Sharp představil Aquos S3 mini s výřezem v displeji a 6 GB RAM za 6,5 tisíce korun

12
Sharp představil Aquos S3 mini s výřezem v displeji a 6 GB RAM za 6,5 tisíce korun
  • Sharp představil nový smartphone s vykousnutým displejem
  • Tentokrát se výřez nejvíce blíží tomu z Essential Phonu, přesto novinka bude stát mnohem méně peněz
  • Výbava je ale veskrze průměrná, vyrovná se konkurenci ze střední třídy

Trend bezrámečkových smartphonů s notchem pro rok 2018 je zřejmý a v tomto duchu budeme spatřovat zřejmě čím dál tím více telefonů, a to i těch levnějších. Důkazem budiž Aquos S3 mini od Sharpu, který se bohužel do našich končin zřejmě jen tak nedostane. Nebo by snad byla jeho přítomnost zbytečná?

Tak či tak, Aquos nabídne tenké rámečky kolem displeje, přičemž výřez nad ním pak velice připomíná Essential Phone, který, zdá se, pomalu upadá v zapomnění. S ohledem na přídomek mini bychom čekali, že úhlopříčka displeje se bude pohybovat okolo hranice 5 palců, telefon má však 5,5 palců. Dospěli jsme tak nejenom do doby smartphonů s výřezem, ale i tam, kde přídomek mini reflektuje smartphone s 5,5palcovým displejem. Rozlišení je každopádně Full HD+, tedy 1 080 × 2 040 pixelů a potěší i tabulkově slušný jas 550 nitů.

Aquos S3 mini

O dostatečný výkon se postará úsporný procesor Snapdragon 630 a interní úložiště poskytne 64 GB prostoru. V dané třídě může zarazit RAM dosahující 6 GB, vše ovšem bude záležet na optimalizaci. Ze zkušeností již víme, že ani procesor, ani velikost RAM není zárukou kvalitního chodu prostředí, kterým je Android ve verzi 7.1 Nougat.

I když je duální fotoaparát trendem i u hůře vybavených smartphonů, S3 mini se spokojí s jedním snímačem s rozlišením 16 Mpx a světelností f/2,0. Selfie kamera, která se nachází ve výřezu nad displejem, disponuje rozlišením 20 Mpx a nabízí stejnou světelnost jako hlavní snímač.

Nezklame ani přítomnost USB-C konektoru pro nabíjení a synchronizaci. Co se týká zabezpečení, využít můžete jak čtečky otisků prstů pod displejem, tak také odemknutí pomocí obličeje.

Cena novinky startuje na zhruba 250 dolarech (necelých 6,5 tisíc korun včetně DPH) ve variantě 64+6 GB RAM. K dispozici bude i několik barevných variant –modrá, černá a zlatá, vždy se zajímavými odlesky.

Sharp Aquos S3 mini

Rozměry142,7 × 73 × 7,8 mm, 140 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 040 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 630, 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor3 020 mAh

Zdroj: fonearena.com

Diskuze ke článku
kvok
Kde se zasekl ten příchod Sharpu do Evropy? Původně měli představit svou nabídku na letošním MWC. http://www.umc-poland.com/press-releases/sharp-announces-return-european-mobile-phone-market/
Tom
Za 5990 Honor 9 lite, mnohem lepší technické parametry ;-)
DanyX
Tak i mě by zajímalo kde se zasekl příchod Sharpu Do Evropy. Nemá redakce nějaké bližší informace? ..díky
ANO
Dalsi píčové ... misto aby dali kameru dole a clovek si kdyztak jednou za deset let, pokud bude volat na skype nebo porizovat selfie predni kamerou (to snad stejne nikdo nedela), tak si telefon otoci, vzdyt je to jedno .... asi tak milionkrat lepsi nez nejaky "modni" vy(h)rez .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze