Siri vám nově přečte zprávy, hned jak přijdou. A mnoho dalšího

1
Siri vám nově přečte zprávy, hned jak přijdou. A mnoho dalšího
  • Na doručenou zprávu můžete okamžitě odpovídat
  • Siri zlepšila podporu v chytrých reproduktorech i autech
  • Nový je i způsob, jakým tvoří řeč

Hlasovou asistentku Siri asi není třeba blíže představovat. Kromě chytrých telefonů s ní můžeme spolupracovat ve sluchátkách, v autě nebo na nějakém domácím reproduktoru. Ve všech těchto oblastech se naučila něco nového.

Siri

Začněme třeba u sluchátek AirPods. Pokud je připojíte k telefonu s iOS 13, Siri vám přečte zprávy hned, jakmile dorazí a vy můžete okamžitě odpovídat. Platí to i pro komunikátory třetích stran, pokud použijí SiriKit.

Dalších novinek se dočkal chytrý reproduktor HomePod. Pokud si na něm chcete pustit něco z telefonu, stačí tyto dva kousky elektroniky přiblížit k sobě. Jestli naopak chcete poslouchat něco z internetu, požádejte Siri, protože ta umí nově spolupracovat se službami iHeartRadio, TuneIn a dalšími. Ve vašem domácím reproduktoru tak může zaznít jedno ze sta tisíc rádií. A konečně tu máme CarPlay, který dostal nový a přehlednější design. Siri je do něj nenásilným způsobem integrována a podporuje aplikace jako například Pandora nebo Waze.

Siri

Vylepšení doznala i samotná Siri, respektive to, jakým způsobem vytváří z jedniček a nul slova a celé věty. Apple použil „neural text to speech“, který produkuje řeč úplně od začátku a nespoléhá se přitom na krátké audio soubory, které nahráli herci. Výsledkem je tak mnohem přirozenější intonace, zejména pak v dlouhých větách.

Siri