Samsungu se ve 2. čtvrtletí dařilo jen průměrně, tvrdí odhady

7

Druhé čtvrtletí roku 2015 máme za sebou a společnosti začínají počítat svá důležitá čísla. Řeč je o prodejních a finančních výsledcích. První náznak přichází od Samsungu. Počáteční odhady napovídají, že se žádné velké žně konat nebudou a období bude ve srovnání s loňským rokem horší.

Samsung logo

Aktuálně dostupná čísla odhadují, že Samsung dokázal za období duben až červen 2015 mít zisk přibližně 6,1 miliard dolarů z příijmů 42,5 miliard dolarů. To nezní špatně, navíc jde o vyšší částku než v prvním čtvrtletí, kdy vydělal jen 5,5 miliard dolarů. Meziročně se však jedná o 4% pokles. Za stejné období druhého čtvrtletí roku 2014 totiž Samsung vydělal 6,25 miliard dolarů.

TIP! Velké vítězství Samsungu: na domácí půdě v USA porazil Apple

Druhé čtvrtletí je pro Samsung nesmírně důležité. Bude totiž ukázkovým faktorem, jak se daří vlajkovým lodím Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Ty se totiž od dubna prodávají na všech klíčových trzích. Je nutné zatím připomenout, že čísla výše jsou prozatím odhady. Přesných výsledků bychom se od Samsungu měli dočkat později v tomto měsíci.

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Vojta
No průměrně,to vyzní jako skoro špatně,mě přijít na účet 150 miliard tak takový "průměrný" život bych si nechal líbit.
Lopez
Přesně tak...V článku se mluví o zisku, to zjednodušeně znamená co "zbylo" po odečtení všech nákladů od výnosů.
Co by za takovy zisk dalo 99% firem...
mobilesman
Ano co by za to dalo 99% firem a podle me není tak důležitý ze zisk je horší o 4 % nez minuly rok, je jasné ze nejlepší casy skončili, protože konkurence je silná a drive takovaá nebyla. Podle me je pozitivní ze oproti 1Q trzby vzrostly
vensan
Samšunt je opakovane a dlhodobo v szraczkách !!!! Ide brutalne a zasluzene dole vodou !!! A to este polovica "vraj predanych kusov" su darovane kusy !! V chladnickach .,.... v maraznicka,,,.... k televizorom.... ku uctom kdejakych podivnych bánk..,,,. ako "darcek" k inemu telefonu !! Te vysledku su v skutocnosti daleko horsie ako sa snazia prezentovat ........!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze