Sony chce údajně prodat divizi počítačů VAIO, zájem má Lenovo

10

Jeden z největších japonských výrobců výpočetní techniky, Sony, uvažuje údajně nad prodejem své počítačové divize. Konkrétně se jedná o počítače řady VAIO, které jsou synonymem kvalitního zpracování a mnohdy inovativního designu a konstrukce, alespoň co se týče dražších modelů.

Sony je výrobcem mnoha zařízení, od počítačů a televizí přes herní konzole až po mobilní telefony. A právě segment výpočetní techniky nejspíše tento japonský výrobce opustí, nejspíše není pro něj dostatečně výdělečný. Jedním z potenciálních kupců by mohlo být podle zákulisních zpráv Lenovo, které je v současnosti nejúspěšnější výrobce přenosných počítačů, a které je momentálně investičně při chuti. Nedávno například koupilo americkou společnost Motorola Mobility od Googlu. Od prvního února vede Sony údajně s Lenovo Group jednání, o kterém ale nejsou bohužel k dispozici žádné oficiální informace a můžeme se jen dohadovat o jeho průběhu a cílech obou společností.

Některé počítače od Sony

Hodnota počítačové divize Sony se odhaduje na 50 miliard japonských yenů, což je v přepočtu přibližně 10 miliard korun. Pokud by se prodej opravdu potvrdil, tak by se Sony nejspíše více zaměřilo na výrobu například mobilních telefonů, konzolí PlayStation nebo audiovizuální elektroniky v podobě televizí nebo přehrávačů hudby a videa.

Zdroje: theverge.com, engadget.com, reuters.com

Diskuze ke článku
Saver
Je to velká škoda, Vaio notebooky byla minimálně vzhledově alternativa k MacBookům, když člověk nechtěl zabřednout do Apple světa.
JaroB
Je to totálne v prdeli...je vidieť, že svet je konzum a na kvalitu a originalitu kašle...jediný kvalitný WIN výrobca čo aj niečo nové prináša a takto to dopadne...

So všetkým čo Hirai spravil pre ozdravenie SONY som súhlasil a držal mu palce ale toto je fail neskutočný...
Jirka
Ze by jim s Microsoftem došla trpělivost konečně... Možná dobrý tah, nebudou na nich závislí Windowsama a zaměří se na telefony a tablety s androidem a na playstation si myslím.
Profík
Tak to je síla. S notebookama skončil Samsung a skončí s nimi i Sony a brzo budou následovat další a je to jen a jen vina W8, které lidi nechytnuli. Bohužel Microsoft to nezvládl

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze