Sestavit Apple iPhone 6 vyjde na 200 dolarů

37

Nedlouho poté, co se začaly nové iPhony prodávat, jsou tu první rozbory jejich dílů a především nákladů. Nově tak již víme, kolik stojí sestavit nové iPhony 6 a 6 Plus. Jejich cena se nepatrně zvýšila oproti starším modelům.

Ceny dílů na sestavení starších iPhonů, se vždy dostaly pod 200 dolarů. Rozmezí se odhadovalo na 188 až 199 dolarů. Nově představené modely iPhone 6 a iPhone 6 Plus vyrostly a s tím se mírně zvýšila i cena. Například odhad cen dílů na iPhone 6 činí 200 až 247 dolarů, v závislosti na velikosti interní paměti. Větší iPhone 6 Plus se pak pohybuje v rozmezí od 216 do 263 dolarů. Apple tak iPhone 6 ve variantě 16 GB, který jej vyjde na 200 dolarů, prodává za 649 dolarů. Samozřejmě ke 200 dolarům je nutné připočítat také práci zaměstnanců, marketing a další poplatky.

Nepřehlédněte: Vyzkoušeli jsme Apple iPhone 6: dojmy z používání a videopohled

Apple iPhone 6

Pro srovnání uveďme, že Samsung prodává svůj Galaxy S5 za přibližně 599 dolarů a cena dílů k sestavení činí 256 dolarů. Mezi nejdražší součástky nových iPhonů se řadí displeje, které navíc ještě narostly na úhlopříčce. Displej iPhonu 6 vyjde na 45 dolarů, větší panel u iPhonu 6 Plus pak na 52,50 dolarů. Nový procesor Apple A8 by pak měl stát přibližně 20 dolarů, což je o 3 dolary více, než na kolik vycházel starší A7.

Zdroje: recode.net, phonearena.com

Diskuze ke článku
Tak
Jak říkám, jsou to zlodějové. Už mi to začíná připadat, že ten co si iPhone nekoupí není pozadu, ale naopak ten co si ho koupí je na míle pozadu.
jirka
všechno co si takhle rozpočítáte tak vyjde podobně nebo i hůř, zajímavý by bylo třeba auto za mega, tipuju že by vyšlo tak na 300tis.

píše se ale jen o mobilech, protože to je hysterickej fetiš posledních let, no a když je to oblíbenej Apple tak tuplem
blue.sun
A ohnete ho raz dva... a to se vyplatí!
jupicek iphone
Juchu ja ho mam uz doma je to cool handy nejlepsi na svete. Juchu ja mam svuj vysneni ip6 tak si ho uzivam

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze