Sony Ericsson K660i: rozkvete i vaše srdíčko
recenze

Sony Ericsson K660i: rozkvete i vaše srdíčko

1

Sony Ericsson K660i je klasický telefon střední třídy s elegantním designem a podporou 3G. Zaujme především jednoduchými tvary a velmi kvalitní datovou výbavou, čítající kvarteto GPRS, EDGE, 3G a HSDPA. Své místo tu nalezl i přehrávač Walkman s MegaBassem a slot na paměťové karty Memory Stisk Micro. Nejvíce okouzlí model K600i svým jedinečným vzhledem, takovým, kterým se prezentoval naposledy např. model S500i. 2x VIDEO

Sony Ericsson K660i je zdařilou novinkou, která zaujme na první pohled svým vzhledem. Oblé lesklé hrany spolu s výstřední barvou pohlcující funkční tlačítka a boky telefonu vás srazí do kolenou. Ve výbavě zaujmou rychlé datové přenosy, kde k absolutní dokonalosti schází jen Wi-Fi (což je u telefonů bez operačního systému zatím neřešitelný problém). Pro hudební fajnšmekry je připraven hudební přehrávač téměř totožný jako Walkman, dále také FM rádio s RDS. V balení dostanete 256 MB paměťovou kartu, která pomůže rozšířit paměť vnitřní, čítající 32 MB. Tolik elegance v telefonu už tu dlouho nebylo, naposledy před necelým rokem, když světlo světa spatřil model S500i. Nynější model K660i se bude snažit dosáhnout stejného úspěchu. Každopádně se ale jedná o 3G telefon střední třídy s poměrně kvalitní výbavou za rozumnou cenu.


Oficiální fotografie Sony Ericssonu K660i v testované bílo-zelené barevné variantě Lime on White

Technické parametry - Sony Ericsson K660i

Rozměry 104 x 47 x 14,7 mm
Hmotnost 95 gramů
Barevné varianty bílo-zelená (Lime on White), vínovo-černá (Wine on Black), modro-černá (Cyan on Black), stříbrno-černá (Silver on Black)
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 2100 Mhz
Displej aktivní, typu TFT, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev, úhlopříčka 2 palce
Paměť 32 MB vnitřní + paměťové karty Memory Stick Micro (M2) (kartu 256 MB najdete v balení)
Operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson)
Multimédia Hudební přehrávač (podpora formátů MP3, AAC, AAC+, AAC++, WMA), přehrávač videa (podpora formátů MPEG4, WMV, H.264, H.263), FM rádio s RDS, WAP 2.0, JAVA 2.0, PlayNow™ 4.0, Media Manager, E-mailový klient (POP3/IMAP4), RSS čtečka
Fotoaparát 2 Mpx (1600 x 1200 px), 4x digitální zoom, nahrávání videa/playback (30 snímků/s)
VGA kamerka na přední straně pro videohovory
Připojení GPRS (třída 10) , EDGE (třída 10), UMTS (až 384 kb/s), HSDPA (až 3,6 Mb/s)
Bluetooth 2.0 (A2DP), USB 2.0
Baterie a výdrž Li-Pol 950 mAh
Doba hovoru GSM/UMTS: až 9 hodin/ až 5 hodin, pohotovostní doba GSM i UMTS: až 300 hodin, doba video hovoru: až 2,66 hodiny, doba poslechu hudby: až 21,8 hodin
Cena a dostupnost 5 600 Kč (cena k 28. dubnu)
duben 2008

V krabici s přístrojem naleznete:

  • návod
  • nabíječku
  • Li-Ion baterii s kapacitou 950 mAh
  • CD se softwarem
  • headset HPM-62
  • USB datový kabel

plus Plusy

  • kompaktní zpracování
  • barevný motiv
  • povedený design
  • velmi hravé podsvícení
  • kamerka na videohovory
  • USB s podporou Mass Storage
  • RSS čtečka na pozadí telefonu
  • hudební přehrávač Walkman
  • MegaBass
  • výdrž

minus Mínusy

  • 2 Mpx fotoaparát bez autofocusu
  • displej s úhlopříčkou pouze 2 palce

Pro koho je Sony Ericsson K660i?

  • pro uživatele, kteří si potrpí především na vzhledu telefonu
  • pro všechny, co potřebují rychlá data v každodenních situacích

Design a konstrukce: krása, půvab, elegance

Sony Ericsson K660i se může pochlubit kompaktními rozměry 104 x 47 x 14.7 mm a hmotností 95 gramů. Oproti modelu K630i si tak nepatrně polepšil v tloušťce (původní 15.5 mm) a hmotnosti (původní 97 gramů). Design je i nyní klasický a nijak zvlášť neprovokuje. Zaujme však kulatými boky, které telefon alespoň trochu ozvláštňují. Nabízen je ve čtyřech barevných variantách: bílo-zelená (Lime on White), vínovo-černá (Wine on Black), modro-černá (Cyan on Black) a stříbrno-černá (Silver on Black). Testovaná verze Lime on White prozatím na oficiálním internetovém obchodě výrobce nabízena není.

Nyní se podíváme na jednotlivé boky telefonu. Pravý přináší dvojici tlačítek určených k regulaci hlasitosti, stejně tak i tlačítko fotoaparátu, s nímž fotoaparát aktivujete i následně pořídíte fotografie. Prostředkem boků se táhne překrásná zelená linie, která pozvolna přechází v lesklé oblé hrany.

Levý bok je osazen pouze slotem pro paměťové karty Memory Stisk Micro. Krytka této zdířky je umělohmotná, netvárná, avšak perfektně sedí na svém místě, a to i při několikerém odchlípnutí. I zde se vyskytuje zelená linie, která dokáže vaše oči rozzářit do nečekaných intenzí. Náš pohled se pomalu přehoupl na horní hranu, kde tkví dobře známé tlačítko vypnutí/zapnutí telefonu. S ním můžete v pohotovostním režimu také měnit profily telefonu a zamykat přístroj.

Zbývá už jen spodní hrana telefonu, na které našel své místo konektor pro nabíječku a příslušenství. Miniaturní dírka patří mikrofonu, který zachycuje s přehledem i méně hlasité zvuky. Nebyl by to přístroj Sony Ericsson bez úchytky pro poutko. To nacházíme taktéž na spodní hraně. K naprosté spokojenosti chybí snad jen kýžený 3,5 mm Jack pro připojení libovolných sluchátek.

Zadní strana telefonu se nechtěla nechat zahanbit, proto přichází v bílém hábitu, z něhož vybočuje jen stříbrný rám fotoaparátu, nápis Sony Ericsson a otvory reproduktoru. Nechybí zrcátko, které je nápomocné při pořizování fotografií sebe samého. LED diodu nebo xenonový blesk bohužel model K660i nenese.

Baterie a výdrž: téměř manažerem

Model K660i disponuje baterií typu Li-Ion o kapacitě 950 mAh. Jedná se o označení BST-33, pokud byste sháněli samotnou baterii. Přístroj dokáže setrvat v pohotovostním režimu až 300 hodin. Při volání je uváděna hodnota 9 hodin pro sítě GSM a pro UMTS 5 hodin, při videohovorech počítejte s časem okolo 2,5 hodiny. Zajímavá je nicméně i doba poslechu hudby. Ta se vyšplhala na hodnotu skvělých 21,5 hodin nepřetržité hudební produkce. Samozřejmě je nutno předpokládat ne zcela hlasitý poslech se sluchátky.

Kryt se snadno sejme mírným stlačením a pohybem ke spodní hraně. Baterie je dobře umístěna, při zavřeném krytu není sebemenší vůle, aby docházelo k vrzání krytu při potlačení. Zbývá ještě zmínit doba, za kterou nabijete telefon z absolutního vybití. Přibližně se tato hodnota pohybuje okolo 2 hodin.

Klávesnice: blik sem, blik tam

Poměrně zajímavý je koncept klávesnice. Nalézáme zde jakési bochánky s čísly, přičemž popis tlačítek se nalézá mimo ně. Mohlo by se zdát, že psaní s nimi bude velký problém. Nenechte se mýlit, není tomu tak. Hned od prvního seznámení s telefonem jsme museli uznat, že psaní problém činit nebude, ba naopak. Je to svěží změna od ostatních druhů tlačítek. Můžete mít prsty menší, větší, psaní vám půjde jedna báseň.

Funkční tlačítka jsou zbarvena do excelentní olivové barvy a vynikají na hodně velkou vzdálenost. Aby také ne, podobně zelený model měla naposledy Motorola v podobě véčka. Hlavním prvkem je pětisměrné klávesa, jejíž potvrzovací střed je stříbrný. Pohyby doprava a doleva jsou předem definované, nelze je měnit. Pravému směru připadl v pohotovostním režimu příkaz internetový prohlížeč, levému psaní sms. Směr nahoru a dolu můžete sami nadefinovat v nastavení telefonu pod pojmem Zkratky.

Nejblíže displeji je dvojice kontextových kláves, které tvoří ucelený celek s tlačítky přijmutí a odmítnutí hovoru, i tlačítkem vlastních zkratek a mazání. Od prostředního pětisměrného tlačítka je odděluje pouze stříbrná oblá přepážka. Všechny klávesy jsou vhodně nadsazené nad úroveň povrchu, správnému klikání tedy nic nebrání.

Zvuk: vábivé tóniny

Reproduktor je umístěn na zadní straně telefonu, v těsném sousedství s fotoaparátem. Je ztvárněn v podobě tří různě velkých kruhů, nesoucích stejnou barvu, jakou má bok telefonu. Zvuk z něj vycházející má zcela přirozenou úroveň, není nijak zkreslen. I při vyšší hlasitosti nám telefon podává kvalitní hudební prožitek. Komu by i tato hlasitost nestačila, může si přikoupit reproduktory, které snadno připojí přímo ke konektoru. O takových jsme vám již psali (Kapesní reproduktory Sony Ericsson MPS-75).

Světelné efekty: oči zazáří

Zkuste třeba připojit nabíjecí kabel, a pozorujte, jak si telefon doslova pohrává s podsvícením jednotlivých částí telefonu. V režimu zapnutého webového prohlížeče NetFront svítí žlutě podsvícené ikonky po pravé straně klávesnice. Nejlépe vypadá klávesnice v noci, při plném podsvícení. Vaše oči budou lahodit tak povedenému svitu. Více dokládají následující fotografie a video.

Displej: menší, ovšem s vyšší jemností

Zobrazovací plocha má dle našeho názoru zbytečně malou úhlopříčku 49 mm (2 palce). Když vezmeme s úvahu, že plocha kolem displeje by mohla být také využita v podobě většího displeje, který by končil až u oblých bočních hran, vyšla by nám hodnota příznivých 65 mm. To ale bohužel nebylo záměrem výrobce, dát telefonu podobně velký displej, jaký má např. model W910i.

Použitý aktivní TFT displej má rozlišení 240 x 320 pixelů a zobrazuje 262 tisíc barev. Bez povšimnutí nezůstane jeho velká jemnost, díky které lze mít např. webový prohlížeč nastaven na opravdu malé písmo a na obrazovku se vám tak vejde ještě větší část načtené stránky. Vypadá to, že byl použit nějaký nový druh displeje s antireflexní ochranou, jelikož na slunci i mimo něj vypadá velmi tmavě a při přímém svitu je dobře k přečtení.

Mimo hru jsou definitivně hodiny zobrazované v pohotovostním režimu. Bohužel je třeba při nutnosti zjistit čas displej aktivovat a vyčíst čas na pozadí telefonu. Stejné je nastavení jasu, které realizujete v nastaveni telefonu v intervalu 50-100%. Dbejte přitom na snížení počtu hodin pohotovostního režimu při vyšších hodnotách jasu.

Opět vám přinášíme i schémata, která naleznete v telefonu po jeho zakoupení. Jedná se o čtveřici stylových povedených schémat, v nichž nechybí ani flash animace. Vyzkoušet je můžete i na svém telefonu Sony Ericsson, pokud máte stejné rozlišení displeje.

Amethyst (389kB) , Clarity (174kB) , Connectoid (194kB) , Gossamer (358kB)


Schémata: Amethyst, Clarity, Connectoid, Gossamer

Hlavní menu, ovládání: zábrany neklade

Do hlavního menu se dostanete přes prostřední tlačítko v pohotovostním režimu. Všechny úrovně nabídek mohou být zobrazeny buď formou matice 3 x 4 položky nebo formou do půlkruhu rotujících ikonek. Z pohotovostního režimu se dále můžeme dostat přes pravé kontextové tlačítko do kontaktů či přes levé do nabídky média. V nastavení lze tradičně nastavit směrové zkratky pro čtyřsměrné ovládací tlačítko, ovšem pouze pro směry nahoru a dolu. Oba boční směry jsou rezervovány pro zmíněný internetový prohlížeč a psaní zpráv.

Fotoaparát: stylovka žádá lepší

Byť Sony Ericsson K660i patří do řady Cyber-shot, svým označením dává najevo, že nemůžeme očekávat nějaký velký převrat v použité čočce. Bohužel se setkáváme opět jen s 2 Mpx fotoaparátem, který postrádá autofocus. Z toho důvodu je polovina kvality fotky ztracena předem. Pořízené fotografie nikdy nedocílí takové kvality, jako takové pořízené s 2 Mpx fotoaparátem s autofocusem. Maximální rozlišení fotografií je 1600 x 1200 pixelů a zabírají okolo 500 kB.

Prostředí fotoaparátu je důvěrně známé z několika posledně uvedených telefonů do prodeje, např. K850i, Z770i. Nabízí se široké spektrum všemožných nastavení.

  • V režimu snímání lze vybrat z nabízených možností: normální, panorama, rámečky, shluk. snímání.
  • Velikost obrázku je možno měnit mezi hodnotami 2 Mpx, 1 Mpx a VGA.
  • Noční režim: zapnout/vypnout.
  • Samospoušť: zapnuto/vypnuto
  • Vyvážení bílé barvy vyberte mezi nabízenými: automaticky, denní světlo, oblačno, zářivka, žárovka.
  • Efekty: vypnuto, černobílý, negativ, sépiový odstín Dále můžete měnit místo uložení fotografií, zvuk závěrky, vynulovat čítač fotografií, zvolit kvalitu obrázku nebo nechat zapnutý náhled.

    Tělo telefonu čočku fotoaparátu nijak nechrání. Ta je sice situována 2 mm pod úroveň stříbrného kruhu s nápisem 2 megapixel, ale postrádá krytku a také přisvětlovací LED diody či xenonový blesk. Útěchou budiž zrcátko, které pomůže při zachycování sebe samotného. Kdo nechce mít po pár dnech sklíčko zamazané nebo dokonce poškrábané, bude se muset o svého mobilního miláčka lépe starat. Kvalitní pouzdro od výrobce by tento nešvar zajisté vyřešilo.

    Nyní se dostáváme k samotnému focení. Základní polohou při focení je telefon naležato. Snímky pořizujete buďto tlačítkem fotoaparátu na boku telefonu nebo potvrzovacím středem. Používáte rádi zoom? Pro přiblížení je nutno přednastavit kvalitu fotografií na VGA rozlišení, ve větším vám to telefon jednoduše nedovolí. Přepnutí na natáčení videa je snadné, přímo na obrazovce máte pod sebou ikonky fotoaparátu a videa, jednoduše se tedy posunete o danou pozici. Telefon dokáže pořídit video v rozlišení QVGA (240 x 320 pixelů) a to s 30 snímky za vteřinu. Kvalitu porovnejte sami na přiloženém testovacím videu z terénu.


    Rozhodli jsme se pořídit i trojici náhodných srovnávacích fotografií z přírody, kdy protivníkem se modelu K660i stal již nějakou tu dobu na trhu působící a stále opěvovaný Sony Ericsson K800i. Ten díky 3,2 Mpx fotoaparátu s autofocusem stále produkuje velice dobré snímky. Výsledné porovnání jasně ukazuje, v čem je síla daného jedince. Zdá se, že nové Sony Ericssony začínají stejně jako třeba telefony od Nokie využívat vlastní úpravy barev na fotografiích. Jen se podívejte, jaký rozdíl je mezi těmito třemi snímky.


    Sony Ericsson K660i --------- Sony Ericsson K800i


    Sony Ericsson K660i --------- Sony Ericsson K800i


    Sony Ericsson K660i --------- Sony Ericsson K800i

    Zkušební fotografie Sony Ericssonu K660i:


    Efekty použité v nočním režimu (černobílý, negativ, sépiový odstín)


    Tančící dům v netradičních odstínech


    Přiblížení v režimu kvality fotografie VGA


    Vyzkoušeli jsme taktéž Panorama

    Zkušební videa pořízená Sony Ericssonem K660i

    UKÁZKOVÉ VIDEO 01 (11s) ZDE (MP4, 580 KB, 240 x 320 px)
    UKÁZKOVÉ VIDEO 02 (21s) ZDE (MP4, 1042 KB, 240 x 320 px)

    Přehrávač hudby: srdcem polowalkman

    V telefonu je kvalitní přehrávač hudby, který je téměř k nerozeznání od Walkmanu. Umí třídit skladby podle interpretů, alb a zvládne také seznamy skladeb. Pokud se ve složce daného alba nachází i obrázek, zobrazí se rovněž v přehrávači. Předpřipraveno je mnoho ekvalizérů, nechybí možnost si zvuk upravit ručně či přebasovaný režim MegaBass. Dodávaná sluchátka HPM-62 hrají velmi kvalitně, bohužel však neobsahují konektor na 3,5 mm Jack. Díky A2DP profilu lze poslouchat hudbu také stereo přes Bluetooth.

    V Sony Ericsson K660i se nachází i stereo FM rádio, které má už nějakou dobu nezměněné pěkné zpracované prostředí a nechybí ani funkce RDS. Pokud však RDS na nějaké stanici chybí a vy neznáte název písničky, stačí použít ojedinělou službu TrackID, kterou známe již z Walkman telefonů stejné značky. Telefon odešle na server krátký úryvek hudby z rádia nebo diktafonu a po několika vteřinách vypíše název skladby, interpeta a alba. Služba funguje spolehlivě a pozná i některé české a méně mainstreamové skladby.

    Telefonování a telefonní seznam: klasika neměnná

    Telefonní seznam je jako vždy u Sony Ericssonů kvalitní. Paměť telefonu pojme až 1000 vícepoložkových záznamů a paměť karty SIM běžně až 250. Ke každému číslu lze přiřadit kromě telefonního čísla i obrázek, libovolné vyzvánění, datum narození, e-mailovou adresu, www stránku, poznámku, narozeniny, video, apod. Záznamy si dále můžete zálohovat na paměťovou kartu, případně z ní obnovit vaše kontakty.

    Sony Ericsson K660i nabízí způsob řazení kontaktů podle jména nebo příjmení. Informace o vašich přátelích můžete později jednoduše odeslat pomocí bezdrátové technologie Bluetooth na jiný telefon. V novince lze vytvořit skupiny volajících či volbu rychlé vytáčení (k číslu 1-9 přiřadit určitý kontakt ze seznamu). Telefonu nechybí ani klasické vyzváněcí profily.

    Zprávy: přehledně a pohromadě

    Paměť telefonu je připravena pokrýt až celkem 1000 zpráv. Pokud za čas překročíte hranici 95% kapacity (tj. 950 zpráv), telefon vám to ihned začne oznamovat. Pro snazší psaní sms je tu připraven slovník T9, do kterého lze přidávat i svá vlastní slova. Bohužel, telefon vám při psaní začne odpočítávat až posledních 20 znaků. Při přechodu na druhou zprávu uslyšíte slabý tón a upozorní vás také krátký text („SMS 2“). Zprávu lze poslat více příjemcům najednou. Můžete si zapnout i doručenku.

    Samozřejmostí u multimediálního Sony Ericssonu K660i je také podpora zpráv MMS (v maximální velikosti 300 KB). Telefon ale dále nabízí i e-mailový klient (příchozí pošta: POP3, IMAP4, odchozí pošta: SMTP). Sony Ericsson podporuje správu až deseti e-mailových účtů. Stahované e-maily mohou mít maximální velikost 300 KB. Stahovat lze pouze hlavičky nebo i celé zprávy, samozřejmostí je práce s přílohami. Bohužel schází program schopný přelouskat soubory Word, Excel nebo PDF.

    Menších změn doznala čtečka RSS kanálů, stejně jako u nedávno zmíněného modelu Z770i. Tu je možno nastavit tak, aby byla v pohotovostním režimu umístěna na pozadí telefonu. Jednotlivé zprávy poté samostatně přeskakují a informují majitele o všech novinkách, které chtěl získat.

    Datové funkce: plná zbroj

    Výrobce nešetřil štědrostí v oblasti dat. K dispozici jsou běžné přenosy GRPS a EDGE, které doplňuje HSDPA (až 3,6 Mbps) a 3G, což dokumentuje zabudovaná kamerka na videohovory. K výčtu technologií patří také Bluetooth, ve verzi 2.0, který podporuje A2DP profil pro stereo poslech hudby přes bezdrátová sluchátka. K počítači připojíte mobilního miláčka přes USB 2.0, přenos dat poté probíhá díky Mass Storage velmi rychle, avšak stále při vypnuté telefonní části telefonu. Infraport se stal dávno zapomenutelným, proto ho nehledejme, nenalézá se tu.

    S internetovým prohlížečem Netfront 3.3, který se v telefonu nachází, můžete lehce procházet internetovými stránkami. My jsme ovšem více spokojeni s prohlížečem Opera Mini, který nabízí daleko menší zobrazované písmo, možnosti nastavení a ukládání oblíbených stránek. Zároveň je šetrnější k přeneseným datům, což kvitujeme s povděkem. Dále můžete bez okolků používat např. představenou verzi Skype Beta, která funguje co by Java aplikace. V neposlední řadě ještě aplikace Jimm, která vás připojí k účtu ICQ. Dbejte však na správné nastavení přenosu dat, popř. mějte aktivován některý z neomezených datových přenosů.

    Organizační funkce: kalkulačka jediným nešvarem

    Sony Ericsson K660i nabídne přehledný kalendář s možností zobrazení měsíce, týdne či dne zvládá i opakované události. Vložit lze jeden typ poznámky i s upozorněním. Položky jako úkolovník, poznámky, stopky, časovač nebo kalkulačka stále beze změny slouží svému účelu. K dispozici je i Paměť kódů chráněná heslem. Synchronizace událostí kalendáře i ostatních položek s počítačem probíhá bez problému. U budíku lze použít jako zvuk MIDI, MP3 nebo AAC skladbu, popřípadě i FM rádio. V této kategorii lze těžko něco zlepšovat nebo přidávat. Přesto by určitě alespoň hrstku lidí potěšila trochu pokročilejší kalkulačka.

    Uvnitř telefonu dominuje JAVA 2.0 s podporou 3D grafiky. O zábavu tak bude zcela jistě postaráno. V telefonu jsou předinstalované rovnou tři hry – JC Does Texas, QuadraPop, Rollercoaster Rush 3D. Mezi aplikacemi pak dominuje oblíbená předpověď počasí AccuWeather.com a také Google mapy. Jejich funkčnost jsme vyzkoušeli, jo ovšem nutno říci, že je to pouhá náplast na ostatní zabudované GPS navigace s mapami Nokia nebo Tele Atlas. Nejen že budete závislý na datovém přenosu, ale aplikace trochu postrádá větší přehlednost a možnosti úprav. Připojte proto sluchátka HGE-100 se zabudovaným GPS přijímačem.

    Telefon také nabídne tzv. JAVA multitasking (jde o šikovnou možnost spuštění a minimalizace více aplikací současně). Chybět nemůže ani diktafon, PhotoDJ, MusicDJ a VideoDJ. O jedné trabli však model K660i ví, neporadí si totiž se soubory typu word (.doc) a excel (.xls). Přitom právě jejich podpora by byla velkým oživením na poli mobilních telefonů bez operačního systému.


    Hra JC Does Texas


    Hra QuadraPop


    Hra Rollercoaster Rush 3D

    Zhodnocení Sony Ericsson K660i

    Na řadě je celkové zhodnocení právě otestovaného telefonu Sony Ericsson K660i, které bude vesměs pozitivně laděno. Telefonu nejde upřít odlišnost v podobě barevné extravagance, kupy funkcí, kvalitního hudebního přehrávače, dobré výdrže. Zároveň nese jen 2 Mpx fotoaparát, který se ovšem po otestování ukázal jako velmi dobrý společník. Dal by se přirovnat k příběhu modelu K750, který byl ve své době také nadčasový a pořizoval velice dobré fotografie. Absence autofocusu je samozřejmě patrná, ale není zdaleka tak velkým nešvarem. Svým atypickým vzhledem s prvky „krásna“ by se ale jistě mohl stát jedním s nejžádanějších telefonů střední třídy. Přeci jenom za cenu přes 5 tisíc korun (zahajovací cena) získáte víc, než asi očekáváte. Jeho koupi vám proto můžeme směle doporučit.

    Sony Ericsson K660i na dalších fotografiích v přírodě

    Rozhodli jsme se, že tento model by si docela zasloužil nafocení i nějaké nevšední. Proto jsme s ním vyrazily do přírody. Jak je vidmo z následujících fotografií, v té se cítil jako doma. Hrdě se postavil k porovnání velikosti k telefonům HTC Cruise a Sony Ericsson K800i.

  • sony-ericsson-k660i
    Klady
    • kompaktní zpracování
    • barevný motiv
    • povedený design
    • velmi hravé podsvícení
    • kamerka na videohovory
    • USB s podporou Mass Storage
    • RSS čtečka na pozadí telefonu
    • hudební přehrávač Walkman
    • MegaBass
    • výdrž
    Zápory
    • 2 Mpx fotoaparát bez autofocusu
    • displej s úhlopříčkou 2 palce
    Diskuze ke článku
    standalas
    Nevíte někdo, kde se dá sehnat v batvě Lime on White? Všude mají jenom to černou, ale to je škaredá. Díky

    Načíst všechny komentáře

    Přidat názor

    Nejživější diskuze