Sharp uvádí na trh v Rusku Android s 5palcovým FullHD displejem

3

V největší zemi na světě se mohou těšit na zařízení s Androidem, které na svém pětipalcovém displeji nabídne FullHD rozlišení. Na svědomí ho má japonský Sharp. Máme Rusům závidět?

V posledních měsících jste si jistě všimli honby výrobců za jemnými displeji. HD rozlišení, tedy 720p, je jakýmsi nepsaným standardem všech dražších telefonů a příchod FullHD displejů v příštím roce je takřka jistý. Zatímco my čekáme, v Rusku si FullHD rozlišení na 5 palcovém displeji mohou užívat už nyní. Sharp tam totiž začíná prodávat svůj model Aquos Phone SH930W. Za poněkud krkolomným názvem se skrývá v podstatě klasický mobilní telefon s Androidem 4.1 Jelly Bean.

Sharp Aquos Phone SH930W

Pokud hádáte, že jde o špičkové zařízení japonského výrobce, pletete se. Displej sice bude špičkový, nicméně vysoká hustota pixelů vyžaduje také silný hardware. Sharp Aquos Phone SH930W nabízí dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz a starší grafikou Adreno 225. Žádný dech beroucí výkon tak nelze očekávat. To potvrzuje i uniklý výsledek GLBnechmarku 2.5, ve kterém Sharp dosáhl pouze plynulosti 13,6 FPS, což je na pohodlné hraní náročnějších her velmi málo.

Zdroje: phonearena.com, hi-tech.mail.ru

Diskuze ke článku
ha
S4 to fullhd rozlišení nemůže utáhnout
skileton
ten procesor nieje zly ale ta grafika mohla byt lepsia

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze