Snapdragon 820 údajně poběží na taktu 3,0 GHz, vyrobí ho Samsung

11

Jak se zdá, Qualcomm u vlajkového procesoru, modelu Snapdragon 820, chystá návrat k upraveným procesorovým jádrům. Už by tak neměl sázet na řešení od ARMu, ale spolehnout se na jádry Kyro, jež vyrobí Samsung. Jejich takt by přitom měl podle nejnovějších informací dosahovat až 3,0 GHz.

Qualcomm Snapdragn 810
Snapdragon 810 se možná již brzy dočká nástupce.

O tom, že Qualcomm pravděpodobně u procesoru Snapdragon 820 sáhne po jádrech Kyro, neslyšíme poprvé, už dříve jsme vás informovali o tom, že jej pravděpodobně vyrobí Samsung. Nyní se o procesoru objevily další informace, které hovoří o tom, že skutečně bude vyroben 14nm FinFET technologií, kterou Samsung použil u telefonů Galaxy S6 a S6 edge. Takt jednotlivých jader by přitom měl dosahovat až úctyhodných 3,0 GHz.

Zpráva korejského webu mobile-dad přitom ještě doplňuje, že HTC, Sony a Xiaomi budou prvními výrobci, kteří nový Snapdragon 820 otestují.

Zdroje: mobile-dad.com, phonearena.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
knizmi
1. Kryo, nikoli Kyro
2. Samsung vyrobí celý SoC, nikoli jen jádra (fakt nevím, jak by si tohle autor představoval). V SoC jsou kromě CPU jader ještě grafika, paměťový řadič a hromada dalších "zbytečností".
Chlapik
Zmysel taktu na 3ghz v smartfone hladam.Kedze do dneska nebol vyuzity potencial ani 2ghz.Resp fonov ako S4,s5,note3 atd.Nehovoriac o grafike.Ked bude 4k video pri 120fps snad to zmysel da.
Dufam ze tento blazinec coskoro skonci a pozornost sa upriamy na baterky.
Anna
Oje Samsung se taky sere všude, nestačí že tam u nich dělají i dětské pleny apod. Tak to zlatý mediatek, ještě že ho Sony chce teď dát do compactu.
Strášce Galaxyje
Poběží a tom GTA V?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze