SimplyRain: generátor deště a bouřky vám pomůže nejen lépe usnout
recenze

SimplyRain: generátor deště a bouřky vám pomůže nejen lépe usnout

2

Dnes vám nepředstavíme ani hru či nějakou běžnou aplikaci, dnes se bude relaxovat. A to za zvuků deště a bouřky, které bude generovat váš iPhone nebo iPad. Vyzkoušejte tuto audioterapii, která vám například pomůže lépe usnout nebo vám naopak pomůže v soustředění.

Aplikaci SimplyRain vytvořila společnost Reactor LLC, která se už delší dobu specializuje na aplikace, které se týkají audioterapie. Na svém webu nabízí za volitelný poplatek ke stažení různé relaxační zvuky, ať už generované počítačem nebo reálné. Kromě těchto zvuků nabízí na svých stránkách zdarma i propracovaný a reálné generátor deště a bouřky, který se nedávno objevil i jako samostatná aplikace pro iPhone a iPad.

Možná se ptáte, co je na SimplyRain odlišného od jiných podobných aplikací. Většina těch ostatních přehrává pouze nějakou jednu statickou nahrávku deště s bouřkou, SimplyRain na to jde ale jinak. Ten dokáže pomocí různých algoritmů zvuky deště generovat, neposloucháte tedy jednu nahrávku stále dokola. Do zvuků deště začleňuje dynamicky a náhodně zvuky různých hromů. Intenzitu deště a četnost hromů můžete dle své libosti měnit ovládacími prvky.

SimplyRain je univerzální aplikace pro iPhone i iPad, její design je velmi jednoduchý. Kromě nápisu "simplyrain" vidíte na displeji pět ovládacích prvků. Prvním z nich je posuvný ukazatel regulace hlasitosti, pod ním je regulátor intenzity deště, vedle kterého jsou tři tlačítka. Prvním z nich regulujete intenzitu bouřky, druhým se přepíná oscilace a třetím se zapíná časovač pro vypnutí.

Regulátorem intenzity deště si můžete nastavit nastavit lehký deštíček až pořádný "slejvák". Pokud zapnete oscilaci, bude se průběžně automaticky posouvat regulátor hlasitosti, což vytvoří jakousi iluzi proměnlivého deště. Více by se mi ale líbilo, kdyby oscilace uměla regulovat spíše onu intenzitu a ne jen hlasitost.

Aplikace dokáže běžet a pozadí s vypnutým displejem, při usínání oceníte možnost načasování vypnutí v rozsahu 1 minuty až 24 hodin.

Na AppStore najdete SimplyRain za sympatickou cenu jednoho dolaru. V době svého debutu pro iOS byla ke stažení několik dní zdarma, je možné, že se tato možnost bude někdy zase opakovat. Pokud chcete tedy ušetřit, nastavte si sledování této aplikace v některém z "hlídačů cen".

Závěr

SimplyRain je na pohled jednoduchá, ale ve své oblasti nejlepší aplikace pro generování a poslech zvuků deště a bouřky. Nepřehrává stále dokola jednu statickou nahrávku, déšť a bouřku dokáže dynamicky generovat podle vašich požadavků.

Stáhnout SimplyRain

App Store

Hodnocení
95%
Klady
  • Déšť i hromy jsou generovány, neopakují se
  • Velmi reálný a kvalitní zvuk
  • Časovač pro automatické vypnutí
Zápory
  • Oscilace reguluje jen hlasitost a ne intenzitu deště
Diskuze ke článku
Milhi
Androin: Rain Sounds...nemá chybu!
Orion
http://rain.simplynoise.com/
zde si to můžete vyzkoušet přímo v prohlížeči!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze