Sharp představil AQUOS Crystal: telefon téměř bez rámečků

13

Poslední rok se často diskutuje o tom, jaký telefon má nejtenčí rámečky a kolik má prostoru nad a pod displejem. Sharp šel o krok dál a prostoru nad displejem se zbavil úplně. Při tom se mu povedlo dodržet velmi tenké rámečky a displej telefonu tak vypadá mnohem větší, než doopravdy je.

Sharp se chopil příležitosti a na trh přichází s něčím, po čem spousta uživatelů touží. Tím je telefon s velkým displejem, ale miniaturními rámečky, které u nového modelu Sharp AQUOS Crystal prakticky neexistují. Nad displejem nenajdeme vůbec nic, Sharp totiž prostor nad rámečkem považuje za zbytečný a tak se ho zbavil. Displej samotný má úhlopříčku 5 palců a HD rozlišení.

Na videu si můžete prohlédnout, jak telefon vypadá a jaké jsou jeho hlavní funkce. Sharp například vysvětluje, jak funguje vyřizování hovorů, nebo používání velké plochy displeje pro gesta. Výrobce také vyzdvihuje funkce a kvalitu zadního 8 Mpx snímače. Hardwarová výbava však nikoho neohromí, jedná se spíše o střední třídu, jelikož telefon nabídne čipset s 4jádrovým procesorem na frekvenci 1,2 GHz, 1,5 GB RAM a 8 GB interní paměti. Telefon podporuje microSD karty do velikosti 128 GB, takže interní paměť nebude takový problém. Základní cena telefonu v USA je 239 dolarů, tedy přibližně 6 100 Kč s DPH. O prodeji v Evropě zatím nejsou dostupné žádné informace.

Zdroje: theverge.com, newsroom.sprint.com

Diskuze ke článku
Jan
Vypadá trochu jako telefon Tonyho Starka :D
Bolek
Na videu je pekne videt jak telefon, ktery ma displej skoro pres celou celni stranu ma jednu velkou nevyhodu...jak jej poradne uchopit, abych se nedotykal nahodne dipleje?
mental.disease
Sharp predstavil aj vyšší model Sharp AQUOS Crystal X s 5,5" fullHD a Snapdragon 801..
Dizajn je opäť "bezramovy" rozmery
139 x 73 x 11 mm
Pre porovnanie LG G3:
146.3 x 74.6 x 8.9 mm

Sharp prekonáva sám seba :-)
apear
Pěkný, zaujal (spíš tedy pro manželku). Jsem zvědavý, jak se to bude bez rámečku držet/ovládat. Stejná situace jako u BB passport - taky designově "konečně něco jiného", ale pravděpodobně za cenu ztráty uživatelského komfortu.

Jestli on náhodou ten "komunikátor/telefon" náhodou nedospěl evolučně na vrchol a i za dvacet let budeme používat úplně stejné placky jako teď - pěkně s rámečkem, aby byl za co chytit (ale pochopitelně s rozlišením 28k, 100 MPx foťákem a 64 jádrovým procesorem...a 2500mAh baterkou - pokrok se nedá zastavit :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze