Samsung vyvrací spekulace o koupi Nokie

3

Internetem v poslední době kolují zprávy o tom, že Samsung chce finskou Nokii. Akcie Nokie v poslední době výrazně ztrácejí na své hodnotě a sama Nokia se potýká zrovna ne s příliš lichotivými finančními výsledky. Pro Samsung by tak mohl být finský výrobce zajímavou kořistí. Korejci ale spekulace vyvrací.

Nokia logo

Samsung v letošním roce předběhl Nokii co do počtu prodaných zařízení a sesadil ji tak z první pozice. Výsledky a objem prodaných zařízení Nokie mají stagnující až klesající tendenci a není divu, že by Nokia mohla obdržet nabídky na odkoupení mobilní divize. Objevily se spekulace, že by mohlo dojít k akvizici Microsoftem, což však Nokia i Microsoft rezolutně odmítli. Novou spekulací je, že zájem na odkoupení Nokie má Samsung. Nyní však korejské vedení přišlo s následujícím vyjádřením: „Tyto zprávy jsou čistou spekulací a nezakládají se na pravdě". Z těchto spekulací tak vytěžila nejvíce samotná Nokie. V důsledku spekulací totiž její vzrostla hodnota akcií o 6 %.

Jak vy čtenáři vidíte budoucnost Nokie? Myslíte si, že její výsledky budou mít opět stoupající tendenci a podaří se ji vrátit na první pozici ohledně počtu prodaných telefonů?

Zdroje: in.reuters.com

Diskuze ke článku
Lipalok
Samozrejme. Chce to len čas.
stepo
Prosim te ty uz to nepij.:-D nokia ze se vrati na spici?? Ze bude zas nej,tedy pro me nej,nokia nikdy nebyla,a podle me uz ani nebude. Nakonec se stejne stane to -ze bud microsoft nokii koupi,nebo ji hodi pres palubu,a najde si jineho kone.:-D
Marty
Samozřejmě bych to Nokii moc přál, ale už tomu moc nevěřím. Na systemu Windows mobile se mi nelíbí desing, ta grafika, pro mě děsný, android se mi líbí mnohem víc a podle mě má větší využití, navíc se v tom může člověk hrabat a nastavovat kde co jak potřebuje a jak se mu to líbí. U Windown mobile je to do značný míry omezený :(.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze