Samsung vyzdvihuje svůj Galaxy Note 8.0 nad Apple iPad mini

Pokud se nemůžete rozhodnout mezi iPadem Mini a tabletem Galaxy Note 8.0, může vám seznam důvodů od Samsungu, proč zvolit Galaxy Note 8.0 na úkor iPadu Mini, pomoc.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Ač se na první pohled může zdát, že důvody uváděné jednou ze společností, tentokrát Samsungem, jsou dozajista zaujaté, je většina z nich zcela legitimní. V prospěch Notu 8.0 hraje například multi-tasking či dotykový stylus S-Pen, jenž je výhradou čistě jen zařízení z rodiny Note.

TIP: Samsung Galaxy Note 8.0 na prvním živém videu a fotografiích (video)

U multi-taskingu a dotykového pera S-Pen samozřejmě Samsung nezůstal, nezapomněl vychválit ani displej svého přístroje, který je na fotografii výše porovnáván, s kým jiným než, iPadem Mini. Rozdíl je patrný ihned po prvním shlédnutí snímku, ovšem těžko soudit, jak moc si jihokorejská společnost obrázek přikrášlila.

Ušetřen nebyl ani dvoujádrový procesor iPadu Mini - A5 (dvě jádra,architektura A5, takt 1 GHz), který byl srovnáván se čtyřjádrovým Exynosem (čtyři jádra,architektura A9, takt 1,6 GHz). Ten je na tom, co se výkonu týká bezesporu lépe. Samsung zmínil i skutečnost, že Galaxy Note 8.0 má v sobě integrovaný tzv. Reading Mode, který zprostředkovává mnohem komfortnější zážitek ze čtení. Naopak Apple iPad Mini touto vychytávkou samozřejmě nedisponuje. Posledně jmenovaný důvod je, alespoň dle našeho názoru, spíše nedůležitý, neboť asi málokdo se bude rozhodovat o tom, jaký tablet si vybere na základě toho, jestli podporuje Reading Mode či ne.

Kompletní seznam důvodů, proč zakoupit Samsung Galaxy Note 8.0 namísto Apple iPadu Mini, najdete na webu Sammobile, který o reklamních snímcích informoval jako první.

Zdroj: AndroidAuthoriy, Sammobile