SMS od operátorů zabraly, eRoušku od té doby nově aktivovalo přes půl milionu lidí

2× aktualizováno
SMS od operátorů zabraly, eRoušku od té doby nově aktivovalo přes půl milionu lidí
Fotografie: eRouška
  • Celkově už aplikaci eRouška stáhlo 1,2 milionu lidí
  • Aby se stala skutečně účinným nástrojem chytré karantény, je potřebné její masivnější rozšíření

Aktualizováno 17. 10. 2020

Dnes dopoledne jsme se dozvěděli další zajímavá čísla z fungování aplikace eRouška. Tu současně aktivovalo už 1,203 milionu lidí. Během včerejška pak 1 204 pozitivně testovaných vložilo do aplikace kód pro odeslání dat a varování těch, kteří s nimi byli v kontaktu. 11 533 uživatelů pak během včerejšího dne obdrženo varování na základě dat odeslaných předchozí den. Od doby, kdy operátoři rozeslali SMS s prosbou o instalaci aplikace eRouška, tak už aplikaci nainstalovalo více než půl milionu lidí.


Aktualizováno 14. 10. 2020, 21:20 hod.

Před pár minutami jsme se dozvěděli, že aplikace eRouška aktuálně překonala jeden milion stažení! SMS od operátorů nicméně ještě nebyly odeslány na všechny SIM, jejich rozesílka probíhá postupně, takže je velmi pravděpodobné, že se během tohoto týdne dočkáme ještě výrazného rozšíření mezi uživatele.


Původní zpráva z 14. 10. 2020, 10:45 hod.

Včera jsme vás informovali o tom, že čeští operátoři rozeslali SMS s prosbou o instalaci aplikace eRouška, jejímž cílem je informovat o možném kontaktu s pozitivně testovanou osobou na COVID-19.


Jak můžete vidět výše, jejich snažení znamená už nyní 178 tisíc nových uživatelů aplikace. Těch je tak v současné době celkově už 861 tisíc. To je nicméně stále relativně málo, aby se aplikace stala skutečně účinným nástrojem chytré karantény. Pokud vás o aplikaci eRouška cokoli zajímá, doporučujeme se podívat na naše speciální video níže.

eRouška: Vše co potřebujete vědět

Stáhnout eRouška

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Martin Edy
Martin Edy
Tak rekneme si pravdu. Erousku si nekteri jedinci nechteji dat jen proto ze se boji jakeho si sledovani ci co. Ale kdejakou kravovinu typu portmonka, lidl, tesco, google pay, kaufland si tam daji uz jim nevadi ze jsou sledovsni kde a jak casto nakupuji, co nakupuji a za kolik a jsou o nich sbirana data i osobniho charakteru atd atd. Je proto, ze dostanou uplatek ve forme slevy.
Cili opravdu erouska je to posledni ceho by se lidi meli bat.
Pavel Strnad
Pavel Strnad
Naposledy upraveno: 14. 10. 2020 11:49
Tak řekněme si pravdu počet uživatelů a počet stažení jsou dvě naprosto odlišné věci.Toto udávané číslo není počet uživatelů, nýbrž počet stažení.Jenom v mém okolí znám 5 lidí kteří si to stáhly a po zjištění že je to k ničemu to zase odinstalovaly.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Lidi jsou vážně pitomci, teď je bude hezky každý sledovat, další sledovací zařízení v mobilu paráda.
Frantisek Zboril
Frantisek Zboril
Odmítám nosit roušky natož nějakou e roušku. Stačí, že je tu tolik ovcí co se nechává ovládat. Já se k nim rozhodně nepřidám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze