Skype pro BlackBerry bude rovněž jen Android aplikací

1

Když byla na akci BlackBerry World poprvé představena nová verze operačního systému i nové smartphony, byla nám slíbena podpora celé řady velkých jmen, kde nechyběl Dropbox, Kindle či Skype. Nyní unikají další informace, týkající se Skypu pro systém BB10 a jeho struktury.

Navzdory očekávání totiž nepůjde o nativní aplikaci, nýbrž port ze systému Android, jak se můžeme dozvědět na oficiálních stránkách. BlackBerry 10 však zatím používá zastaralé rozhraní Android 2.3.3, což znamená, že bude verze Skypu mnohem starší, než ta, která je k dispozici v současné době. BlackBerry již dříve poznamenalo, že hodlá aktualizovat rozhraní na podporu Androidu Jelly Bean, to se však nestane hned a zabere nějaký čas.

TIP: Přečtěte si více o systému BlackBerry 10.

Situaci okomentoval také mluvčí společnosti Skype: „Úzce spolupracujeme s Blackberry, abychom zajistili co nejplynulejší běh aplikace na systému BB10. Uživatelé budou mít se Skypem skvělé zážitky. Snažíme se také více otevřít některé přístupové body aplikace, aby ji mohl systém využívat i v jiných částech systému, jako jsou notifikace, sociální sítě aj.“

Zdroje: pocket-lint.com, support.skype.com

Diskuze ke článku
Velda
No vlastně je to nenativní hned 2x. Blackberry totiž musí spustit Android, v kterém teprve musí spustit Dalvik, aby mohl spustit aplikaci. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze