Shadowgun: Deadzone finální verze už i na Google Play (první dojmy)

7

Dnešní den je bez nadsázky svátkem všech milovníků hraní her na mobilních zařízeních. Brněnští Madfinger Games totiž uvádějí multiplayerovou verzi své populární střílečky Shadowgun s podtitulem Deadzone pro tablety a smartphony s operačním systémem Android.

Multiplayerová verze Shadowgunu Deadzone přichází na Android jen den po té, co si ji mohli poprvé stáhnout majitelé zařízení s Apple iOS (iPad, iPhone, iPod Touch). Vývojáři z Madfingers tak nyní mají docela slušnou šanci zopakovat úspěch singleplayerové verze. Hra sice byla dostupná už více než měsíc, jednalo se ale pouze o beta verzi, která herně byla o několik úrovní níže. A jaké jsou naše první dojmy ze hraní plné verze?

Při prvním spuštění hry musíte nejprve zaregistrovat svůj nick, pod kterým budete ve hře vystupovat, e-mailovou adresu a heslo. Po té stačí jen potvrdit, že souhlasíte s licenčními podmínkami a již vás hra pustí do menu. Zde si nastavíte, s jak kvalitními grafickými efekty chcete hru hrát . Doporučujeme zvolit úroveň, která bude odpovídat výkonnosti zařízení, na kterém budete hrát a také síly signálu připojení, které máte k dispozici. Nastavit jdou také různé druhy ovládání.

Po kliknutí na ikonku game s lebkou si vyberete ze dvou základních game módů. V nabídce jsou Death Match a Zone Control. První spočívá v prostém pobíhání po mapě a střílení všeho, co se jen pohne. Druhý mód je v podstatě hra na dvě družstva - modré a červené. Ovladání vaší postavy je naprosto stejné, jako v případě klasického Shadowgunu. Všechny prvky, tedy střelbu, skok s přemetem a přikrčení, máte k dispozici v pravém dolním rohu. V levém se nachází pouze ovladač, kterým zároveň řídíte pohyb dopředu, dozadu a do stran.

Oficiální Gameplay video

Po tom, co vás protihráč zastřelí, nastává pauza asi 7 vteřin. Pokud během tohoto limitu nekliknete na tlačítko SPAWN se symbolem blesku, časomíra se spustí znovu. Vaše aktuální skóre zjistíte pomocí tlačítka v levém horním rohu.

Po prvních vteřinách hraní možná stejně jako já zjistíte, že vám ovládání nevyhovuje, a potřebujete si například nastavit přesnější citlivost. I toto není problém, a hraní to opravdu dokáže ulehčit. Musím také upozornit, že zabíjením získáváte peníze, za které můžete nakupovat různé bonusy. Platit lze samozřejmě i prostřednictvím in-app nákupů reálnými penězi, což zahrnuje lepší zbraně apod.

Celkově lze říci, že se finální verze Shadowgunu: Deadzone na Androidu docela povedla. Netvrdím, že je vše naprosto plynulé a bez problému. Na druhou stranu nejde o žádné vážné problémy a hra vám bez problému dokáže více než dobře zpříjemnit dlouhou chvíli.

Shadowgun: Deadzone si můžete stáhnout na Apple iTunes a na Google Play Store

Diskuze ke článku
Ladislav
Já hrál už uzavřenou betu.. A musím říct že pokrok obrovskej... Spkojenost...
hrubo
zdravim,
chcel by som sa opytat ako presne sa da zmenit grafika. mam automaticky nastavene na medium ale chcel by som low. po prepnuti sa mi to vsak nikdy neulozi a hned ked sa vratim do nastaveni je tam zase medium :/
Jirka
Chtělo by to ještě podotknout že si to zahrají uživatelé pouze s androidem 3 a větší. Pěkne naprd, třeba tady by byla výhoda xperie play a ona to nepodporuje.
Prdím na andoid a asi přestoupím na Vitu.
Cechv2
Zdarec hru mám už cca 2 dni. Jsem již na lvlu 7 a hra je parádní. Občas se mě sekne a nevím zda je to připojením, nebo zda můj Galaxy Nexus nezvládá medium detaily. Chci se optat ve hře už mám cca 40000 peněz do čeho investovat, mám pořád výchozí zbraň(Bandit) Zda ji upgradnout za 8000 nebo jít do něčeho jiného? Chtěl bych nějaké jiné SMG(počkat až budu mít 45K a jít do Marauder?- kdyť má jen dmg o 6 větší..), nebo něco kolem dmg 50 a aby to střílelo jak ten BANDIT.. v betě jsem si pořídil omylem sniper(OSOG) a ten střílí pomalu.. taky když bych se spletl tak bych mohl zbraň prodat(třeba za 2/3 ceny..), to by se mohlo hodit.. A když umřu tak v těch 7 sekundách tam ta kamera plave po mapě, ale zmizne ta hvězdička.. já bych se v těch 7sek. rád podíval na statistiky kolik jsem jich zabil.(to bych tedy doporučil opravit. Díky za radu dost lidí má bazuku.. ale já tedy půjdu asi do upgradu toho Bandita.. nebo jste jiného názoru? díky moc za rychlou radu.. ve hře Cechv2 můžete si mě přidat..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze