Složit si vlastní hodinky? Modulární Smartwatch Blocks na obzoru

2

Chytré hodinky jsou v posledních letech velmi populární a na jejich výrobě pracuje hned několik společností. Nově si však takové hodinky možná budeme moci sami složit. S projektem modulárních hodinek přišla na startovači Kickstarter společnost Blocks.

Blocks Smartwatch

Na známému startovači zajímavých produktů, Kickstarter, se objevil projekt modulárních hodinek Blocks, o jehož očekávaném příchodu jsme vás již dříve informovali. Ten si dal za cíl vybrat 250 tisíc dolarů za 37 dnů. O peníze se však autoři již starat nemusejí, protože za pouhý jeden den vybrali částku přesahující 500 tisíc dolarů. Jejich hodinky totiž vypadají skutečně zajímavě, a to nejen možností si poskládat hodinky částečně dle svého gusta. Design se totiž zakládá na kruhovém tvaru a připomínají tudíž vcelku běžné hodinky. Samotný displej má přitom úhlopříčku 1,35 palců a rozlišení 360 × 360 pixelů.

O výkon se bude starat procesor Qualcomm Snapdragon 400 a 512 MB operační paměti. Se základní baterií o kapacitě 400 mAh pak hodinky vydrží zhruba 1,5 dne, přičemž použit bude vlastní operační systém. Ten bude možná párovat s telefony s Androidem či systémem iOS. Výhodou hodinek Blocks budou rozšiřitelné moduly, které budou tvořit pásek hodinek. Snadno si tak přidáte například GPS, NFC, další baterii či čtečku otisků prstů. Vše pěkně demonstruje níže přiložené video, na které je prototyp hodinek i s ukázkou připojitelnosti modulů.

Základní cena hodinek s běžným páskem by měla být 195 dolarů (4 600 Kč bez daně), přičemž každý případný modul vyjde na 30 dolarů a k vytvoření pásku o běžné velikosti bude zapotřebí 4 modulů. První dodávky hodinek by měly proběhnout v květnu 2016.

Zdroje: kickstarter.com

Diskuze ke článku
Arnošt
Byla to kravina s telefonem, je to kravina s hodinkama
Grom51
Tohle bude mít jen pár kusů prodeje .. a když jsem viděl to UI .. to umře ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze