Sharp AQUOS R2 compact se stal prvním smartphonem se dvěma výřezy na světě

5
Sharp AQUOS R2 compact se stal prvním smartphonem se dvěma výřezy na světě
  • Sharp AQUOS R2 compact nabídne 5,2palcový displej se 120 MHz
  • Slabinou může být menší kapacita baterie, která dosahuje hodnoty 2 500 mAh
  • Zajímavý smartphone bude k dostání pouze v Japonsku

Výřezy jsou tu s námi již nějaký ten čas. Doposud se však jednalo o klasický „příděl“, na který jsme zvyklí – tedy jeden „notch“ na smartphone. Japonská společnost Sharp se však nenechala limitovat tím, co je v očích zákazníků vnímáno jako běžné a představila telefon, který má výřezy hned dva. Co naplat, někdy to prostě přijít muselo.

Sharp AQUOS R2 compact má výřez nejen nahoře, ale i dole. V jednom se nachází selfie kamerka a další senzory, které ničím nepřekvapí. Druhý je útočištěm čtečky otisků prstů, kolem které je nyní více místa, než kdyby ji Sharp standardně vložil do „brady“ zařízení. To znamená více prostoru pro IGZO LCD displej, který dosáhl velikosti 5,2 palců a zvládá jemné rozlišení 2 280 × 1 080 pixelů. Navíc bude dodáván s obnovovací frekvencí 120 Hz. Sharp totiž displeje umí a podobný má údajně dodávat rovněž do Razer Phonu 2.

Kromě výtečného displeje nabídne telefon takřka to nejlepší na trhu. O výkon se stará Snapdragon 845 v kombinaci se 4 GB RAM a 64GB úložištěm. Na zadní straně najdeme fotoaparát s rozlišením 22,6 megapixelů a uvnitř telefonu běží Android 9 Pie. Operační systém Android mimochodem dovoluje využití až 3 výřezů, takže kdo ví, třeba Sharp v budoucnu zajde ještě o krůček dál. Skvělé specifikace potápí jen slabší baterie, která má kapacitu 2 500 mAh. To nám ale nemusí až tolik vadit, neboť Sharp AQUOS R2 compact bude k prodeji výhradně v Japonsku.

Technické parametry Sharp AQUOS R2 compact 64 GB + 4 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce131 × 64 × 9,3 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 080 × 2 280 px)
Fotoaparát22,6 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,6 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2019, ?
Diskuze ke článku
Andrej
Takže vlastne spodná odporná brada nestačí, treba z nej ešte vyviesť výrez. A to som si myslel, že po Pixel 3 XL už nič odpornejšie nepríde. Toto je ale ťažká konkurencia. Nečudoval by som sa, ak by za dizajnom stála tá istá osoba.
MM
Kdyz uz nic (vyrezy jsou divny, ale zvykl bych si asi), tak jsem hlavne rad za ty rozmery a (pravdepodobne marne) budu doufat, ze se toho chytnou i jini vyrobci.
Xwert Is
Xwert Is
A je nie kde koľko je ochotný výrobca platiť za používanie? Teda dúfam, že dosť lebo ak by som mal toto používať tak by mi museli veľmi veľa zaplatiť...
Carmelo
Tvl 13 cm na výšku... Konečně opravdu kompaktní telefon... Můj vlhký sen že se dočkám nakyho vhodnýho nástupce svý Z3C

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze