Skrze vlhký konektor si Samsung Galaxy S7 nenabijete

22

Jedním z hlavních rysů nové vlajkové lodi od Samsungu je bezesporu jeho voděodolnost. Certifikace IP68 sice slibuje značnou míru ochrany, ale elektronika a voda se jen tak kamarády nestanou. Na povrch proto vyplývají některá omezení, která souvisejí s použitím ve vlhkém prostředí.

Novější telefony už nepoužívají k ochraně krytky konektorů, ale mají je otevřené, což je i případ Samsungu Galaxy S7 i jeho většího sourozence. Voda konektorem neproteče dovnitř, ale nějaké zbytky samozřejmě zůstanou vevnitř. To je problém hned ze dvou důvodů. pokud voda nebyla úplně čistá, mohou se konektory zanášet nečistotami. A další problém spočívá v tom, že pokud se i přes varování pokusíte zapojit mokrý konektor, hrozí zničení celého přístroje.

Samsung Galaxy S7 – MWC 2016

TIP! První dojmy ze Samsungu Galaxy S7? Naprostá špička

I když před tím výrobci důrazně varují v návodech, Samsung šel pro jistotu ještě dál a osadil konektor detektorem vlhkosti. Ten odmítne spustit nabíjení, pokud to není bezpečné. Má to ovšem i svou stinnou stránku. Na zahraničních fórech si někteří uživatelé stěžují, že hlášku o vlhkosti dostanou i při použití neoriginálního nabíjecího kabelu. Zdá se, že propagovaná voděodolnost neplatí naprosto vždy a všude, jak se ostatně nedávno ukázalo u Sony.

Zdroje: forum.xda-developers.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Var-G
Já tohle beru. Raději mít jistotu a používat origo zboží a mít tento senzor vlhkosti než zničený mobil.
Petas
Takze kdyz mobil nikdy nepotopim dovody tak se vlastne nic nestane, ze?? Ted, ale zalezi na tom na jakou minimalni vlhkost ten senzor vlhkosti vevnitr mobilu funguje. Kdyz budu it doma treba 70% vlhkosti tak stane se to, ze mobil me bude hlasit nepripojuj nabijecku??
Xoo
Moje žena to má obráceně, dokud nezvhle, musím ji nabíjet do konečníku.
Sam
Na co přes konektor, když mohu bezdrátově...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze