Skype vás konečně upozorní pouze na jediném zařízení

2

Pokud jste ve stejném okamžiku připojeni ke Skypu na více zařízení, např. na telefonu, tabletu a PC, přijdou vám všechny notifikace na všechna zařízení. Uživatelé už dlouho volají po změně a Skype je nyní vyslyšel. Nová funkce, kterou pojmenoval „aktivní koncový bod“, zajistí, že notifikace budou chodit pouze na zařízení, které právě používáte.

Jak Skype popisuje na svém blogu, fungování této funkce je skutečně jednoduché: „Pokud jste přihlášeni ke Skype na více zařízení (notebook, tablet a smartphone) a odesíláte chatové zprávy skupině přátel z vašeho tabletu. Skype bude posílat oznámení o nových zprávách pouze na tablet, a ne na některé z vašich dalších zařízení. Všechna vaše další zařízení zůstanou blaženě ticho. Můžete se tak nadále soustředit na to nejdůležitější, tedy konverzaci, aniž byste byli rušeni pípáním a bzučením ze všech dalších zařízení.“

Pokud přestanete toto aktivní zařízení používat, začnou notifikace opět chodit na všechna zařízení, dokud opět zase nezačnete některé zařízení používat. Funkci aktivní koncový bod začne Skype postupně uvolňovat uživatelům v nadcházejících týdnech. Doporučuje přitom aktualizovat si Skype ve všech zařízeních na poslední verze.

Stáhnout Skype

Google Play (zdarma) App Store

Zdroje: blogs.skype.com, wpcentral.com, theverge.com