Seznam.cz chystá na podzim příval mobilních aplikací: podívejte se

Seznam.cz dnes na tiskové konferenci představil množství novinek pro podzimní období. Inovací projde řada klíčových služeb a stránek Seznam.cz, co je ale nejdůležitější, většina služeb dostane nové mobilní aplikace. My jsme měli možnost si je krátce vyzkoušet a přinášíme vám první ochutnávku toho, jak budou vypadat.

Seznam.cz přinese na podzim inovace hned několika svých produktů a do Vánoc chce nabídnout několik nových mobilních aplikací. V říjnu přijde nový Stream.cz a nový volitelný vzhled Seznam.cz Emailu, se kterým se bude pojit také nová mobilní aplikace. Později na podzim se dočkáme také nové služby Lidé.cz s novými aplikacemi a novou aplikaci dostane také Super.cz, Sbazar.cz, Firmy.cz nebo Sport.cz. Vše chce Seznam stihnout do konce roku.

Všechny nové aplikace budou pro hlavní platformy Android a iOS, třetí Windows Phone má zatím smůlu a Seznam.cz vyčkává, jak se vyvine jeho celkový podíl na trhu. Jak vyplývá z čísel Seznam.cz, na celkovém počtu přístupů k webovým a mobilním verzím služeb Seznam.cz se Windows Phone podílí zatím 8 procenty. Jednu novinku na Windows Phone nám ale Seznam.cz přeci jen ukázal, a to připravované Mapy.cz, které nabídnou stejnou funkcionalitu, jako v létě představené verze pro Android a iOS, tedy včetně off-line map.

Nový Stream.cz

Seznam.cz vylepšuje a zjednodušuje webový Stream.cz a mimo jiné ruší možnost nahrávání uživatelských videí, zaměřovat se bude pouze na svůj obsah. Nás ale zajímá zejména podoba mobilních aplikací, které budou vypadat tak, jak vidíte na screenshotech níže. Nový Stream.cz odstartuje 15. října a spolu s ním budou v tento den dostupné také zmiňované aplikace pro Android a iOS.

Podoba aplikace pro Android (screenshoty z Google Nexus 7)
Podoba aplikace Stream.cz na iOS

Lidé.cz zcela v novém

Zcela nový koncept dostane služba Lidé.cz, kde se bude velký důraz klást na čistý design, obrázky a kruhové profilové fotografie lidí. Ve stejném jednoduchém duchu se ponesou také mobilní aplikace pro Android a iOS. Nové služby a zároveň aplikací se určitě dočkáme letos, společnost by to chtěla stihnout na začátku listopadu, upřesnil Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Podoba aplikace Lide.cz pro iOS

Sbazar.cz - inzerát rovnou z mobilu

Už za několik dnů se pak dočkáme nové aplikace Sbazar, díky které z vašeho chytrého telefonu nebo tabletu s Androidem nebo iOS můžete vyfotit předmět, který chcete prodat a rovnou vytvořit inzerát. V aplikaci bude možno i procházet stávající inzeráty ostatních uživatelů.

Podoba aplikace Sbazar.cz pro Android

Firmy.cz

Velmi brzy bychom se měli dočkat také aplikace pro Firmy.cz, opět pro Android a iOS.

Podoba aplikace Firmy.cz pro Android
Podoba aplikace Firmy.cz na iOS

Jednoduchý e-mail i v aplikaci

Seznam.cz připravuje také výrazné zjednodušení vzhledu svého e-mailu. Vyhodí všechny doplňkové funkce a zůstane pouze čistý design se základními volbami. Ve stejném duchu se opět ponesou i aplikace pro Android a iOS, které zaujmou také hezkými animacemi skládajícího se dopisu při odesílání nebo schopností pracovat off-line. Poštu si tak budete moci vyřídit například v metru mezi stanicemi a poté se ve stanici nebo na povrchu e-maily hromadně pošlou. Aplikace by měly společně s novou webovou verzí dorazit během října.

Podoba e-mailové aplikace na Androidu (screenshoty z Samsung Galaxy S III)

Super.cz a Sport.cz

Společnost chystá také dvě aplikace pro dva oblíbené internetové portály. Aplikace Super.cz kopíruje webový layout a filozofii a přináší články v jednoduchém nekonečném streamu, bez jakýchkoliv rušivých prvků. To aplikace Sport.cz bude o poznání chytřejší. Bude vás totiž umět upozornit na důležité momenty ve vámi vybraném utkání aniž by musela běžet na popředí. Vy se tak budete moci věnovat jiným činnostem a jakmile například padne gól, telefon vás na to upozorní.

Podoba aplikace Super.cz na Androidu (screenshoty z Samsung Galaxy S III)
Podoba aplikace Super.cz na iOS

Mapy.cz pro Windows Phone

Na konec jsme si nechali aplikaci Mapy.cz, která, jak jsme vás na začátku článku i v létě informovali, je připravována i pro Windows Phone 8. Vývojáři přemýšlí také nad uvedením Windows 8/Windows RT aplikace díky společnému jádru a malé náročnosti portace z Windows Phone 8. Níže přinášíme screenshoty vzhledu aplikace na Windows Phone 8. Aplikace ale ještě není zcela hotová, některé drobnosti se tak ještě mohou změnit.

Takto budou vypadat Mapy.cz na Windows Phone 8
Diskuze ke článku
Prowi
Prvně by měli odladit ty Mapy.cz na Android, aby se to dalo aspoň trochu použít, pokud to člověk vůbec do telefonu nainstaluje, když to nejde přesunout na externí kartu :D a většina lidí nemá na to dostatek místa.
JirkaH
Nevypa to spatne. Rozhodne vyzkousim...
Renda
Uz se na mapy ve WP tesim. V online verzi je pozivam jako turista hodne casto a jsou fajn.
Strihak
Nevím proč s WP vyčkávají, když je to druhá nejprodávanějším platforma v ČR.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze