×480 pixelů, úhlopříčkou 3,2 palce a podporou 16 milionů barev. Je tedy jen o dvě desetinky větší, než u příbuzného modelu Xperia mini. Oproti němu však postrádá technologii Bravia Mobile Engine převzatou z televizí od Sony. Pokud bych měl displeje u obou zařízení porovnat, pak mohu říct, že absence této technologie není vůbec poznat.

Sony Ericsson Live With Walkman v detailu

Displej Sony Ericssonu Live za tím v Xperii mini v žádném parametru nezaostává, a při porovnání maximálního jasu jej dokonce mírně překonává. Bohužel se tedy potvrzuje na diskuzních fórech dlouho propíraný dohad, že technologie Bravia Mobile Engine je spíše marketingovým lákadlem než znatelným vypovězením vlastností displeje.

Nakonec ještě nemohu zapomenout na fotoaparát. Sony Ericsson Live disponuje snímačem schopným fotit snímky v maximálním rozlišení 5 megapixelů. Přítomno je rovněž automatické ostření) a LED dioda pro přisvícení. Opět ovšem chybí technologie od Sony známá z dražších modelů výrobce, tedy Exmor R pro lepší výsledky při focení tmavších scén. Bohužel je to pořád stejná písnička.

Sony Ericsson Live With Walkman - tak trochu vánoční ukázka fotografických schopností telefonu

Live sice nefotí nějak špatně, fotkám ostrost ani kontrast nechybí a působivě vypadají zejména makro snímky. Nicméně vše sráží vysoká datová komprese, kterou výrobce z nepochopitelných důvodů v posledních letech do svých modelů nasazuje. Nemusíme ale věšet hlavu, vše jistě zlepší jeden z opravnách firmwarů kterými SE letos rozhodně nešetří.

Sony Ericsson Live With Walkman právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem na vše, co vás zajímá.

Technické parametry Sony Ericsson Live with Walkman

Kompletní specifikace
Konstrukce106 × 56,5 × 14,2 mm, 115 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 320 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostprosinec 2011, 5 050 Kč
Diskuze ke článku
Jakub
Dneska bude pod stromkem :)
Pavel M.
Zdravím, pěkné video. Zajímalo by mě jestli kvalita zvukového výstupu je srovnatelná s mp3 přehrávači jako Sandisk Sansa nebo Cowon. Díky
Alešák
Skvělé ty rybí střeva na stole, zrovna obědvám. A nevím jestli je zrovna tohle vánoční motiv...
Olďas
Zajímalo by mě jaká je kvalita zvujového výstupu do sluchátek oproti xperii mini ST15i. Tu jste zde v recenzi celkem vychválili hlavně co se týče zvukového výstupu. Jelikož jsem byl majitelem xperie mini a u ní mi v porovnání s mp3 přehrávačem sony NWZ-E443 zvukový výstup připadal hrozný.
Pochybuju že kvalita zvukového výstupu u tohoto telefonu je srovnatelná s kvalitou zvukových výstupů výborných mp3 přehrávačů značky Cowon!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze